+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.

Konu: Kasten adam yaralama sucu hakkında

Kasten adam yaralama sucu hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    228
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Exclamation Kasten adam yaralama sucu hakkında

İyi akşamlar sizlere anlatacağım konu hakkında yardımlarınızı bekliyoruz bir yakınımız 2011 yılında askere gidiyor ve acemi birliği sırasında arkadaşıyla kavga ediyor kavga sonucunda karşı tarafta yüzünde iz ve çeşitli yerlerinde yaralanmalar mevcuttur diye rapor alıyor dogruyu diyorsa sadece tekme tokat kavga ettiklerini kesinlikle kesici bir alet ile yaralama yapmadığını söyledi kendisi zaten profesyonel anlamda tekvando yapan birisiydi sonuçta dava açılıyor usta birliğinde dava devam etmiş karşı taraf şikayetçi olmadıgını mahkemede söylemiş ve öylece kalmış şimdi askerden geldi geleli 1,5 ay oldu gecen gün annesine gerekçeli hüküm gelmiş askeri mahkemeden artık asker sıfatı taşımadığı icin davanın askeri mahkeme alanına girmediği icin Konya asliye ceza mahkemesine yollamasına karar verilmiş ve savcı su maddelerden dava acmış kasten adam yaralama sucu olan TCK 86/1. 87/2-d. ve 87/3 'ncü maddelerinden açıkça ben bu maddeleri araştırdığımda konunun ciddi olduğunu düşünüyorum cevresi bir şey olmaz para cezası olur demişler ne yapmamız gerekiyor ve gercekten maddelere bakınca korkulacak durum varmı ? Şimdiden teşekkür ederiz

Hukuki NET Güncel Haber

Kasten adam yaralama sucu hakkında konulu yargıtay kararı ara
    Kasten adam yaralama sucu hakkında konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Kasten adam yaralama sucu hakkında

Karşı tarafta anladığım kadarıyla yüzünde kalıcı bir iz ve kemik kırığı söz konusu.Şikayetçi olmaması avantaj olsa da dava kamu davası şeklinde devam eder ve kesinlikle basit bir durum değildir.İlgili ceza maddelerine bakarsak da bu böyle.Karşı tarafla iletişime geçmeyi ve avukat yardımı almanızı öneririm.Geçmiş olsun.

Kasten yaralama

Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    2) (Ek fıkra: 31/03/2005 - 5328 S.K./4.mad) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.
    3) Kasten yaralama suçunun;
    a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
    b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
    c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
    d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle, e) Silâhla,
    işlenmesi hâlinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır. [1]
    Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama
    Madde 87 - (1) Kasten yaralama fiili, mağdurun;
    a) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına,
    b) Konuşmasında sürekli zorluğa,
    c) Yüzünde sabit ize,
    d) Yaşamını tehlikeye sokan bir duruma, e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun vaktinden önce doğmasına,
    neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, bir kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hâllerde üç yıldan, ikinci fıkraya giren hâllerde beş yıldan az olamaz.
    (2) Kasten yaralama fiili, mağdurun;
    a) İyileşmesi olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine,
    b) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin yitirilmesine,
    c) Konuşma ya da çocuk yapma yeteneklerinin kaybolmasına,
    d) Yüzünün sürekli değişikliğine, e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun düşmesine,
    neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, iki kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hâllerde beş yıldan, ikinci fıkraya giren hâllerde sekiz yıldan az olamaz.
    (3) Kasten yaralamanın vücutta kemik kırılmasına neden olması hâlinde, kırığın hayat fonksiyonlarındaki etkisine göre, bir yıldan altı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
    (4) Kasten yaralama sonucunda ölüm meydana gelmişse, yukarıdaki maddenin birinci fıkrasına giren hâllerde sekiz yıldan oniki yıla kadar, üçüncü fıkrasına giren hâllerde ise oniki yıldan onaltı yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    359
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

TCK 86/1 fıkarasına göre; Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Demektedir. Ancak bu suç silahla işlenirse (bıçak veya silahtan sayılan demir çubuk taş odun vb) aynı maddenin e fıkrası gereğince;e)

Silâhla,İşlenmesi hâlinde, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Dolayısı ile hakim alt sınırdan ceza verirken;
    MADDE 61. - (1) Hâkim, somut olayda;

a) Suçun işleniş biçimini,

b) Suçun işlenmesinde kullanılan araçları,

c) Suçun işlendiği zaman ve yeri,

d) Suçun konusunun önem ve değerini,

e) Meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığını,

f) Failin kast veya taksire dayalı kusurunun ağırlığını,

g) Failin güttüğü amaç ve saiki,

Göz önünde bulundurarak, işlenen suçun kanunî tanımında öngörülen cezanın alt ve üst sınırı arasında temel cezayı belirler.

(2) Suçun olası kastla ya da bilinçli taksirle işlenmesi nedeniyle indirim veya artırım, birinci fıkra hükmüne göre belirlenen ceza üzerinden yapılır.

(3) Birinci fıkrada belirtilen hususların suçun unsurunu oluşturduğu hâllerde, bunlar temel cezanın belirlenmesinde ayrıca göz önünde bulundurulmaz.

(4) Bir suçun temel şekline nazaran daha ağır veya daha az cezayı gerektiren birden fazla nitelikli hâllerin gerçekleşmesi durumunda; temel cezada önce artırma sonra indirme yapılır.

Bu gibi olaylarda özellikle mağdur hakkında verilen rapor önemlidir. Burada büyük ihtimalle "Basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilir" bir yaralanma olduğuna dair rapor verilmiştir.

Ceza büyük ihtimalle alt sınır olan 1.5 yıl üzerinden tayin edilip buradan artırma ve indirimler yapılacağından. Ceza 2 yılı aşmayacaktır. 2 yılı aşmayan cezalarda tecil veya Adli Para cezasına dönüştürülebilmektedir.
    Ağırlaştırıcı bir hal olsaydı tutuklanabilirdi.

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

TCK 86/1. 87/2-d. ve 87/3 maddelerinden dava açıldıysa ortada yüzde kalıcı iz ve kemik kırığı söz konusu.Sn. Demir siz ''Burada büyük ihtimalle "Basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilir" bir yaralanma olduğuna dair rapor verilmiştir.'' demişsiniz.Ama yargılandığı maddeler sanırım daha vahim bir tabloya işaret ediyor.Ben bu maddelerin tamamından ceza alırsa bir süre cezaevinde kalması söz konusu olabilir diye düşünüyorum.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    359
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Adli Tıp Zaten Genelde Ağır Bir Durum Olmadıkça "Basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilir" bir yaralanma olduğuna dair rapor veriyor eğer olay çok vahim olsaydı olay günü tutuklama çıkardı ama tutuklamada bir sonuç değil tedbir amaçlı olurdu

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kemİk kirilmasi: Abİm bve yengem de var bunu yani sira kalici İz mevcuttur abİm yengem 1-2 ay yemek yemede de zorlandilar Ötekİ abİmde İse kafasinda 4 dİkİŞ var bende baİt yarlama var hepİmİzden ayri ayri mi ceza alirlar acaba.....

Ayrica karŞi tarfta İse bİrİnde burun kirikli var ama dİkİŞlİ mÜdahale yapilimiŞ sanirim ondada 3-4 dİkİŞ var ve kalici İz mevcutt dİĞer İkİsİnde rapor yok ama darp edİldİklerİnİ sÖylÜyorlar cezalar Şİmdİ ne Şekİlde olacak anlayamadim

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    359
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sizde anladığım kadarıyla müşteki sanık sıfatın dasınız buradan kesin ne ceza alacağınızı bilemeyiz siz en iyisi bir hukukçu arkadaşımızdan destek almanızı tavsiye ederim...

Nerede
    isparta
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Okuyan herkese merhabalar site icerisinde yeni konu acamadigim icin buraya yaziyorum basima gelen bir olayi sizinle paylasmak ve bu konu hakkinda bilgi almak istiyorum yardimci olan herkese simdiden tesekkurler.
    Annem bir bayanla agiz tartismasi yaparken olay birden kavgaya donustu basta is ciddi gibi gorunmesede karsi taraf annemin kulagina zarar verdi elinde kesici delici hicbir alet yoktu hemen ilce jandarmayi arayip durumu haber verdim koyumuzun bagli oldugu acilde dikis atilmadi yirtilma cok buyuktu bizi en yakin buyuk hastahaneye sevk ettiler cerrahi operasyonla kulagi dikildi doktor raporunu basit yolla giderilemez seklinde bir ifadeyle yazdi biz sikayetci olduk fakat karsi taraf ifadesini verip serbest birakilmis bundan sonraki yargi sureci nasil isler durum hakkinda bilgi sahibi olanlar bana bir cevap verirmi

Nerede
    istanbul
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Mustafa bey, günaydın

https://www.hukuki.net/showthread.php...-sucu-hakkinda

bu konuya verdiğiniz cvp ile ilgili olarak birşey sormak istiyorum,

yengem ile amcam ayrı yaşıyorlar. amcam 2 yıl önce uzaklaştırma aldı 3 aylık ve bir daha eve geri dönmedi. benim olayla alakam 3-4 aydır sadece ay başında 1 saatliğine amcanım aracını alıyordum market alışverişi için.(sodexo kart ile

yengem market alışverişi yapıldığı akşam bir daha aracı almayacaksın diye yolumu kesti ve hakaretler etti sonrasında amcam gelince oradan uzaklaştı sonrasında bina 3 katlı ve benim kapımın önünde (1.kat) sesler geliyordu bende yukarı koştum kuzenim elinde bıçak bırakın beni diye bağırıyordu kapım açık eşim ve iki tane misafirim de olaya tanık, kardeşim ile annem babam kuzenimin elinden bıçağı almaya çalışıyordu. neyse bıçak alındı ama yengemin akrabaları yüzünden bir türlü durulmadı ortalık toplasan 3 dk falan sürdü neyse yengem geldi beni ve kuzenimi ayırmaya çalıştılar sonrasında herkes evine girdi eşim korkudan polisi aramış polis gelince biz aile arasında bir şey yok deyip polisleri gönderecektik ki yengem çıktı hepsi bana saldırdılar hepsinden şikayetçiyim dedi sonrasında karakola gittik. sağlık raporları için beklerken yengem kocam beni dövdü ve bunlarda bana yardımcı oldu diye şikayetçi oldu bizim şikayetimiz dinlenmeden aile büroya gönderildik ve ifademiz alındı ben özellikle kuzenimin ellindeki bıçaktan bahsedilmesini istemedim.

yengem kasıtlı yaralamadan şikayetçi olmuş , ayırma esnasında kendi oğlunun dirseği değmiş kaşına (sonradan öğrendik) şu an amcam ikinci kez hakim karşısında

sormak istiyorum bu şartlar altında nasıl kasıtlı yaralama oluyor, karakol bizi neden hiç dinlemeden direk aile büroya gönderdi

yol kesen tehdit edip hakaret ediyorlar ve saldırıyorlar ama karakolda bir anda mağdur oldular. şunu da belirteyim bizim taraftan kimse en ufak bir sözlü yada fiziki saldırıda bulunmadı sadece ayırdılar

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kasten adam yaralamak

adam yaralama

kasten adam yaralamanın cezası

silahla adam yaralamanın cezası nedir

kasten adam yaralama

kasten yaralamanın cezası

silahla adam yaralamanın cezası

adam yaralamanın cezasi nedir

kasten adam yaralamanın cezası nedirkasıtlı adam yaralamanın cezasısilahla yaralamanın cezasıhttp:www.hukuki.netshowthread.php103004-Kasten-adam-yaralama-sucu-hakkindakasten yaralamanın cezası nediradam yaralamanın cezasıkasten yaralama cezasıyaralama sucunun cezasıadam yaralama sucukasten adam yaralamanın para cezasıyaralama suçukasten yaralama suçukasten yaralamada cezasilahla adam yaralama cezasisilahlı adam yaralamanın cezasısilahla adam yaralamanin cezasiadam yaralama cezası
Forum