Merhabalar. Roman gibi olacak sabrınıza sığınarak bilginizden faydalanarak fikir sahibi olmak istiyorum. umarım yardımcı olursunuz.
2010 yılında eşimden boşandım, velayet annesine verildi ben de bana verilmesini talep etmemiştim. boşanmamızı takiben iş nedeniyle 4 ay kadar şehir dışına çıktım, geri döndüğümde oğlumun hem eğitim hem de ruhsal durumu iyi değildi. dış dünyadan tamamen kopmuş ve kaba tabirle karnı doyurulan biri haline gelmişti. eski eşimle konuşup karar vererek çocuğumuz için aynı evde yaşamaya karar verdik. 1 sene beraber yaşadık, oğlum bu süre zarfında gayet iyiydi, işimden kalan tüm zamanımı ona ayırdım. günlük ihtiyaçlarıyla, eğitimiyle bizzat ben ilgilendim. Bulunduğumuz ilde derecesi bile vardı. 1 sene sonunda başka biriyle evlendim ve haliyle evden ayrıldım. eski eşime velayeti almak istediğimi, çocuğun istikbali, geleceği için benim bakmamın ve şimdiki eşimin bunu kabul ettiğini, velayeti vermeyi kabul ettiği takdir de düzenimi oturtana kadar 1 sene ananesinde kalmasını takiben yanıma alacağımı söyledim. o da kabul etti ve mahkeme tarafından velayet bana verildi. ben ankarada ikamet ediyorum, çocuğu izmirde ananesinin yanında koleje yazdırdım. fakat annesi müteakip defalar söylememe rağmen, ankarada kalmaya devam edip çocuğun anne ve babası olmadan sadece ananesinin sevgisiyle büyümesine neden oldu. kendisi bir firmada asgari ücretin biraz üstünde ücretle çalıştığı halde izmire dönmedi. ben kamuda 3000 tl maaşla çalışıyorum, izmire tayin olmam imkansız. bizlerin yanında olmaması nedeniyle ruhsal durumu bozuldu, ayrıca ara tatilde yanımıza geldi, ben maddi nedenlerden dolayı 1+1 misafirhanede kalıyorum, ve iki sene kalmam gerekiyor. oğlum ara tatilde geldiğinde bu evin bize yetmeyeceğini karar verdik, ki eşimde hamile. eski eşime durumu söyledim. 1 sene sonunda izmirden ankaraya çocuğu getirip kendisinin 1 sene bakmasını takiben yanıma alacağımı söyledim kabul etti. anlaşmalı olarak boşanmamıza rağmen şimdiki hayatımı bir türlü kabullenemedi, çocuğum olacağını da duyunca kararından cayıp velayet değişikliği için mahkemeye başvurdu. kendisi 1 tl civarı maaşla çalışıyor, hem çocuğuyla hem de eğitimiyle yeteri kadar zaman ayıramayacak. keza eski eşim yıllardır psikolojik tedavi görüyor ve en ufak bir sorunda ruhsal olarak çöküyor. oğlum şimdi 9 yaşında sorulduğunda annesini de beni de çok sevdiğini söyler ama kiminle kalmak istersin diye sorulursa annem der. çünkü kendisi için iyimi kötümü olduğu düşünülmeden tabiri caizze el bebek gül bebek büyütülüyor, ama bu durum yaşına da bakıldığında dış dünyaya ilgi duymamasına tertip düzeni içün olumsuz durum ortaya çıkarıyor. durumumuz bundan ibaret. benim için olumlu olup olmayacağı hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.
Burada çocuğun ne istediği önemli. Çocuğun dışa dönük olması için pedegoklardan yardım alabilirsiniz. Ama velayeti anne alsa dahi çocuğunuzla bağlantınızı kesmeyin. mümkünse aynı şehre taşının derim.
Yine anladığım kadarıyla sizi hala seven birleşme umudu olan ama bu umudu yitiren bir kızgın anne var.
Bende aynı benzer sorunları yaşadım. Şu anda oğlumun annesi oğlumu benden koparmış durumda göstermemek ve görüşmememiz için herşeyi yapıyor. Bende anlaşmalı boşandım ve çocuğumuz için gereken her şeyi yapacaktık. ama bir süre sonra herşey değişti. Şİmdi oğlumu görebilmek için pedegok polis icra memuru ile gitmem gerekiyor.
Sizi zor bir süreç bekliyor olabilir. Buna hazırlıklı olun.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku