Sevgili meslektaşlarım ben bir işe iade davası açtım. Bu davada işe iade ile birlikte boşta geçen süreler için 4 aylık ücreti tutarında tazminat,
işe başlatılmama halinde 8 aylık ücreti tutarında tazminat, kötüniyet tazminatı, ihbar tazminat farkı, kıdem tazminat farkı, fazla çalışma ücreti, eksik ikramiye bedeli,vs sair işçilik haklarını talep etmiştim. İlk celse mahkeme işe iade ve diğer taleplerin tefrikine karar verdi. Benim sorum şu tefrik edeceğim davada hangi taleplerimi isteyeceğim. Mesela boşta geçen süreler, işe başlatmama halinde ödenmesi gereken tazminat işe iade davasının kapsamı içinde mi ? Birde kötü niyet tazminatı işe iade davası ile mi yoksa sair işçilik alacakları açacağım davada mı yer alacak ? Lütfen ayrıntılı olarak açıklarsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler. Çok acil olarak cevaplarınızı bekliyorum. Saygılar....
Sayın üstadım işe iade davası, iş akdi geçerli neden olmadan feshedilen işçinin işe iadesi maksadıyla açılması hasebiyle, işe iade davası kabul edilir ve işveren işçiyi işe başlatmazsa, bahsettiğiniz 4 aylık maaş tutarındaki ücreti ve mahkemenin 8 aya kadar hükmedebileceği tazminatı ödemek durumundadır.
Kötüniyet tazmimatı ve diğer tüm sair hakları ise bu davadan ayrıktır. Yanlız dikkat edilmesi gereken husus şudur. İşe başlatılmayan işçi 4 ay daha çalışmış sayılacağından, bu ek 4 ayı da hesaplayarak, kıdem, ihbat vs. haklar talep edilmelidir.
Forum arama motorunu kullanmanız halinde çok daha geniş bilgiler sitede mevcuttur.
Sayın meslektaşım;
Sizin sorunuzda şu hususların dikkate alınması gerekir;
1) Mahkemenin işe iade ile ilgili talebinizi diğer alacaklardan ayırması doğrudur vr zaten bu konuda Yargıtay'ın kararı vardır. İşe iade davası ile birlikte 4 aylık ücretin ve 4-8 ay arasındaki ücret tutarındaki tazminatın istenmesi gerekir. Yalnız bu parasal haklar (4 aylık ücret ile 4-8 aylık tazminat) talep edilmese dahi karar verilmesi gereken hususlardır. Bu konudaki talebinizi mikar (meblağ) belirtereke değil, kaç aylık (ay sayısı olarak) belirtmeniz gerekir.
2)Diğer alacakların (kıdem, ihbar, fazla mesai senelik izn vs.) işe iade davası ile birlikte istenmesi mümkün değil. Çünkü işe iadeler seri yargılamaya tabi, diğerleri sözlü yargılamaya tabidir.
3) Ayrıca, zaten ihbar ve kıdem istemek ile işe iade istemek çelişen isteklerdir. Çünkü birisinde feshin sonucuna bağlı talepler olan kıdem ve ihbar istiyorsunuz, diğerinde feshin geçersizliğini iddia ediyorsunuz. Bu istekler çelişiyor.
4) İşe iade davası açma hakkı olan işçinin kötü niyet tazminatı isteme hakkı yok. (4857 sayılı Yasa, md. 17). Bu maddede "18, 19, 20, 21. maddelerin kapsamı dışında kalan işçiler için kötü niyet öngörülmüştür.
Konuya göre daha fazla bilgi gerekirse yardımcı oluruz. Selamlar.
Iyi çalışmalar. Eşimin 2 yıldır devam eden bir işe iade davası vardı. Yargıtay'ın da onama kararından sonra işveren yasal süre içinde eşimi işe davet...
Öncelikle selamlar...
Ben babam için bir şey sormak istiyorum: Çalıştığı işyerinden emekli olduktan sonra da çalışmaya devam etti ve emekli olduktan...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku