Polis Memuru Ahmet küçük bir şark ilinde İLÇE de görev yapmaktadır. İstirahatli olduğu bir akşam Arkadaşının evinden 0,68 promil alkollü olarak çıkar ve aracının yanına gittiğinde iki şahsın kendisine hakaret ve küfürler ile geldiğini görür, şahıslar arabayı plakasından tanıdıklarını, trafikte daha önce karşılaştıklarını ve P.M. Ahmete çok sinirlendiklerini söyleyerek kavga etmeye başlarlar o esnada P.M.Ahmetin dudağı patlar, şahıslardan uzaklaşarak ve kavga etmekten kurtulmak için silahını havaya 9 el ateşleyen P.M.Ahmetin silah sesini duyan diğer Polis arkadaşları ve etraftan sahışlar gelirler bir anda kavga büyür...
Kavgayı çıkaran şahıslardan biri 0,90 promil alkollüdür ve diğer alkolsüz şahsın burnu kırılır.
Hiç kimse karakolda ifade vermez, savcılıkta verilen ifadelerde;
Polis Memuru Ahmet, şahısları tanımam bana saldırdılar bende şahıslardan uzaklaşarak silahımı ateşledim der.
Sivil şahıslar, Polis memuru olduğunu bilmiyorduk, arabayı tanıdık dövmek için gittik, silah sıkılınca korktuk ancak bizi sonradan gelen arkadaşları dövdü derler.
Henüz Mahkeme görülmedi ve İdari Soruşturmada başlamadı.
Sizden ricam yine bir polis daha haklıyken haksız duruma düşmesin diye konu ile ilgili engin fikir ve görüşleriniz.
Şimdiden çok çok teşekkürler.
... Savcılık aşamasında Polis Memuru Ahmet, karanlıktı biri elini beline atınca ve üzerime iki kişi birden gelince bıçak veya silah taşıdıklarını düşündüm bu yüzden şahıslardan uzaklaşarak silahımı havaya ateşledim der.
... Diğer şahıslar biz aracın yanına şahsı dövmeye gittik daha önceden plakasını biliyorduk trafikte karşılaştık Polis olduğunu bilmiyorduk, silah sesinden korktuk davacı şikayetçi değiliz derler...
Emniyet Polis Memuru Ahmetin silahını balistik inceleme için alır ve halen (1 aydır) adli emanettedir ve Ahmet masa başına alınır.
Bunca insan okuyorda kimsenin tek kelime diyeceği yokmu acaba...
Arkadaşlar bir Polisin önü kesiliyor zorla kavgaya sürükleniyor, bu iki vatandaş elini kolunu sallayarak gezerken Polisin silahı alınıp, ehliyeti alınıyor, alkol satılan yerlere yaklaşması yasaklanıyor...
bunada denetim deniyor adli kontrol bi nevi...
Lütfen birileri bi yorum yapsın,
Haklıyken Adaleti aramaktan beklemekten yorulduk artık.
Sanırım polissiniz...Benn şeyin ölçüsünü yani promil denen şeyi bilmem..Siz olayın içindesiniz,daha iyi bilirsiniz...Belki güvenlik gücü olduğu için polis arkadaşın gece ve mesai dışında da olsa görev bölgesinin emniyeti açısından promil ölçüsünün bir hassasiyeti olabilir....Belki o bölgede bu konular batıdakinden farklı ele alınıyor olabilir. (tamamen tahmin yürütüyorum)...Halk kolay galeyana gelir falan vs gibi nedenler yüzünden elektriği yükseltmemek adına böyle bir karar alınmış olabilir ( itibar etmeyiniz tamamen tahminim)
Ben sayfanıza şu nedenle girdim...Antalya da 2 ay kadar önce bir polis memuru başından geçeni anlatmıştı bize..Gece yolda yürürken durduk yere kabadayılık yapan tipler çıkmış. Para, sigara isterken vermem falan derken durum sertleşmiş, polise vurmuşlar...O da çukur bir siper bulmuş,aslında kurtulmak ve saklanmak istemiş...Bakmış olmuyor iki kişiyi bir güzel dövmüş..Saldırganlar sopalarla üstüne gelince o da korkutma amaçlı silah göstermiş.Ateşleme falan yok Neyse olay karakolda bitmiş..Sonuç, savcıdan iyi bir azar ve nezarete atılmış polis memuru...Savcı anlatılana göre, polise suçlu muamelesi yapmış...
Umarım sorun çözülür...Geçmiş olsun..Biz bir bilgi bulursak size aktarırız
inşallah birşey çıkmaz.
ama benim asıl tahammül edemediğim, bir polis memurunun meşru müdafa anında silahını sadece oluşan durumu bertaraf etmek için ateşlemiş olması, bulunduğu ilden ayrılmama, alkol almama, ehliyetine el konması (ki araç kullanırken olmuyor bunlar, anlattığım gibi aracının yanına gittiği esnada oluyor) gibi çok ağır ve hürriyeti bağlayıcı bir kontrol verilmesi yanlış bence....
demekki sokakta gezen canı sıkılan gelse polis veya değil bir insanı dövse eline sağlık denilecek.
yazık ... gerçekten üzücü.
hiç kimse yıllardır o silahın verdiği ağırlığa alışmış insanın ondan mahrum edildiğindeki hissi anlayamaz.
Takdir Allahın ne diyeyim.
Değerli polis arkadaşım, öncelikle yazını aynı başlıkta devam ettirmen gerekmekte.Aynı konuyu birden fazla açmak forum kurallarına aykırıdır.Daha önceden yazdıklarını biraz değiştirerek tekrar yazmışsın.Öncelikle olayı doğru okumanı tavsiye ederim zira polise saldırı başlığı ve yazdıklarında sanki görevi başında bir polisin saldırıya uğraması ve üstüne hak mahrumiyetleri yaşaması(ehliyetine, silahına el konması vs.) gibi bir hava var.Ancak olay kesinlikle öyle değil.Bir polis görevi başında değilken normal hayatı içinde her vatandaş gibi kişisel husumet sonucu bir kişiyle kavga ederse elbette görevinden ötürü saldırıya uğramış bir polis memuru durumunda olmaz.Hatta bir kişi polis asker vs. olduğu gerekçesiyle bunu kişisel husumet veya kavgasına alet ederse bununda ceza kanununda ayrıca yeri vardır.Gene bir kişi saldırıya uğradım gerekçesiyle meskun mahalde(görevde olmayan polis,görevli olmayan asker veya silah taşıma ruhsatı olan bir vatandaş) ateş ederse ve savcının kanaati oluşursa başına gelen önlemler gibi önlemler alınması doğal.Ben olayı doğru okumanı tavsiye ederim.Belli ki sana saldıran kişilerle bir sataşma, atışma, az, fazla artık her neyse bir şey olmuş ki bu durum gerçekleşmiş(daha önceki yazdıklarını da hatırlayarak bunları yazıyorum).Profesyonel yardım almanı, dikkatli adımlarla ertelenmiş veya denetime tabi bir ceza ile bu işten çıkmanı ümit ediyorum.Yeni nesil pırıl pırıl polis kardeşlerimiz var ve gerçekten böyle talihsizliklerle, yanlış zamanda yanlış yerde olma veya yanlış kişilerle karşılaşma ile bu kardeşlerimizin görev aşkı törpülenmemeli.Davandan olumlu gelişmelerin haberlerini bekliyor selam ediyorum.Kolay gelsin.
değerli fikirleriniz için teşekkürler, haklısınız polis görevli olsun olmasın yaptığı hata da mesleği cezai durumunu arttırıyor.
peki, adli kontrol uygulanan Polis için geçici bir izin durumu olabilir mi şayet olursa Hakim mi Savcı mı bunu verir acaba? (İl Merkezinde olan Komiser Yardımcılığı Kursuna girmesi için.)
Arabayı tanıdık demek polise ait aracı biliyorduk demektir. Mesleğinden dolayı polise saldırının suçu neyse bu kişilere de aynı ceza verilir. Polis ise kendisini korumuştur. Kimin ne kadar alkollü olduğu da suçu ortadan kaldırmayacağından veya hafifletmeyeceğinden dolayı önemli değildir. Tabii saldırganlara ek olarak mütecaviz sarhoşluktan ceza eklenmezse...
Arabayı tanıdık demekle şahıslar(polis arkadaşımızın daha önce açtığı konuyu da takip ettiğim için bilgi sahibiyim) aralarında geçen yol verme veya benzeri bir sebeple gerçekleşen münakaşaya mahsuben olduğu söylenmiş.Yoksa bir takım insanlar, polise saldıracaklar ve polisin silahına, ehliyetine el konduğu gibi bulunduğu yerden ayrılamama ve alkollü yerlere yaklaşamama gibi kontrollere tabi tutulacak.Böyle bir dünya yok.Zaten olsa etrafımızdaki tüm polislerin silahına ehliyetine el konur çünkü görevleri icabı maalesef her türlü olayın içindeler.Olay izindeki bir polisin(yani vatandaşın) başka bir vatandaşla münakaşası sonucu başlamış ve polis arkadaşın görevde kullandığı silahını kullanmasıyla devam etmiş gibi gözüküyor.Savcının da olayı böyle değerlendirdiği zaten ortada.Ancak bu durumun geçici olduğunu ve ertelenmiş bir ceza ile düzlüğe çıkılacağına düşünüyorum.Komiser yardımcılığı kursuna da katılım için savcıyla görüşmekte fayda var.Kolay gelsin.
Merhabalar
Bu sorum hukukçu arkadaşlara olacak. Bir yakın arkadaşım bana ihanet ederek bütün e mail hesaplarımı ve konuşmalarımı whatsapp yada benim...
Merhaba, ben daha öncede belirtmiştim basit cinsel saldırıya maruz kaldım ve bir buçuk yıldır dava devam ediyor olay asliyeden ağır cezaya taşındı ve...
Merhaba oğlum Çin devletinde bir firmaya danışmanlık yaparak ücret alıyor kontratında hizmet bedeli olarak ücreti döviz olarak banka hesabına yatıyor...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Yurt dişi danişmanlik hizmet...
27-10-2025, 13:41:24 in Ticaret Hukuku