2009 da kart borcumu yapılandırdım.İşsiz kaldım.Boşandım.Ödeyemedim.Çocuklarımla beraber bir akrabama sığındım.Kendime ait olmayan bir evde yaşıyoruz.MERNİS de ikamet kaydımız yok,ama yaptırmak zorundayım. Oğlum nüfus cüzdanı yenilenecek Vasi benim. Nüfus Müdürlüğü dediki.Akrabanı getir benim yanımda oturuyor derse senin ve çocukların kaydını yapar ve nüfus cüzdanı yenileriz.Bunu yapacağım. Ancak E.devlette TC No ile girince MAHKEME KAYDI BULUNMAMAKTA diyor. Tabii ben taşınınca beni bulamadılar ama arkamdan muhakkak haciz yazıları gelmiştir.Sorularım şunlardır:
1- E.devlette gözükmeyen dava dosyalarımı nasıl öğrenirim
2-MERNİS e kayıt yaptırınca beni bulurlar mı
3- Tek gelirim emekli maaşım,başka hiçbirşeyim yok.Bu maaşla kendim ve 2 çocuğum hayatımızı idame edebiliyoruz kıt kanaat.Kart borçlarını yaparken evliydim zaten eşim yaptı borçları ama kart benim adıma. Şimdi eşimde yok artık.Bu borcu ödeme şansım yok(Ben sahtekar değilim çaresizim) Diyorum ki az bir miktar maaşımdan kesmelerine izin versem de( 2 banka)oradan kesilip dursa ben bu sıkıntıdan kurtulabilirmiyim.Fazla veremem yoksa 3 kişi ben geçinemem bunun ALT SINIRI var mı. Var ise eğer nasıl başvurup ne yapmam gerekir
4-Evinde oturduğum kişi benim yüzümden icra gelirse onu mağdur edermiyim. Konu komşu ya sorarsalar o evde oturduğumu söylerler zaten doğrusu bu. Ama ev eşya benim değil ki.Elektrik Su Telefon gibi faturalarıda var ev sahibi akrabamın kendi adına kayıtlı.

Borçlu kalmak istemiyorum.Kimseyide sıkıntıya sokmak istemiyorum.Tek isteğim çocuklarımı kimseye muhtaç etmeden okutmak. BANA BİR YOL GÖSTERİN LÜTFEN