Dolandırıcılığa mı yoksa sebepsiz zengineşmeye mi dayanmalıyım ?
internette tanıştığım birisinden aramızda geçen telefon konuşmasından duyduğum güvene dayanarak Galatasaray-Real madrid maçı için kombine kiralamak üzere şahsın hesabına 1000 tl havale gerçekleştirdim. Havalede herhangi bir açıklama yazmamıstım. Havaleden önce bana verdiği sözde havaleden hemen sonra ikameti Karaman'dan kombineleri kargolayacağı sözü verdi ancak şahıs havaleden sonra telefonlarıma çıkmıyor.Ve ayrıca internet üzerinden bana vermeyi vaad ettiği kombineler için hala yeni ilanlar vermekte. Şahısın bu davranışı TCK 157'deki dolandırıcılık suçu kapsamına girer mi ?. Bu olay dün yani 25.03.2013 tarihinde gerçekleşti. belki başlık biraz alakasız oldu ancak şuan napacağımı bilmiyorum.Paramı geri alabilmek için hangi yola başvurmam mantıklı olacaktır. Bir de delil olarak telefon görüşmeleri ve banka dekontları yeterli midir ? Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Dolandırıcılığa mı yoksa sebepsiz zengineşmeye mi dayanmalıyım ?
Telefon konuşmalarının kayıt altında olmadığı(siz kendiniz habersiz kayıt yaptıysanız bu ayrıca suçtur) ve havale açıklamasında da bir şey yazmadığı göz önüne alınırsa ortada ispata dair bir sorun var gibi.Mesaj, mail gibi kanıtlar faydalı olmakla beraber tüm hukukçuların ısrarla söylediği, para gönderimlerinde mutlaka açıklama düşün yoksa parayı havaya göndermiş olursunuz lafını da bu yazıyı okuyan herkese hatırlatmış olalım.Anlattıklarınızdan her ne kadar bir dolandırıcılık öyküsü göze çarpsa da bunları elinizdekilerle ispat edebilmeniz yazdıklarınızla zor gözüküyor.Kolay gelsin.
avukat iyi bir çözüm ancak davayı kaybettiğimde hem dava ücretini hemde karşı tarafın giderlerini karşılama riski çok tedirgin ediyor. Bu tarz durumlara getirilebilecek başka çözüm yok mudur ? parayı sehven havale ettiğimi belirtsem bir sonuç çıkar mı ?
Savcılığa şikayet edin elinizdeki belgelerle icra takibi başlatın itiraz edebilir şikayetiniz nedeni ile ifadesi alınabilir orda lehinize uygun beyanda bulunabilir.
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Telefon konuşmalarının kayıt altında olmadığı(siz kendiniz habersiz kayıt yaptıysanız bu ayrıca suçtur) ve havale açıklamasında da bir şey yazmadığı göz önüne alınırsa ortada ispata dair bir sorun var gibi.Mesaj, mail gibi kanıtlar faydalı olmakla beraber tüm hukukçuların ısrarla söylediği, para gönderimlerinde mutlaka açıklama düşün yoksa parayı havaya göndermiş olursunuz lafını da bu yazıyı okuyan herkese hatırlatmış olalım.Anlattıklarınızdan her ne kadar bir dolandırıcılık öyküsü göze çarpsa da bunları elinizdekilerle ispat edebilmeniz yazdıklarınızla zor gözüküyor.Kolay gelsin.
Öncelikle alakanızdan ötürü teşekkürler.
Ben herhangi bir kayıt yapadım. yönetmelikte telefon kaydı bahsi aşağıdaki gibi ifade edilmiş ancak aynı durumda olan birkaç şahıs GSM şirketlerinin görüşmeleri kayıt altına aldıklarını beyan ediyorlar bizzat arayıp zor da olsa teyit almışlar. Ancak varsayımsal bilgiyle hareket edip davayı kaybetmem bana ne kadar bir kulfet yukler (dava masrafı +vekalet+ karşı tarafın vekaleti ) ? biraz garip ama hukuk fakultesi ogrencisiyim 1 yıl boyunca çalışıp kazandığım paranın bir anda boylece gitmesi beni son derece üzdü ve hırslandırdı.sonuna kadar hakkımı savunmak istiyorum ama gerek banka dekontunda açıklama olmayışı gerekse başka delil sunamayacak olmam benı kara kara dusunduruyor sizce tum riskleri ekstra masrafları goze alıp dava etmelı mıyım ? İlginiz için tekrardanTeşekkürler.
ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNE İLİŞKİN YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ 19. madde f bendine göre "f) Trafik bilgilerinin muhafaza edilmesi: Erişim sağlayıcı olan veya telefon hizmeti sunan işletmeci, kullanıcı sayısı, kimlik bilgileri ve görüşme süreleri ile altyapısı üzerinden gerçekleşen görüşmelere ait trafik bilgilerini, bir yıl süreyle muhafaza etmekle yükümlüdür."
- - - Updated - - -
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Savcılığa şikayet edin elinizdeki belgelerle icra takibi başlatın itiraz edebilir şikayetiniz nedeni ile ifadesi alınabilir orda lehinize uygun beyanda bulunabilir.
yardımınız için teşekkürler yönteminiz gayet akılcı umarım istediğimiz gibi netice verir.
Kabaca dolandırıcılığın oluşabilmesi için algılama yeteneğinizin bir takım somut verilerle planlı bir şekilde bertaraf edilmesi gerek. Haksız iktisap iade haksız fiil ise giderim borcu doğurur.
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Kabaca dolandırıcılığın oluşabilmesi için algılama yeteneğinizin bir takım somut verilerle planlı bir şekilde bertaraf edilmesi gerek. Haksız iktisap iade haksız fiil ise giderim borcu doğurur.
Sahis telefon görüşmesinde kendisini tayini çıkmış bir kamu görevlisi olarak tanıtti . Konuşmalarında kul hakki vs. Gibi ifadeleri sikca kullanarak verdiğiniz tarif gibi planli bir şekilde algılama yeteneğimi bertaraf etti kendisine guvenmemi sağladı . Bunun neticesinde haksız bir iktisapta bulundu . Yani dolandırıcılık vuku buldu . Peki Elimdeki yetersiz delillere ek olarak halen bu dolandırıcılık işini ayni kanalla gerçekleştirmeye çalışan bu sahisla savcinin bilgisi dahilinde irtibata gecip iddialarimi delillendirmem mümkün müdür ?
durmus_o rumuzlu üyeden alıntı
internette tanıştığım birisinden aramızda geçen telefon konuşmasından duyduğum güvene dayanarak .........Galatasaray-Real madrid maçı için kombine kiralamak üzere şahsın hesabına 1000 tl havale gerçekleştirdim. .......Havalede herhangi bir açıklama yazmamıstım. Havaleden önce bana verdiği sözde......
Kombinin ne olduğunu bilmiyorum normal piyasa değeri 1000tl mi ?Kişinin kiralama yetkisi var mı?
Kişi kendine site mi açmış üyelik mi var?
Başkaları konusunda kişinin şehir dışı tel kayıtları incelemesi?
Söz (EMNİYETİ SU İSTİMAL) Şikayet sonuçsuz kalmaz. (dilekçede bulunsun kişiye dolandırıcı demek hoş olmayabilir ama kamu menfaati gereği soruşturulmalı ....plak terse dönmesin)
Ödeme kombi almak için yapıldığına göre hukuki işlem midir hukuki fiil mi?
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Kombinin ne olduğunu bilmiyorum normal piyasa değeri 1000tl mi ?Kişinin kiralama yetkisi var mı?
Kişi kendine site mi açmış üyelik mi var?
Başkaları konusunda kişinin şehir dışı tel kayıtları incelemesi?
Söz (EMNİYETİ SU İSTİMAL) Şikayet sonuçsuz kalmaz. (dilekçede bulunsun kişiye dolandırıcı demek hoş olmayabilir ama kamu menfaati gereği soruşturulmalı ....plak terse dönmesin)
Ödeme kombi almak için yapıldığına göre hukuki işlem midir hukuki fiil mi?
Oncelikle kombine takımların ic saha maçlarına sezon boyu giriş sağlayan bir kart . Arkasında devredilemez ibaresi geçiyor ama fiiliyatta klube basvuruldugunda devir yapılabiliyor. Kombinenin kendisine ait olduğunu söyledi ancak böyle olsa bile kiralama yetkisine haiz olup olmadığını bilemiyorum . Eger telefon kayıtlarina ulaşabilirsek sahsin dolandırıcı olduğu meydana çıkacak ama bunun mumkunati nedir bilemiyorum .
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ijbkb uqfwalzcjeofdik http://www.preissuchmaschine.de/link.asp?url=https://darknetmarketsgate.com...
Forum içerisinde konu açma