Merhaba,

Kapatilmis icra dosyalarim sonrasinda 1-2 konuda goruslerinize ihtiyac duymaktayim.

2008 - 2012 tarihleri arasinda yaklasik 9 kredi karti ve 1 adet kredili mevduat hesabindan icralik olmustum. Cok sukur ki 2012 sonunda tum icralik dosyalarim kapandi. Kimi dosyalar 2011 de kimisi 2012 de tamamen kapatildi ve borcu yoktur kagidi alindi.

Ben sigortali bir iste calisiyorum. Dun bir bankaya kredi basvurusu icin gittim ve yaptigi incelemede merkez bankasi kayitlarinda 3 adet takip oldugu belirtti. Bu takiplerin kalmasi icin bankara gitmemi ve merkez bankasi kayitlarini yenileyebilmesi icin bankanin merkez bankasina bildiri yapmasi gerektigini soylemem istendi.

Internetten okudugum dokumanlar ise icralik islemlerin 5 yil icinde silinmedigi yaziyor. Bu konuda gercekten aklim cok karisti. 10 tane icralik dosyamdan sadece 3 tanesi merkez bankasi takip listesinde geciyor, diger 7 tanesi kaldirilmis ama soyledigim gibi tum dosyalarim 5 yil icerisinde olan dosyalardi. Aklima ilk gelen diger 7 dosya takipten kalkiyorsa, eger basvuru yaparsam kalan 3 dosya da kalkabilir.

Ayrica turkiye.gov.tr adresinden dava ve icra dosyalarimi sorguladigimda da hicbir dosya yada dava gozukmuyor.

Size soracagim nokta ise ; ben bu 3 adet takip bulunan bankalara gidip basvursam bunlari kaldirma sanslari mevcut mu ? ve 5 yil dolmadan tekrar kredi yada kredi karti hizmetlerinden faydalanabilir miyim ?

Simdiden tesekkurler,