Arkadaşlar bugün halamın üzerine olan evin tapusunu kendi üzerime almak için gerekli işlemlere başlarken "evin üzerine imar para cezası var bu ödenmeden ev satılamaz" cümlelerini duyduk.Daha sonra Mali Hizmetler Müdürlüğü Takip Servisi ile görüştüğümde 2005 yılından 2000 TL İmar Para Cezası olduğunu gördüm ve tapu parasını zor denkleştirmişken bu fazlasıyla ağır geldi ve 2005 yılında yaptığımız bu tadilatlarda kesinlikle büyük çapta (kat çıkma gibi) bir inşaata kalkışmamışken belediyeden gelen encümenin de tanımadığımız bir kişi olan M.İ. ile görüştüğünü not almış olması bizi şaşırttı.Şimdi sorularıma geçecek olursam,

İnternette araştırdığıma göre bu ceza miktarının zamanaşımı 3 yıl imiş.Öyleyse bu neden zamanaşımına uğramadı diye sorduğumda Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden bir memur bey bana zamanaşımına uğrayıp tekrar yürürlüğe girmiştir dedi ve bu bana açıkçası saçma geldi.Şimdi biz İdare Mahkemesine itiraz dilekçesi mi yazalım yada itiraz için hukuki işlemler mi başlatalım? Yada halamın tapuyu bu borcu ödemeden bana devredebileceği bir yol var mıdır? Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum ve acilen tapuyu üzerime almam gerekiyor, bu konuda yardımcı olabileceklere şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Herkese iyi forumlar dilerim.