Merhaba
Avukat şikayet etme konusunda görüşünüze başvuracağım. Ben 2011 yılında işe iade davası açtım. Avukatla anlaştıktan sonra kendisinin umursamaz tavırları beni canımdan bezdirdi. Kendisi öncesinde bilgilendirmemesine karşın hiçbir davama girmedi, hep yanında çalışanlar girdi ama onlar da hep değişti. Ofisini ilk ziyaretimde kendisiyle konuşurken dava ile ilgili notları iki farklı çalışanı aldı, daha sonra onlar ayrıldı davaya başka birisi girdi, bugün de beni bir başkası aradı. Avukatın kendisi davaya girmeyeceğine dair beni hiçbir zaman bilgilendirmediği gibi bu zamana kadar kendisine ulaşmakta hep çok ciddi sorun yaşadım. Israrla telefonları açmadığı çok zaman oldu. Gerekçeli kararın son duruşmadan 8 ay sonra yazıldığını "Dosya Yargıtay'dan halen dönmedi mi?" diye mail attığımda gelen karar tarihinden gördüm. Bugün de yardımcısı arayıp "Davanız Yargıtay'dan döndü, yarın duruşmanız var" dedi. Dosya kendilerine 14 Şubat'ta gelmiş, beni duruşmadan bir gün önce bilgilendiriyorlar. Yardımcısından avukatın beni aramasını istedim ama ne arayan var ne soran. Zaten kazandığım davanın başka bir dosyayla karıştırılması nedeniyle Yargıtay'dan geri dönmesi (Gazeteden kovuldum, Yargıtay kararında "çağrı merkezi çalışanı" ifadesi var. Hakikaten enteresan) son derece can sıkıcıyken avukatın davayı önemsemeyen ve etik dışı davranışları son derece sıkıcı. Baro'yu aradım, dilekçe ile birlikte 100 lira karşılığında şikayet edebileceğimi öğrendim. Şikayetten sonuç alırım ya da almam bilmem ama avukatın en azından benden sonraki müvekkillerine bu şekilde terbiyesizce davranmaması için Baro'ya şikayette bulunacağım. Şikayet başvurusu esnasında nelere dikkat etmem gerekir, nasıl bir dilekçe yazmalıyım? Tabii bir de süren davada bu şikayetim sonrası bana bir kötülüğü dokunabilir mi?
Öncelikle cevabınız için teşekkürler ama "Avukatların sadece sizin davalarınıza bakmadığını unutmayın" ifadesine takıldım. Bir kez açtığım telefona çıkmamasından bahsetmiyorum emin olun. Ayrıca 14 Şubat'ta gelen Yargıtay kararını 21 Mart'taki duruşmadan bir gün önce mi duyurmak doğrudur? 8 ayda yazılan gerekçeli kararın peşine düşmemek normal mi?
- - - Updated - - -
Öncelikle cevabınız için teşekkürler ama "Avukatların sadece sizin davalarınıza bakmadığını unutmayın" ifadesine takıldım. Bir kez açtığım telefona çıkmamasından bahsetmiyorum emin olun. Ayrıca 14 Şubat'ta gelen Yargıtay kararını 21 Mart'taki duruşmadan bir gün önce mi duyurmak doğrudur? 8 ayda yazılan gerekçeli kararın peşine düşmemek normal mi?
Görüşlerim kişiseldir ve avukatta değilim. Gerekçeli kararın 8 ayda yazılması ihmali mahkemenin ihmalidir. Avukatlar bunun takipcisi olmalıdır. Avukatın gerekçeli kararın yasal ve makül süreler içinde yazdırması, yazdıramazsa bunun için yasal yollara başvurması ve müvekkilini mağdur etmemesi gerekir. 8 ay makul bir sürede değildir. Eğer avukatlar bunu yapmamış ise görevi ihmalden söz edebiliriz bence. Al gülüm ver gülüm olmamalı. Ama hakimi şikayet etse idi ne çıkardı onunla ilgili bilgimde yok açıkcası yada Yargıtaydan dönen davanıza etkisi olurmuydu?
Tekrar merhaba. Kararın Yargıtay'dan dönmesi önemli değil ki, onu detay olarak ilettim, hukuk forumuna katkım olsun Davayı kaybetsem avukatta suç bulmam. Neticede işe iade davalarında belirleyici olan bilirkişi raporu. Onun dışındaki olaylar lüzumsuz. Avukatın umursamazlığı beni çıldırtan nokta.
Avukatın iş yerine sizinle ilgilenmesini mi tercih ederdiniz? İşini yaptıysa ve garantisi olmadığı halde davayı kazandıysa işini doğru yapmış olduğu anlaşılır. Avukat, vekaletini aldığı kişiye İŞ hukuku anlamında işçi olarak bağlanmaz. Meslek olarak serbest meslek olan avukatlık, gerekli yasal işlemleri yapmak üzere yapılan meslektir. Yargıtay'daki gecikmeden avukat sorumlu olmadığı gibi, Yargıtay'daki hakime "hadi çabuk ol, sallanma, müvekkil bekleyemiyor" deme hakkına da sahip değildir. (Keşke böyle bir hak ve yetkisi olsa !).
Avukat, kendisi veya yanında çalışanına dava takip ettirebilir. Hele hele müşterek vekaletnamedeki avukatların hepsi davaya girebilir. BU bir ilgisizlik değildir, iş bölüşümüdür.
Gözden kaçırıyor olabileceğiniz bir durum da Yargıtay kararının tarihidir. 14.Şubat.2013 tarihli yargıtay kararı, asıl mahkemesine o tarihte gitmez. Postada geçen süre de hesaplanmalıdır. Mahkeme gelen Yargıtay kararına göre duruşma günü verir ve tebliğ eder. Aslında sizin haberiniz dahi olmadan duruşmaya girebilir ve neticeye ulaşabilir. Zaten avukat tutmanızdaki amaç konuyu sizin değil avukatınızın takip etmesi değil midir?
Bu bilgilendirme ışığında; avukat işini yapmış görünüyor, sizinle görüşmeyi ihmal etmesi işi savsaklaması veya işi umursamaması anlamına gelmeyeceğinden Baro'ya yapacağınız şikayet lüzumsuz olur. Yine de takdir sizin.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku