arkadaşlar ve degerli hukukcular polis memuruyum.5 ay acıkta kaldım.Su an calısıyorum.Açıkta kaldıgım süre içerisinde maaşımın 3/1 ini alamadım.Göreve döndügümde alabilecegimi düsünüyordum.Fakat mahkeme sonucu hükmün geri bırakılması cezasını aldım.Bütçe subem maliye bakanlıgının 2011 senesinde gönderdigi yazıda'' hakkında hagb kararı cıkan personel göreve döndügünde açıktayken alamadıgı 3/1 maası alamaz '' yazısını bugun aldım.Bakın nasıl bir dayanaga baglanmıs ben anlam veremedim.Siz yardım edebilirseniz idari mahkemeye basvurcam.

yasal mevzuat incelenmesinde:

657 sayılı devlet memurlarının 141.maddesinin 2.fıkrasına göre ''143.maddede sayılan durumların gerçekleşmesi halinde,bunların aylıklarnın kesilmiş olan ücte biri kendilerine ödenir'' hükmü getirilmistir.

5271 sayılı cmk hagb nini hukuki bir sonuc dogurmadığını denetim süresi uygun olarak gecirildiginde açıklanması geri bırakılan hüküm ortadan kalktıgının ve cezanın düstügünü söylüyor.Yani kisinin sanıklık durumu devam etmekte ancak,hakkındaki mahkumiyet kararı hiç açıklanmaksızın denetim süresi sonunda şartları oluşmussa ceza davası ortadan kalkmaktadır.

Görevden uzaklaştırılan bir personelin hakkında verilen bu yöndeki bir karar sonucunda ilgilisinin göreve başlatması gereksede görevden uzaklaştırıldığı döneme ilişkin olarak maaşlarından kesilen 1/3 oranındaki tutarın kendisine ödenebilmesi için 657 sayılı kanunun 143 üncü madde sayılan hallerin gerçekleşmesi gerekmektedir.

sonra hagb nin nihai bir karar oldugunu ve sanıgın kasıtlı bir suç işlemesi halinde hagb nin yerine hapis ya da para cezası verilir diyor.

sonra 5271 sayılı cmk hagb ile yaptıgı açıklamanın herhangi bir hukuki bir sonuç doğurmadıgını belirtmiş olmakla birlikte buradaki ''hukuki sonuç doğurmama'' ibaresinin genel anlamda bir hukuki sonuç doğurma olarak yorumlanmaması gerektiği,yasa koyucunun bu ifade ile'mahkumiyet ya da beraat ''şeklindeki bir hükmün yani 5271 sayılı cmk 223.maddesinde sayılan hükümlerden birinin sonuçlarnını doğmaması doktorinde genel kabul gören bir görüstür.

en sonundada belirtilen yasal düzenlemeler ve açıklamalar karşısında 3/1 ödenmiyecegi ve karar 5 sene sonra düsse bile gene ödenmiyecegini belirtmis.

Yazıyı özü bu sekilde biraz kısaltmalar yaptım ama önemsiz tarafalarını.Acaba bu yazıya karsı hakkımı idari mahkemede nasıl arayabilirim.Simdiden tesekkürler.