Bir kamu kuruluşuna eski hükümlü kadrosundan, kpss sınav puanı neticesinde nihai listede 1.sırada yer aldım.Yazılı/sözlü mülakat için çağrıldım.Mülakatta istenen evrakların teslimi sırasında diğer adaylardan birisinin adli sicil kaydı yoktur ibaresi olduğundan dolayı sınav komisyonuna yapılan diğer adayın açıklamasında çekten dolayı cezaevine girdiğini cezasını çektiğini ancak yeni çek kanunu ile işlemiş olduğu suçun suç vasfının ortadan kalktığını söyledi.Eski hükümlü olarak ceza infaz kurumundan çıktığında işçi bulma kurumuna adliyeden aldığı eski hükümlü belgesine göre kaydını yaptırabiliyor ancak cezaevinde infazını tamamlamış ve daha sonra kanunen suç olmaktan çıkmış durumla ilgili herhangi bir güncelleme işçi bulma kurumunda yapılmamış olabiliyor ve suç olmaktan çıktığını bildiğim bu hususla ilgili eski hükümlülük şartlarından faydalanabilirmi?Memnu hakları iade edilirmi?Yazılı ve sözlü mülakata göre kazanan arkadaş malum şartlardan dolayı o oldu...Çünkü sözlü ve yazılı sınavda ilgili diğer adayın eski hükümlü alımına dair esas ve yönetmeliğe göre uygunsuz olduğu hususunda itiraz etmeyi düşünüyorum.Bu konuyla ilgili ceza hukukuna göre yada infaz sistemine göre eski hükümlülüğün ortadan kalkmasının şartları nelerdir?Ceza infaz kurumunda bir vatandaş yatsa çıksa yinede eski hükümlü olabiliyormu?