siz birgün ilçe içinde kendinize ait otomobilinizle seyir halindeyken (en fazla 30 km hızla) sağ tarafa park etmiş belediye çöp kamyonunun yanından geçmek üzere iken kamyonun önünden karşı pastaneye geçmek için aniden fırlayan belediye temizlik görevlisi sizin aracınızın sağ dış dikiz aynasına çarpması sonunu belediye işçisi yaralanıyor.siz doğal olarak önünüze baktıgınız için temizlik görevlisini göremiyorsunuz.aracın burnu kamyonu geçtikten sonra işçi gelip sizin araca carpıyor.sizde doğal olarak acil hareketlerle aracı hemen sağ şeride çekip ambulans çağırıyorsunuz.trafik ekiplerini çağırıyorsunuz.trafik memuru yayayı ''kural ihlali'' ettiği için ASLİ kusurlu buluyor.sizde kamyonun önünden aniden yola fırlayıp size çarpan işçi için 2918 sayılı kanunu 47/1 d maddesine ihlal etmenizden dolayı TALİ kusurlu bulunuyorsunuz.(nedense anlayamadım yan taraftan hiç yolda gözükmeyen biri gelip size çarpıyor.kusurlu siz oluyorsunuz).temizlik içcisi hasteneye kaldırıldıktan sonra evine taburcu oluyor.ayagını arabanıza çarparak kırmış.sizde yogurt çay şeker alıp ziyarete gidiyorsunuz.işçi diyor ki ''olur böyle şeyler..kader diyelim..siz cok yardımcı oldunuz allah razı olsun.sizden şikayetci olmuyorum diyor..sizde artık eve gidiyorsunuz.sonra temizlik görevlisine akıllı geçenen biri dava aç diyor.belki para kopartırsın diyor.adam da dava acıyor.mahkemede diyor ki şikayatim var.sanık zararımı karşılamamıştır.cezalandırılsın...(belediyeden sigortalı)..tabi siz dogal olarak şok oluyorsunuz..hakime trafik memurunun kayıtlarında kaza sonrası şikayetçi olmadıgı memurlara beyan etti.şimdi neden şikaketçi oluyor.sonuçta benim arabama çarpan o diyorsunuz..beraatimi ve raporla aleyhe olan hususları kabul etmiyorum.diyorsunuz..
hakimde size sırasıyla 5237 sy.TCK 61 E GÖRE VE 89/1 e göre 90 gün adli para cezası..
89/2-b yere göre 135 gün adli para cezası,,
62 (1) 1/6 oranında indirimle 112 gün adli para cezası..
en son olarakta 52 (2) maddesince 20 tl den 112 güne karşılık 2240 tl adli para cezası veriyor.
son olarak 7 gün içinde yargıtay temyiz yolu açık olmak üzere karar veriyor.SİZDE temyiz ediyorsunuz.19/11/2009 da.yani mahkeme kararı ile aynı gün..
ve aradan 4 yıldan az bir vakit geçiyor.cumhuriyet savcılıgından para cezası ödeme emri geliyor.tebliğ tarihi 19/02/2013..

şimdi siz böyle bir durumda haksız yere durup dururken ve birinin sizi gelip yaya olarak yandan çarpması sonucu çoluk cocugunuzun rızkını ceza olarak vermek durumda kalsanız ne olur..aylık maaşınızın krediden dolayı bankanın el koyması + 4 ay sonra askere gidecek bir çocugunuzun olması + üniversiteye hazırlanan bir çocugunun olması + ve işsiz bir çocugunuzun da olması + elektrik + su + dükkan kirası + pazar masrafı+ve zorunlu ihtiyaçlarınız da cabası..artı bu ceza..bu haksızlık olmalı..Türkiye Cumhuriyetinin Böyle karar vermesi beni gerçekten çok üzdü. bunun bir caresi olmalı..RECEP TAYYİP ERDOĞAN BEYLE birebir görüşmek gerekiyorsa görüşeyim. cezayı iptal edecek bir dilekçe varsa yazayım.lütfen yardım edin.Billassa Allah Rızası için. kaza da 20/10/2008 de oluyor..