Merhaba;
2008 yılında seyyar kaçak sigara satmak suçundan emniyette bana tutanak tuturuldı. O zaman verdiğim adresten taşınmış olmamdan dolayı mahkemeden haberim olmadı. 2010 yılında eski komşumuzun bize bildirmesiyle öğrendim mahkememin olduğunu. Sigara tezgahı benim değildi bizim telefon dükkanının 30 metre ilerisinde açılmış tezgah saibinin yanına arasıra gidiyordum. Tesadüfen birgün tezgaha ben baktığımda polisler sigara tegahına el koydu. Bütün bunları mahkemede anlattım. Hakim bey benden sigarayı satan kişiyi bulmamı istedi. ama 2008 yılında sokak ortasında sigara satan kişiyi bulamadım. aradan 3 yıl gibi bir zaman geçmişti. En son hakim bey beni karakola götüren mumur polisleri mahkemeye çağırdı. Memur bey olumlu konuştu olay gününü tam olarak hatırlamadığını söyledi. Son mahkemem mart ayında oldu. Daha önce ve daha sonra da böyle bir suç işmemişliğim yok. Sabıka kaydım da temiz. 2009 üniversite girişliyim. Şuan üniversitede 4. sınıf matematik öğrencisiyim. Son mahkemede hakim bey polis memurunu dinledikten sonra bana artık çıkabilirsin dedi. Ben de ne olduğunu anlamadım. Dışarıda bekledim hakim beye dosyaları getirip götüren hademeye sonucun ne olduğunu sordum. O da bana tamam dedi. Mahkeme bitti dedi. Bugün adliye sarayında ehliyet için sabıka kaydı aldığım sırada " yukarıda kimlik bilgileri bulunan kişinin adli sicil kaydı vardır." yazıyordu. " 39. ASLCM 5A H. 30/05/2011 " yazıyor. Yani bana 5 ay ceza verilmiş.Bundan bugün haberdar oldum. Şimdi anlamadığım sorularım var

1_Bana ceza verilmişse neden benim haberim olmadı. Neden bana söylenmedi.
2_Şuana kadar karakoldan veya herhangi bir kurumdan bir uyarı almadım. Ben şuan öğrenciyim ve 4. sınıf matematik öğrencisiyim okulu bitirmeyi çalışırken bu olayın karşıma çıkması bende büyük bir sitres yarattı. Mezun olunca matematik öğretmeni olcacam. Acaba öğretmen olmamda herhangi bir sorun çıkarır mı?
3_Adli sicil kaydı vardır diyor ve altta da adli sicil arşivi yoktur yazıyor. Adli sicil kaydı silinir mi? Kendi adli sicilimle ilgili nereden detaylı bilgi alabilirim.