İyi günler arkadaşlar.. İzmirde bir kurumda 657 ye bağlı 4/b li teknisyen olarak yaklaşık 2 yıldır görev yapmaktayım.. İşe başladığımdan yaklaşık 1 sene sonra mevcut ayniyat memurunun tayini çıkması sebebiyle o zaman ki birim amiri beni Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi olarak görevlendirdi. Ve hala bu yetki benim üzerimdeyken, başka bir birimde görevlendirildim. Şuan ayniyat hala benim üzerimde ama başka birimde başka bir iş yapıyorum. Ayniyat yetkisini başka birine devredeceğiz derken kurumdaki çoğu kişinin başka yerlere görevlendirilmesi sebebiyle kurumda yaklaşık 35 kişi kaldık. Önemli olan nokta bu kurumdaki tek maaş yapmayı bilen kişinin de başka şehre ataması çıktı ve başka maaş yapmayı bilen kişi yok Şimdi kurum içinde maaş yapacak birini görevlendirecekler. Sorum ise şu: ben teknik hizmetler kadrosundayım, bana maaş yapma yetkisi vermeleri isterlerse bu doğru olur mu? Eğer bana teklif ederlerse zaten kabul etmeceğim ama sözleşmeli olduğum için de bir yandan bazı korkularım var. Verilen görevi yapmıyor diye soruşturma açılabilir mi? Açılırsa sonuç ne olur? Eğer sonuç aleyhime çıkar da sözleşmem ocak ayında yenilenmez ise dava açarım diye düşünüyorum.. Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Tecrübelerinizden yararlanmaya ihtiyacım var.. Saygılarımla..

dipnot: bu yazıyı yazdıktan sonra az önce müdür yrd. beni çağırarak mutemetlik yapmamı istedi ben yapamayacağımı belirttim. benim işime yaramayacak kişinin burada işi yok diyerek beni resmen tehdit etti.

- - - Updated - - -

üstteki yazıya ek olarak: eğer yazılı bir emir gelirse diye bir dilekçe hazırladım. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın 4. ve 6. maddelerini de belirttim... sizce izlemem gereken yol nedir.. 4/b li olduğumu da birkez daha belirtmek istiyorum