+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Exclamation 1 Yıllık Altyapı Arızası, Yeniden Faturalandırma ve Geri Ödeme Talebi

Merhaba,
    İzmir’de bir tatil beldesinde yaşıyorum. TTNET ile yaşamış olduğumuz sorunlar nedeniyle bana yol göstermeniz için size birkaç soru sormak istiyorum. Öncelikle olabildiği kadar açık bir şekilde sorunumu anlatacağım. Mesajımın uzunluğunu anlayışla karşılamanızı ve bir akıl vermenizi isteyeceğim.
    Bölgemizde ne zaman başladığı bilinmeyen, 2012 temmuz ayından ciddi şekilde artan internet kopmaları ve hız problemleri yaşanmaktadır. TTNET müşteri temsilciliklerine defalarca elektronik posta ve telefon yoluyla altyapısal bir sorunun olduğu bildirilmiştir ancak problemin biz kullanıcılardan kaynaklandığı belirtilerek çözüm için modem resetlemesinden öteye gidilememiştir. Arızanın giderilmesine yönelik Menderes Türktelekom şubesine başvurulduğunda bize verilen cevap altyapı eksikliği ve kablo problemi olduğu ve bunun en kısa zamanda giderileceği, karşılığında faturalamızda indirime gidilebileceği sözü verildi. Ancak aylar geçmesine rağmen sorunumuza çözüm bulunamadı. Sahada görevli teknik ekiple konuştuğumuzda ekibin bize vermiş olduğu cevap buradaki sorunun kaynağının bir cihaz eksikliğinden kaynaklandığı ve bu cihazın alınıp takılma onayının bölge sorumluları tarafından verilmediğidir. Bu süre zarfında internet faturaları halen ödenmektedir.
    Sonuç olarak biz TTNET altyapısını kullanan internet aboneleri gerekli yerlere defalarca gerek telefon gerek e-posta gerekse de birebir müracaat etmemize rağmen TTNET’ in bize vaat ettiği hızda sabit ve kesintisiz internet hizmetini alamamaktayız.
    Bunun üzerine 06.03.13 tarihinde internet ve telefon aboneliğini başka bir internet sağlayıcı özel firmaya taşıdım ve aynı gün altyapıdan kaynaklanan kesintiler nedeniyle geriye dönük ödeme talebiyle TTNET şubesine dilekçe verdim ancak sonradan dilekçenin yürürlüğe konulmadığını öğrendim. Başka firmaya geçsem de altyapının TTNET’ e ait olması nedeniyle dakikada bir kopmalar yüzünden interneti kullanamıyorduk. 29.03.13 tarihinde İzmir Karabağlar ilçesindeki bölge merkezi Türktelekom’ a ve İzmir Türktelekom Genel Merkezi’ ne çok imzalı (27 abone) dilekçe sundum ardından eve bağlı telefon hattının sinyali tamamen 3-4 gün boyunca kesildi. Sonra bir sürü arama ve e-posta sonucunda yarım yamalak da olsa yine iletişim sağlandı. İnternet kesintilerinin devamı sonucunda yine 06.04.2013’ te arıza kaydı bırakıldı ve yine hat kesildi. 07.04.2013’te yine arıza kaydı bırakıldı o günden bu yana hattımızda sinyal namına bir şey yok.
    Yukarıda yazmış olduğum kopmalar olarak adlandırdığım kelime, ADSL sinyalinin altyapı arızası nedeniyle şebekeden modeme sağlıklı ulaşamamasıdır. Bunun sonucunda modem bağlantı kurma amacıyla dakikada bir kendini resetlemekteydi. Kesinti olarak adlandırdıklarım ise telefon hattımızdaki sinyalin tamamen engellenmesidir. Bundan birkaç ay önce yine bu sorunlu altyapının düzeltilmesi için sert bir dil kullanarak ancak herhangi bir küfür, hakaret bulunmayan e-postayı TTNET müşteri temsilciliklerine göndermiştim. Ertesi gün kalktığımda telefondaki ve modemdeki sinyalin merkez tarafından tamamen kesildiğini gördüm. Cep telefonuyla müşteri temsilcisine bağlanırken sistem tarafından tel. bağlantısı düşürüldü ve ev telefonunda ve modemde bağlantı sağlandı. Ben bu kesintileri TTNET’ in bir tehdidi, hakkını arayanlara diş göstermesi, “ben istersem internetin var ben istemezsem yok” gibisinden sadece hakkını arayan bir kişinin iletişim hakkının kasten engellenmesi olarak değerlendiriyorum. Çünkü bu hat kesintilerinin meydana geliş tarihleri ve sadece bizim evimizde olması gerçekten manidar.
    Bu bahsettiğim altyapı sorunlarından tüm mahalle şikayetçi ve gerektiğinde şahit olabilirler. Ancak benden başka ciddi olarak bu sorunla ilgilenen başka kimse yok. TTNET’ in de vurdum duymazlığı, sorunların kendinden kaynaklandığını kabul etmemesi beni iyice bezdirdi. Ben de hakkımı mahkemede aramaya karar verdim. Benim hedefim öncelikle bedelini ödeyip karşılığında hizmetini alamadığımız faturaların, bu altyapı arızasının başladığı tarihten itibaren bize geri ödenmesi, ardından altyapının kapasitesinin üzerinde abone bağladığından ya da altyapının tekniksel olarak yetmeyeceği bir hızda faturalandırıldığımızdan, yıllardır ödediğimiz ancak TTNET’ in taahhüt ettiği gibi kullanamadığımız 8 Mpbs’ lik internet faturalarının 2 Mpbs olarak yeniden fiyatlandırılarak bize geri iade edilmesidir.
    Bu zaman çerçevesinde TTNET ile yaptığım tüm yazışmalar e-postalar adresimde kayıtlı olarak saklanmaktadır. Müşteri temsilcilikleri ile yapılan telefon konuşmalarının tarihleri ve süreleri cep telefonlarının ve ev telefonunun arama geçmişine bakılarak gerçekten yapıldığı ispatlanabilir. TTNET müşteri temsilcileri ile açılan arıza kayıtlarının bir kısmı ve en önemlileri yine kayıt numaraları saklanmaktadır.
    Şimdi size danışmak, sormak istediğim birkaç konu var.
    1-Bu yukarıda saydığım sebeplerden dolayı TTNET’ e taahhüt ettiği hizmeti vermediği ve engellediği nedeniyle, arızanın başladığı tarihten arızanın tamir edildiği tarihe kadar (Bu arada hala arıza devam ediyor ve tamir çalışması yok. Buna rağmen mahallede kimi kullanıcılar ben de dahil zaman taahhütlü internet abonesi olduğumuzdan kullanamadığımız internetin faturasını ödemekteyiz.) faiziyle birlikte geriye dönük ödeme talebiyle tazminat davası açılabilir mi?
    2-İnternet ve telefon hattı kardeşimin üstüne kayıtlı. Ancak bu gibi teknik konularda yeterli bilgisi olmadığı için bu zamana kadar ben ilgilendim ve bundan sonrası için vekalet gibi bir şeyle onun adına mahkemede TTNET ile muhatap olabilir miyim? Yani tüm bu şeyler ile kardeşim adına ben ilgilenmek istiyorum.
    3-Yukarıda bahsettiğim hat kesintisi kişinin iletişim hakkının kasten, tehdit olarak engellenmesi olarak değerlendirilip tazminat talep edilebilir mi?
    4-TTNET altyapının yeterli olmadığı yerlere de “8mit’ e kadar” adı altında, kelime oyunuyla, ismine hizmet dediği benim ise dolandırma olarak adlandırdığım şeyi uyguluyor. Taahhütnamede yer alan bazı maddelerin yardımıyla stabil hız, kesintisiz bağlantı sağlanması ya da tazminat ödenmesi gibi yükümlülüklerinden kaçıyor.Bu maddelerin mahkeme kararıyla kullanıcıları yanılttığı, eşit kullanma şartlarının TTNET tarafından sağlanmadığı, TTNET’ in taahhüt ettiği sabit(dalgalanmadan), kesintisiz(kopmadan) hızda hizmet vermediği gerekçesiyle düşürülmesi mümkün müdür?
    5 sene boyunca yurt dışında okuduğumdan evdeki internetin niteliğini bilmiyordum ve en son bu altyapı arızaları baş gösterdiğinden ve onarılmadığı gerekçesiyle 6-7 yıllık üyeliğimizi iptal ettirmemiz gerektiğini kardeşime söyledim. 06.03.13 tarihinde iptal ettirdiğimizde yaklaşık bir hafta sonra TTNET’ den arandık tekniksel konularda bilgim olduğundan dolayı kardeşim adına ben konuştum ve geri dönmemiz için bir sürü kampanya ile ikna etmeye çalıştılar. Konuşma esnasında TTNET görevlisine internet tarifemizin hızını sordum ve 8Mbs cevabını aldım. Senede en fazla 2 ay Türkiye’ deydim o da parça parça olduğundan bu işlerle ilgilenmiyordum arada sırada modemde internet hızına baktığımda 2Mbps ile sınırlandığını görünce de tarifenin 2Mpbs’ lik olduğunu düşünmüştüm. Oysa bizim burasının altyapısının en fazla 2Mpbs kaldırdığını TTNET’ in bizim altyapının 8Mbps’ lik interneti kaldıramayacağını bile bile fazla para almak için bağladığı anlamam ve adına hizmet (!) dediği şeyi hakkından fazlasıyla yıllardır ödetmesi beni taşıran son damla oldu.
    Kimi yerlerdeki insanlar benimle aynı parayı ödeyerek kullandığı internetten 8 Mbps’ lik olarak yararlanıyor. Neden ben aynı parayı vermeme rağmen kullanamıyorum. Bence burada bir eşitsizlik var ve bu bana kendimi enayi gibi hissetmeme neden oluyor. Tamamen TTNET’ in sorumluluğunda olan altyapı yüzünden diğer insanlarla ben neden aynı hızda ve sabit, stabil internet bağlantısına sahip değilim? TTNET’ in tarifelerini daha adil düzenlemesi gerekir. Altyapının kaldırmayacağını bile bile insanların teknik bilgisizliğinden ve mahkeme gibi konuların tüketiciye pahalı ve uğraşlı geleceğini bildiklerinden, kendilerine yönelik tazminat talep etmeyeceklerini bildiklerinden eski, yetersiz, bozuk, ilgilenilmeyen altyapılı internet hizmetini fahiş fiyatlarla abonelere sunuyorlar. Madem benim bulunduğum bölgedeki TTNET’ e ait altyapı yeteli kalitede değil neden 8 Mbps’ lik yüksek fiyatta tarife kullanmaya zorlanıyorum? Çünkü TTNET insanları aptal yerine koyup, onların teknik bilgisizliğinden yararlanıyor, bir kelime oyunuyla (8 Mbps’ e kadar) işin içinden sıyrılacağını düşünüyor, çünkü imzalattığı kullanıcı sözleşmesine yerleştirdiği akla mantığa aykırı maddelerle aynı parayı veren kullanıcılara farklı kalitede hizmet sunmak onlar için problem değil. Benden kaynaklanmayan bir durumdan dolayı X yerde yaşayan bir insanla aynı parayı vermeme rağmen aynı hizmeti aynı kalitede kullanamıyorum? Bir diğer konu da adil(!) kullanım kotası. Bu da başka bir mantıksızlık. Bedelini ödediğim bir hizmeti nasıl kısıtlama hakkına sahip olurlar? Yetersiz altyapıyla, çılgın fiyatlarla, altyapı kapasitesinin üzerinde, hizmet(!) adı altında insanları dolandırıyorlar. Atıyorum 500 kişinin 8 Mpbs’ lik hızda yararlanabileceği altyapı hattına 2000 kişiyi bağla sonra kafana göre internet hızını sınırlandır, yetmedi adil(!) kullanım kotası diye bir icat çıkar. Komşunun internetini ben mi düşüneceğim? Bu mu adalet? Döşe altyapını kime ne istersen o hızda ver. Ama olmaz. Neden? Çünkü beyefendiler maddeleri koymuşlar. 500 kişinin 8 Mpbs’ lik hızda kullanacağı altyapı hattından 2000 kişiye internet veriyorlar ve 1-8 arası hız bahşetmişler. Artık ne denk gelirse. Kullanıcı hakkını hiçe sayarak sırf daha fazla para kazanmak amacıyla insanları sömürmek ve kullanıcı hakkını aramaya kalkınca birkaç maddeden güç alarak engelleme çabasındalar.
    Bu sebeplerden dolayı madde 4’de de yazdığım kullanıcı hakları sözleşmesindeki maddeler düşürülüp geriye dönük, geçmiş yılları kapsayacak şekilde, altyapının izin verdiği hıza göre yeniden fiyatlandırma mümkün müdür? Bu geriye dönük yeniden fiyatlandırma ile TTNET, tüm Türkiye’deki TTNET altyapısını kullanan internet kullanıcılara tazminat ödemek zorunda kalacak ve bir nevi haksız kazandığı paraları gerçek sahiplerine iade etmiş olacaktır. Bu hizmetler altyapı dahilinde daha makul bir şekilde tüketiciye sunulmak yerine hizmetin iyi olduğu yerleşim yerleri baz alınarak fiyatlandırılmıştır. Eğer TTNET’ in uyguladığı bu hız sınırlamaları ve adil kota ile ilgili internette ufak bir araştırma yaparsanız ne demek istediğimi tam olarak anlayabilirsiniz.
    Son verilere göre Türkiye’ deki internet abonesi sayısı 15 milyon civarında ve bu internet altyapısının %80’ i TTNET’ in kontrolü altında. Dünyanın en pahalı internetini kullanmamız hiç şaşırtıcı değil. Bu güne kadar bu alanda istediği gibi at koşturan TTNET’ in bu bahsettiğim sorunlardan dolayı hiçbir cezai işlemle karşı karşıya kalmaması gerçekten şaşırtıcı.
    Yaz aylarından beri TTNET ile yaşadığımız sorunlar yukarıdaki gibidir. Yukarıda yazdıklarımdan da anlaşılabileceği gibi bu internet olayına yıllardır kandırılmış, sömürülmüş olduğumuzdan acayip şekilde kafayı takmış bulunmaktayım. Benim sizden ricam bana bir yol göstermeniz.
    Teşekkürler.

Hukuki NET Güncel Haber

1 Yıllık Altyapı Arızası, Yeniden Faturalandırma ve Geri Ödeme Talebi konulu yargıtay kararı ara
    1 Yıllık Altyapı Arızası, Yeniden Faturalandırma ve Geri Ödeme Talebi konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    944
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: 1 Yıllık Altyapı Arızası, Yeniden Faturalandırma ve Geri Ödeme Talebi

Yalnız ayt yapıyı sağlayan firma TTNET değildir. TürkTelekom'dur. TTNet dahil ADSL hizmetinde tüm firmalar Türk Telekom alt yapısını kullanarak hizmet verirler.( Sadece superonline Türktelekomun ADSL altyapısını sadece kendi santraline kadar kullandırıp sonrasında kendi altyapısını kullanmaktadır.) Sorularınıza gelirsek.

1- Kullanamadığınız zamanlar için ödediğiniz İnternet hizmeti ücretini geri almanız gerekir diye düşünüyorum çünkü parasını ödediğiniz hizmeti alamamışsınız, yalnız burada ispat ile ilgili muhtemel problemler ile karşılaşabilirsiniz.

2- Vekalet çıkartarak yapabiliyorsunuz sanırım ama avukat olmadığınız için duruşmada temsil etmek için vekalet çıkarabilir misiniz bilmiyorum. en iyisi avukat ile çalışmak sonuçta davada avukatın temsil etmesi daha yerinde olur.

3- Tazminat talep etmeniz için zarara uğramış olmanız lazım bizdeki tazminat hukuku yurdışındaki gibi değil sadece zararın tazminine yöneliktir.

4 - TTnet'in "8 Mbps'ye kadar" paketi olduğu gibi "8 Mbps" paketi de vardır. Ve hız sadece 1-8 arasındaki hızların olacağını söyler. (fiyatları her nekadar yüksek de olsa) bu konuda bir kazım sağlıyabileceğinizi öngörmüyorum.
    Hukukçu değilim, tüm yazdıklarım kendi yorumlarımdır.

“The future is unknowable but the past should give us hope.” –Winston Churchill

Nerede
    İzmir
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: 1 Yıllık Altyapı Arızası, Yeniden Faturalandırma ve Geri Ödeme Talebi

Yanıt için teşekkürler. Ancak şunu söylemeliyim bulunduğum bölgenin altyapı kapasitesi bu tarife hızının altında ayrıca TTNET' in hız sınırlamaları yüzünden istesem de ben 8 Mpbs' yi göremem ve buna rağmen yıllardır 8' lik üzerinden ödediğimiz onlarca fatura var.Bankaların kesintilerinde bir kaşık suda fırtına koparanlar bu konuda neden bir şey yapmaz anlamış değilim. Sonuçta milyonlarca abone bu şekilde ve faturalarını ödemeye devam ediyorlar. Benim sadece danışmak istediğim konu bu anlattıklarımı önce tüketici heyetine mi götürmeliyim yoksa bir avukatla direk olarak mahkemeye mi? Benim için hangi seçenek daha yararlı ve masrafsız olur?
    Konu smt3587 tarafından (28-04-2013 Saat 00:54:16 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    944
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı smt3587 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Yanıt için teşekkürler. Ancak şunu söylemeliyim bulunduğum bölgenin altyapı kapasitesi bu tarife hızının altında ayrıca TTNET' in hız sınırlamaları yüzünden istesem de ben 8 Mpbs' yi göremem ve buna rağmen yıllardır 8' lik üzerinden ödediğimiz onlarca fatura var.Bankaların kesintilerinde bir kaşık suda fırtına koparanlar bu konuda neden bir şey yapmaz anlamış değilim. Sonuçta milyonlarca abone bu şekilde ve faturalarını ödemeye devam ediyorlar. Benim sadece danışmak istediğim konu bu anlattıklarımı önce tüketici heyetine mi götürmeliyim yoksa bir avukatla direk olarak mahkemeye mi? Benim için hangi seçenek daha yararlı ve masrafsız olur?
    öncelikle hakem heyetine başvurmanız daha masrafsız olacaktır.
    Hukukçu değilim, tüm yazdıklarım kendi yorumlarımdır.

“The future is unknowable but the past should give us hope.” –Winston Churchill

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

ttnet arıza dan dolayı taahhüt iptali

turk elekom ariza davasi

alt yapi eksikligi nedeniyle adsl iptali

turk telekom kisitlamadan dolayi net kullanamiyoruz

alt yapi yetersizligi nedeniyle ttnet kapatma

altyapi sorunu ile ilgili dilekceler

internet altyapi ariza

türk telekom arıza dilekçe örneği

türk telekoma arıza davası

geriye dönük taciz davası açılır mı