Merhaba,

Öncelikle başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum. Okumak istemezseniz, alt paragrafa da atalayabilirsiniz.

21 yaşında, sağa sola karışmayan bir üniversite öğrencisiyim. Onbeş yıldır aynı kooperatifte ikamet etmekteyim. Yöneticilerden, eski komşulara kadar herkes de tanır beni. Bir cumartesi akşamı geç kaldığım için kız arkadaşım ile apar topar çıkmak zorunda kaldık. Elimde sigara vardı, asansöre bindik. İçerde içmedim ancak çok da farkedeceğini sanmıyorum. Dış kapıdan aceleyle çıkarken içeri girmekte olan bir genç kadın ile kızı, bir de tanıdığım bir komşu kapıdan giriyorlardı. Biz ayrılmak üzereyken 30'larında olan kadın "Asansörde sigara içmenin yasak olduğunu bilmiyor musun?" dedi. "Biliyorum." dedim. "Neden içiyorsun?" dedi ancak bildiğiniz bağırıp çağırıyor. Acelem vardı desem özür değil, "Kötü bir insanım sanırım." dedim. "Senden bir bok olmaz, tipe bak serseri!" diye bağırmaya başladı. Arkadaşım da şaşkın, ağzını açmıyor. Komşu şaşırmış. Kadının yanına gittim, "Neden hakaret ediyorsunuz?" dedim. Bir süre cevap vermedi. Arkadaşımın çığlığıyla bir elin beni kapması bir oldu. Eşi arabadan gelmiş heralde, tuttu beni duvara vurdu arkamdan kavrayıp. Eşine birşey yapıyorum sanmıştır diye hiç agresif davranmadım ama sonuçta heyecanlandım. Bir de panik atak geçirmiştim gençken, hafiften sorunluyum Adam bir kelime dahi etmeden dayadı kafasını anlıma, itiyor, bir şey desem kafa atacak. Kavga etmek de istemiyorum. Eşi yanında, çocuğu var; Benim arkadaşım da biraz frijittir şiddet konusunda. "Karına birşey yapmadım." dedim, "Kendisi hakaret etmeye başladı. Bakın panik atağım var, kendime hakim olamıyorum sinirlenince." Kafamı duvara kadar itti, sıkıştırdı. İttim biraz, geri geldi. Konuşmuyor da. Arkadaşım, komşu çığlık atıyor. Eşi de arkadan bana "Serseri, Gerizekalı, Tipsiz" diye hakaret ediyor. Üzerimde de fular var. Adamdan kurtulup dışarı çıktım, arkadaşım ağlıyordu onu sakinleştirmeye çalışıyorum. Kadın içerden hala bağırıyor, hakaret ediyor bana. Yok hani normal bir insanım, tipimde bir şey de yok, hatta yakışıklı derler. Onlar da güzel bir aileye benziyorlar. Adam da 30 yaşlarında, benden çok iri ama yaşlı; kavga etsek belki de döveceğim adamı. "Bu apartmanın kuralları var. Kime misafir geldin sen! Serseri burayı ne sanıyorsun!" bağırıyorlar hala. Adam hala agresif ama artık benim de tepemin tası attı. Montumla gözlüğümü çıkartıp sevgilimi ileri yolladım biraz. "Hala ne konuşuyorsunuz siz?!" dedim. Artık karısına bir tehdit olmadığımı anladı ama hala dövecek beni, belli. Adam geldi, tuttu direndim. kafa tokuşturduk biraz. Tutup ittim bunu, artık kavga edeceğiz. Sevgilim bağırmaya "20 yaşında o, serseri diyorsunuz, yok yere adam dövüyorsunuz!" diye sinir krizi geçirmeye başladı. Biraz bekledikten sonra eve çıkardım, acelemiz falan kalmadı tabi. Annem onu sakinleştirirken diğer komşuya gittim babamla, dairesini öğrenmek için. Hiç tehditkar konuşmadım: Demedim "Ssıl sen kimsin, akıllı ol v.s" Yok bulamadım ama elbet göreceğim ben bu adamı. Karısı bana hakaret etti, kendi darp etti, aşağıladı. Ertesi gün gidip kendime yasal bir bıçak ile elektrik veren şok aletlerinden aldım.

Hiçbir tahrik olmaksızın saldırıya uğrayınca ne yapılabilir? Evet sigara içtim ancak onun cezası bilmem kaç lira, adam dövmenin cezası kaç. Kavga meraklısı değilim ancak altta kalmayacağım. Mahkemeyle uğraşacak param yok, hem ne davası açabilirim ki. Okuldaki hukuktan arkadaşlara danıştım ama hiçbirisinin kendinden haberi yok

Eminim kendisini birgün göreceğim kapıda; "Neden iç farlarını yakmıyorsun?" diye uyaracağım. Adım gibi de eminim üstüme yürüyecek yine mağara adamı. Bu durumda, ilk darbesini savuşturduktan sonra uzunca elektrik versem bir güzel, nasıl bir yaptırım ile karşılaşırım?

Veya böyle bir durumda ne yapılması lazım? Seçeneklerimiz nelerdir? Belki ihtar gibi bir şey, yada polise başvurulması ile elimize ne geçer?