İyi günler.04.05.2013 tarihinde saat 9.30da açıköğretim sınavına girdim.Sınavdan 10.30 gibi kitapçık ve optik kağıdımı teslim ederek ayrıldım.Ben sınavdan çıktıktan yarım saat 45 dakika sonra gözetmen tarafından sınıfa kopya muamelesi yapılarak sınavda bulunan ve sınavdan çıkan adayların optik kağıtları incelenmek suretiyle, bazı öğrencilerin kağıtları kopya nedeniyle işaretlenmiş.(Bu bilgileri tesadüfen aynı sınıfta sınava girdiğim arkadaşımdan öğrendim)

Olayda ismimin geçip geçmediğini malesef bilemiyorum ama kopya çekmediğim hatta teşebbüs etmediğim halde bana karşı böyle bir haksızlık yapılarak sınavım iptal edilirse nasıl bir savunma hakkım olur? Yasal hakkım mevcut mudur? Adli yollara başvursam sınavdan erken çıktığımı ve bu olayların ben sınıfta yokken olduğunu nasıl ispat edebilirim nasıl delil elde edebilirim? Yardımlarınızı görüşlerinizi bekliyorum.

Ek bir bilgi olarak aşağıda yazacağım yönetmelik maddesi bana bir engel teşkil eder mi?
Aöf Yönetmeliği;
Madde 11 (2) Açıklanan sınav sonuçları ve başarı notları kesin olup itiraz edilemez.