Merhaba,

Bir spor salonuna 12 aylık sözleşme imzalayıp üye oldum.

Ödemeyi her ay başında elden verileceğim için sadece o ayın son 4-5 günü için ufak bir ödeme yaptım(26TL).

Salona hiç giriş yapmadan (aslında 1 kere giriş yaptım o da misafir kartı ile giriş olduğu için kayıtlarda giriş yaptığım gözükmüyor ) üyeliğimi iptal etmek istediğimde kalan ayların %40'nı ödemem koşulu ile iptal edebileceğim söylendi ( Bu sözleşmede yazıyor ve üyelik sırasında bilgilendirildim bu konuda )Bu husus imzaladığım sözleşmede yazdığı için bu konuda bir hak iddia edemiyorum.

Sözleşmeyi incelediğimde şöyle bir konu dikkatimi çekti ;

Birden fazla üyelik modeli var, benim üyelik modelimde iptal koşulları yukarıda belirttiğim gibi (kalan ayların %40'ı ödenmesi şartı ile ), bunun dışında bir de "Esnek Üyelik" adında bir üyelik modeli var bu üyelik modelinde üyelik başlangıcının 2 ay sonrasında ekstra bir ücret ödemeksizin üyelik iptal etme hakkına sahibim.( sözleşmede bu şekilde yazıyor )

Sözleşmede "Üyelik tipleri arasında geçiş yapılamaz, üyelik tipi değiştirilemez" gibi bir madde yok.

Ben üyelik modelimi "esnek üyelik" olarak değiştirip daha sonra iptal etmek istiyorum.

Salondan sözleşmede aksi bir madde olmadığı için üyelik modelimin değiştirilmesini istediğimde "üyelik modeli değiştiremezsiniz, şirket prosedürlerimiz gereği yapamayız" denildi.

Ben bunu yazılı olarak talep edip olumsuz yanıt alırsam salona giriş yapmamayı ve ödeme yapmayı düşünüyorum.

Sormak istediğim husus şu ; bu durumda hakkımda bir dava açarlarsa üyelik modeli değiştirilmesi konusundaki yazılı talebimi ve olumsuz cevaplarını kullanarak "kusurlu hizmet verdikleri için üyeliğimi devam ettirmedim" gibi bir savunma yapabilir miyim.

Teşekkürler...

Notlar :

-Üyeliğimi iptal etme sebebim salonun satış görevlilerinin eksik bilgi vermesi

-İlk bir kaç gün için verdiğim ufak rakam dışında hiç bir ücret ödemesi yapmadığım için para iadesi gibi bir durum söz konusu değil, sadece sözleşmenin feshini istiyorum.

O-Tüketici hakem heyetine üyeliğimin iptali için başvurdum. o zaman üyelik tipi değiştirme konusunu fark etmediğim için "satış sırasında eksik bilgi verildi, memnun kalmadığım ve kullanmadığım hizmeti iade etmek istiyorum" şeklinde bir talepte bulundum heyetten. Henüz sonuç elime ulaşmadı ama telefonla talebimin reddedildiğini öğrendim. Toplam rakam 1.188 TL olduğu için ilçe hakem heyetlerinin yetkilerini aşmış olabilir ya da sözleşme imzaladığınız için şartlara uymanız gerekiyor denilmiş olabilir, sonuç elime ulaşana kadar bilemeyeceğim bunu.

- İmzaladığım sözleşme : http://pureturkiye.com/hakkimizda/sartlar-ve-kosullar/