Biz 1i 18 yaş altı mirasçılar x kurumunun icra takibine tmk.605/2 gerekçesi ile itiraz ederek takibi durdurduk.Akabinde x kurumunu davalı göstererek sulh hukukta dava açtık. Bizim murisin esas faal olan a vergi dairesi md.lüğüne 450TL, kapalı olan b vergi dairesi md.lüğüne 19.000TL borcu var. Ben bu hükmen reddi çok araştırdım gördümki davada taraf olmayan alacaklılar açısından bir hükmü yok.Şimdi vergi vorcu içinde ayrı dava açmalıyızki takibe bile girişemesin. Şu halde 1 şeyi çözemedim.Avukatlar ist.v.d.başkanlığı diyor hasım.1 2 tanesi maliye bakanlığı dedi.müdürlük kesinlikle taraf olamıyormuş adli yargıda zaten 1ide kapalı.Ben şimdi hasım olarak kimi göstereceğim. ve 18 yaş altı kardeşim adına annem velayeten dava açacak.menfaat çatışması yok sonuçta hepimiz reddediyoruz ama ne olur ne olmaz talep kısmında resen kayyım atanmasını, tüm mahkeme masraflarının tarafımıza yüklenmesini talep edebilirmiyim? Ben dava açma taraftarı değilim ama buna vatandaş olarak bizi zorluyorlar.TMK 605/2 yi görmezden geliyorlar. 1998-2007 arası borçlar için babama 1 tebligat bile gelmedi x kurumu dahi 1 evimize yoklama çekmedi şimdi biz mirasçılara baskı yapiyorlar.illa gel bana dava aç diyorlar resmen.