Selamlar;

Ben çok küçük yaşta annemi ve babamı kaybettim. Dedemin mirasının neredeyse %90 babamın sayesinde edinilmiştir. Şuan dedem hayatta ve 91 yaşında. Yaklaşık 10 sene önce kendisinin olan ve mirasın tamamına yakın olan çok değerli bir mülkü kendi kurduğu vakfa bağışladı. Bunu da duyduğum kadarıyla kanuna aykırı olmaması için parça parça bağışlamış. Kendi üzerine olan arabalardan tutun da artık neyi varsa şoförüne , yardımcılarına ve kendi sevdiği insanlara satış göstermek şartıyla hibe etmiş. 1001 yerden sağlık raporları alıp noter huzurunda da öldüğünde kalan parasının yarısını kendi hakkı sabit kalmak koşuluyla üvey halama bağışlamış. Daha fazla anlatmak istemiyorum bu şekilde bir sürü alavereler döndürmüş. Günahı artık kendi boynuna. Ben direk onu Allah ' a havale ediyorum.

Aşağıda bir kaç sorum olacak herhangi bir yetkili avukat ya da tecrübeli birileri yardımcı olursa çok sevinirim ;

1- Kendi kurduğu bu vakfa bağışlanan taşınmazlar yasal miktarında üstünde olduğu için mahkemece bozulup hak hukuk yerini bulur mu ?

2- Eğer bozulacak bile olsa davanın bedeli taşınmazın çok değerli olmasından dolayı nasıl karşılanabilinir ?

3- Vasiyetnamede yaptığı adaletsiz paylaşımı bozabilir miyiz ?

İşin en acı yanı da şu ki bu bahsettiğim olayda baş rolü oynayan insan kamuoyunca tanınmış çok sevilen bir insandır. Ama derler ya davulun sesi uzaktan hoş gelir diye ...

İnşallah her şey adil olur ve ilerde bu davayı da hakkın ve hukukun yerini bulduğu emsal teşkil edecek bir dava olarak görürüz.

Saygılar