Cümleten Selamun Aleyküm...
Çok yakın bir dostum, canım kardeşim kötü bir olaya maruz kaldı. Kendisi 21 yaşında, 14 yaşındaki bir kızla birlikte olmuşlar (Kız birlikte olmadan önce 18 olduğunu söylüyor)... Kızın kimlikteki yaşı ise 12... Ailesi ise kızını teste götürdüğünde kızlığın bozulmadığını, ancak yolun açıldığı raporunu alıyor... Tabi yolun açıldığına köpüren baba, hemen bu kardeşimi mahkemeye veriyor...
Şimdi elimizde mahkeme kağıdı var, suç cinsel istismar... tarih 17 mayıs 2013...
Soracağım sorular ise şunlar;
1-) Cezası neye göre olur ne şekilde olur... Kızlık bozulmamış, hafiflermi... Daha önce hiç hapis cezası veya suçu yok bu kardeşimin. Ve iyi niyetli..
2-) Avukatla görüştük, yüksek bir meblağ belirtti, onu şimdi burada yazmıycam ama sizce ortalama bu davanın fiyatı nedir...
3-) Kız verdiği ifadede "kendi isteğimle gittim, zorlama yok" demiş... bu ne kadar değiştirir olayı?
4-) Aileyle anlaşırsak ve aile davayı geri çekerse dosya kapanır mı yoksa devam edermi?
Lütfen yardım edin, gerçekten yardımlarınıza bilgilerinize çok ihtiyacımız var....
Hukuki NET Güncel Haber
Konu galatasarayli tarafından (10-03-2013 Saat 23:40:25 ) de değiştirilmiştir.
olayı farklı anlatmadığın ne malum. kusura bkamada arkadaşını sağlam bi ceza bekliyor kurtulması sadece tesadüf olur.
12 yaşındaki kız nasıl 21 yaşında briyle beraber olurki. arkadaşın dediğinde sanırım sensin. ceza almanı bende isterim.
Dosya içeriğini alıp bir avukata gidin ve savunma dilekçesi yazdırın bildiğim 300tl ye yazılıyor kız gerçekten 18 yaşında görünüyorsa kemik yaşına baktırmanız gerekir yani 12-14-18 karışık rakamlar.
Kızın yaşı küçük şahsi görüşüm ceza alır
Bu olayda kızlığın önemi yok yaş önemli kız kız olmasaydı da suç olacaktı zar hafifletici yada ağırlaştırıcı bir neden değil yasal olarak bildiğim
21 Yaşında adam ben bu olayda çocuğa birde ailelere üzüldüm açıkçası geçmiş olsun yaşadıklarınız üzücü sonuçta kardeş
- - - Updated - - -
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
olayı farklı anlatmadığın ne malum. kusura bkamada arkadaşını sağlam bi ceza bekliyor kurtulması sadece tesadüf olur.
12 yaşındaki kız nasıl 21 yaşında briyle beraber olurki. arkadaşın dediğinde sanırım sensin. ceza almanı bende isterim.
Katılıyorum
- - - Updated - - -
Bu arada kardeşinize söyleyin fazla çabalamasın 21 yaşında adam olmuş zar hesapları yapıp kıvırtmasın 14 yaşındaki kız harbiden sevmiş inanmış güvenmiş ki savcılık ifadesinde ailesini dahi karşısına almış kim adam anlayamadım
- - - Updated - - -
Harbi merak ettim avukat kaç para istedi 9 bin falan mı?
Arkadaşım karşı taraf 15 yaşından küçükse olay çok sakat.Yani 14 yaşında bir kızla rıza dahilinde ilişkiye girmekle 6 yaşındaki bir kızla zorla ilişkiye girmenin çok bir farkı yok.Şahıs 15 yaşının altında olduğu için zaten rızasına bakılması söz konusu değil.Şikayetten vazgeçme vs. zaten durumu etkilemez.Suç sabit görülürse uzun süre yatarı olur ve siciline cinsel çocuk istismarı diye geçer.Onbinleri bulan dava masrafları(avukat, bilir kişi, uzayan yargılama vs.) gene on yılı aşkın cezalar beklenilesi sonuçlar.Mutlaka avukat yardımı alınmalı.Kolay gelsin.
öncelikle bu ben degilim. Arkadasımdır. Yaptığınız ayıp ve iftiradır.. Herneyse adam gibi cevap verenlere cevabım; ailesi davayı geri çekecek, kız, arkadasımla evlenecek. Birde avukat 13bin istedi. Dava kapanırmı geri çeknce.avukata gerek varmı.bu parayı veremeyecek kadar zor durumda zira
- - - Updated - - -
öncelikle bu ben degilim. Arkadasımdır. Yaptığınız ayıp ve iftiradır.. Herneyse adam gibi cevap verenlere cevabım; ailesi davayı geri çekecek, kız, arkadasımla evlenecek. Birde avukat 13bin istedi. Dava kapanırmı geri çeknce.avukata gerek varmı.bu parayı veremeyecek kadar zor durumda zira
Davanın geri çekilmesi durumu söz konusu değildir barodan avukat istemenizi öneririm çok daha hesaplı olur.
Ayrıca yasal olarak 14 yaşında kızla evlenmek suç olduğu gibi bu durumun mahkemede beyanı dahi hem cezayı arttırır hemde her iki ailenin yani anne ve babaların da suçlu olarak yargılanıp ceza alması ile sonuçlanır
- - - Updated - - -
Birde ilk iletimi yabana atmayınız.
Kızın yaşı kaç 12 mi 14 mü 18 mi benim kafam karıştı anne babasına sorup emin olun derim belki 16 dır.
- - - Updated - - -
Yanlış anlamayın bir olay anlatayım size Türk filimiydi galiba şabanın yeni doğan kız çocuğuna ölen kardeşinin nüfüsu veriliyor sonra kız sevdiğine kaçıyor baba şikayetçi kızın kimlik yaşı 9 gerçek yaşı 30
- - - Updated - - -
Sonuç olarak benim tavsiyem kızın kızın gerçek yaşı kimlikteki gibiyse düğün işini unutun yoksa pişman olursunuz daha çocuktur.
- - - Updated - - -
Son olarak mahkemede yalan dolanla işi çeviririm diye düşünmesinler hakimi kandırmak olasılığı yoktur tam tersi yalan söylendiğini anlar ve cezayı da ona göre takdir eder.
17 yaşındayken kendinden iki yaş küçük Nilay'ı kaçırarak evlenen Raşit Bayar'a 6 yıl sonra 11 yıl hapis cezası verildi. İki çocuğu olan çift isyanda...
İzmir'in Bayındır ilçesinde yaşayan Nilay İbiloğlu, 2006'da henüz 15 yaşında iken çok sevdiği Raşit Bayar ile kaçtı. Genç kızın ailesinin şikâyetçi olması üzerine 17 yaşındaki Bayar'a "küçük yaşta kızı alıkoymak ve ırza geçmek" suçundan dava açıldı.
'ONU ÇOK SEVİYORUM'
Şikâyet üzerine Raşit Bayar tutuklandı. Ancak Nilay'ın "Ben onu çok seviyorum" demesi ve kendi isteği ile kaçtığını belirtmesi üzerine Raşit Bayar tahliye oldu.
ÖZEL İZİNLE NİKÂH
Bu arada Raşit ile Nilay, birbirlerini sevdiklerini söyleyip, aileleri ikna ettiler. Nilay'ın ailesi aynı yıl Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden mahkemenin ikinci duruşmasında şikâyeti geri çektiler. Aileler, çocukları nişanladıklarını yaşları tamamlandığında da evlendireceklerini beyan ettiler. Nilay'ın 16 yaşına girmesi ile mahkemeden çıkarılan özel izinle resmi nikâhları kıyıldı. Bir süre sonra çiftin, Zeynep ismini verdikleri bir kızları oldu.
KAMU DAVASI
Ancak kaçtıkları tarihte Nilay'ın 15 yaşını doldurmamış olması dolayısıyla açılan kamu davası devam etti. 2007'de Raşit Bayar'a ırza geçme suçundan 8 yıl 4 ay, alıkoyma suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Temyize giden bu ceza Yargıtay tarafından onandı ve geçtiğimiz günlerde aileye tebliğ edildi.
2'NCİ ÇOCUK GELDİ
Tüm engellemelere karşın sevgilerini büyüten ve ilk kızları Zeynep'le bu sevgiyi taçlandıran Bayar çifti, bundan 15 gün önce de ikinci kızlarını kucaklarına aldılar. Berber olan Raşit Bayar, Irmak ismini verdiği kızına doyamadan 11 yıllık hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.
'MEKTUPLAR YAZDIM'
Gelen ceza karşısında ne yapacağını bilemediğini belirten Raşit Bayar, "15 günlük Irmak'ı, Zeynep'i ve canımdan çok sevdiğim eşimi böyle çaresiz bırakıp gitmek beni kahrediyor. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız'a internetten ulaşmaya çalıştım. Mağduriyetimi anlatan mektuplar yazdım. Ama çok çaresizim, her an tutuklanabilirim" dedi.
'BİRLİKTE TUTUKLAYIN'
Bu kararla ailesinin içine adeta ateş düştüğünü belirten Nilay Bayar, "Sevmek suçsa biz bu suçu birlikte işledik. Ya ikimizi tutuklasınlar ya da ben eşimi vermiyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.
'KENDİNE ÖZGÜ VAKA'
Ailenin avukatı Mehmet Kantarcıoğlu ise "Ailenin iki tane kızı var. Baba 11 yıl hapis cezası aldı. Bu çocuklara babalarının neden hapiste olduğunu kim nasıl izah edecek. Küçük yaşta evlenmeye elbette karşıyım, ama bu kendine özgü bir durumdur. Bu vaka tek de değildir" diye konuştu.
MADDE 103. - (1) Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;
a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,
b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar,
Anlaşılır.
(2) Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, sekiz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(3) Cinsel istismarın üstsoy, ikinci veya üçüncü derecede kan hısmı, üvey baba, evlat edinen, vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, sağlık hizmeti veren veya koruma ve gözetim yükümlülüğü bulunan diğer kişiler tarafından ya da hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle gerçekleştirilmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(4) Cinsel istismarın, birinci fıkranın (a) bendindeki çocuklara karşı cebir veya tehdit kullanmak suretiyle gerçekleştirilmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(5) Cinsel istismar için başvurulan cebir ve şiddetin kasten yaralama suçunun ağır neticelerine neden olması hâlinde, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.
(6) Suçun sonucunda mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulması hâlinde, onbeş yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur.
(7) Suçun mağdurun bitkisel hayata girmesine veya ölümüne neden olması durumunda, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmolunur.
NOT: Kızlığı bozulmasa da yolun açıldığına köpüren baba!
Bu tarifleme bir algıyı da açıkça ortaya koyuyor.
Bir babanın evladının istismarına köpürmesi akla uygun gelmiyor da yolu açıldığı için köpürdüğü makul geliyor öyle mi?
Zar ne? Yol ne?
Kadın bu algıda ne?
Umarım en ağır cezayı alır arkadaşınız!
"Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."
Zar kadınların boşanma davalarında tazminat sebebi olarak öne sürdükleri yumurtalıkları dış etkenlerden koruyan dikilebilen ince deri tabakasıdır diye biliyorum.
Sosyal alanda ise kadına yapılan zulüm ve aşağılama; bakış açısına göre de menfaat aracıdır.
Yol ise yoldur önemsizdir!!!? (şahsi düşümcem değildir toplum bakışıdır)
Suçu işleyen arkadaşım ama burda suçlamalara maruz kalan ben.. Beyler! Sizden suçlama istemiyorum, bilginiz varsa bilginize başvurmak istiyorum.. Yok birisi yazmış umarım en ağır cezayı alır falan, he gülüm he, sen dedin diye kesin alır.. Hey yarabbim... Neyse avukatla görüştük, bi problem yok ama tek yol bu iş kamu davasına dönüşürmü? Ve bunu nasıl anlarız...
Diyelimki aile gitti hakim karsısına "biz davadan vazgeçiyoruz" dedi ve sebebini falan beyan etmedi... Bu durumda dava ne olur? Hemen kamu davasına dönüşüp dönüşmediği ortaya çıkarmı? Bi de şu sorum var; Bu olay %100 kamu davasına dönüşür mü? Dönüşmeme ihtimali nedir ve dönüşmemesi için neler yapmalıyız... LÜTFEN SUÇLAMA DEĞİL, BİLGİ VERİN. Teşekkürler.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku