Sayın hukuk severler eşimden yıllar önce boşandım.Çocuk 1 günlükken annesi tarafından bana bırakıldı. Annesi hiç ilgilenmedi.Buna rağmen velayet anneye verildi. Çocuğa fiilen ben ve ailem (dedesi haları) bakmaktayız.Çocuk şu anda 12 yaşındadır.Eşimden boşandığım zaman tarafıma maddi ve manevi tazminat ve ayrıca iştirak nafakası bağlandı.Ben ancak çocuğumun ve ailemin masraflarını karşılamaktayım.Herhangi bir mal varlığım yoktur.Maddi sıkıntıdan dolayı nafaka ve tazminat ödeyemedim.Teyzemin vefatından sonra bana düşecek olan miras payına haciz getirdiler. Velayet annede çocuğa fiilen ben ve ailem bakmamıza rağmen iştirak nafakasını da hacze dahil ettiler.İzaleyii şuyuu davası açtılar.Anlaşma yoluna gideceğiz.Eşimle aramız da 25.000 TL karşılığın da protokol yapacağız. Karşılığında kendisi nafaka tazminat velayet hakkından vazgeçecek.Karşılıkl imzalanacak. Avukatı tarafından bana söylendi. Bu protokolu kendi aramız da yapıyoruz. Hukuksal yönden geçerli midir.Tekrar bize dava açabilirmi. Çünkü kendisine hiç güvenmiyorum. Neye dikkat etmemiz gerekir. Saygılarımla