Sorunum şu büyüklerim. Geçen sene bir dersaneye gittim 2 aşamalı sınav neticesinde ilk sınavım kötü geçince 2.sine girmeme gerek kalmadı. Dersane yönetiminden o tarihte kaydımı silmelerini istediğimde silemeyeceklerini senette belirtilen bedelleri öedemek zorunda olduğumu söylediler. Ben de aldığım kitap vs için gitmediğim bir ayınn borcunu ödedim bir daha ödeme yapmadım. 2011'in aralık ayında senet imzalandı. 2012'nin haziranında kurs biticekti. ben mart ayında dersaneden kaydımın silinmesini istedim. son ödememi de nisan ayında yaptım.
2 gün öncede eve icra mahkemesinden "kambiyo senetlerie özgü haciz yoluyla yapılacak takipte ödeme emri" başlığıyla Bakırköy 3. icra müdürlüğü icra dairesi
bir belge göndermişler. dersane müdürüyle konuştum mahkemeye gitmiş dedi. genel müdürün numarasını verdi filan en son dersane avukatını buldum. ödemeyi 7 gün içersinde yapmamı yoksa yasal yollara başvurucakları söylediler.

Asıl borç 950tl+140tl faiz+220vekalet ücreti+67tl harç=1377 tl borç çıkarmışlar..

Ben bildiğiniz üniversite öğrencisiyim. arada cafelerde çalışırım iş çıkarsa statlarda konserlerde kola filan satıyoruz onun dışında öğrenim kredisi ve evden yolladıkları 3-5 bişiden başka gelirim yok. Dersane avukatına da anlattım durumu anlamadı, taksitlendirme dedim yok dedi.

Bu durumda aklıma takılan 2 soru var
1-) 1 yıldır bana herhangi bir bildirim yapılmaksızın bu borca faiz işlemesi doğru mudur ?
2-) Haliyle bu borcu tahsil edebilicekleri resmi bi gelirim yok. İcra edebilicekleri üstüme bi taşınır;taşınmaz mal da yok. Bu durum da nasıl bir yol izlenir napmam lazım ve karşı taraf napabilir? :SS 1.400 lira benim 3 ay yemeden içmeden kira vermeden durmam demek.
Şimdiden teşekkürler...