Herkeze öncelikle iyi akşamlar.

Ben daha öncede sorunumu burada anlatmıştım ancak yanıt alamamıştım. Şimdi sorunum daha farklı.

Ben bir arkadaşım ile telefon takas ettim. Tamamen kendi rızamızla. Ancak bu arkadaş daha sonra savcılıga dilekçe vererek beni şikayet etmiş. "Cebimden telefonumu alıp, beni darp etmiştir" Diye.Bu olaydan sonra arkadaşımın annesi okuluma gelerek, bana sınıfımda 25 kişinin içerisinde hakaretler ederek oradan ayrıldı. Bende savcıya ifade verdim ve hakaret mevzunuda anlattım şikayetçi oldum. Aynı dosya içinde sanırsam 2 konu oldu ve hakaret davası açıldı. 2 kişiyi şahit gösterdim ve onlarda ifade verdiler.

Buraya kadar herşey normal. 29.03.2013'de ilk duruşma var. Uyap'da sorgulama yaptıgımda, Ben ve arkadaşım MÜŞTEKİ gözüküyor. Ve annesi SANIK olarak gözükmekte. Ve dava türü HAKARET. Bu nasıl oluyor beni aydınlatırmısınız ? Diger dava düşmüşmü oluyor ?

Bu olay benim ikamet adresimin baglı oldugu semtte yaşanmadı. Benim TANIK diye gösterdigim 2 kişiye tebligat giderken, bana tebligat gelmedi.Ve tanıklarıma giden tebligatta, dava türü hakaret gözüküyor. Ancak bugun bir tebligat geldi elime. TALİMAT duruşması olarak gözüküyor.Bu tebligatta'da, dava türü vb. Hiçbirşey gözükmüyor. Adliyeyi aradıgımda, ikamet adresimin baglı oldugu adliyede'de duruşmaya çıkmam gerektigi söylendi.

Diger duruşma farklı bir semtte, 29.03.2013 tarihinde, TALİMAT duruşması ise yine farklı semtte, farlı adliyede, 10.04.2013 tarihinde.

Benim her 2 duruşmayada katılmam gerekiyormu ? İlk duruşma için bana tebligat gelmedi. Sadece TALİMAT duruşması için elime tebligat geldi.

Bu anlattıklarıma göre, arkadaşımın verdigi dilekçe için dava açılmamış mı oluyor ?
Ben MÜŞTEKİ olarak şikayetimden vazgeçsem, herhangi bir mahkeme masrafı vb. Üzerime kalır mı ?
Ben MÜŞTERKİ olarak şikayetimden vazgeçsem, dava komple kapanmış olurmu ?
TALİMAT duruşması ne demektir ?

17 yaşındayım.

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Gerçekte psikolojim bozulmaya başladı. Şimdiden herkeze çok teşekkür ederim.