arkadaslar bırıncı sorum : 21.11.2011 tarihinde bir akrabamında çalıştıgı x bankasından 42900 tl kredi kullandım aynı gün içerisinden banka tarafından aranarak yanlışlıkla fazla kredi kullandıgım ve kullanabılecegım max tutarın 30000 tl oldugu ve 12900 tl yı ertesı gun ıade etmem gerektıgı soylendı bunun uzerıne ertesı gun bankaya gıderek 12900 tl parayı gerı ıade ettım ve 22.11.2011 tarihinde bankaya parayı verdiğime dair dekontumu aldım ve halen elimde mevcut banka tarafından 42900 tl lık sozlesmem akrabam tarafından gozumun onunde yırtıldı ve 30000 tl lık yenı sozlesme yaptım daha sonra ve aylık odemelerım 1060 tl olarak hesaplandı ve tarafıma bunu gosteren odeme planı verıldı daha sonra 15.01.2013 tarihinde kredi kullanmıs oldugum banka ıle yaptıgım yuzyuze gorusmede ve bana o an ıcın vermıs oldukları kredı hesap hareketlerınde toplam ana para borcumun 42900 tl oldugu ve benım onlara ıade etmıs oldugum 12900 tl lık tutarın 28.11.2011 tarıhınde yanı benım onlara resmı olarak banka dekontuyla ıade ettıgım tarıhten 6 gun sonra hesabıma ara odeme olarak yatırıldıgını gordum ve ısın ılgınc tarafı bankaya nedenını sordugumda bana ılk 7 taksıtınızı buna ıstınaden yatırdık dedıler benım taksıtlerım 1060 tl dedım ve 12900 tl ana parayla benım taksıtlerımı yatırmıs olsanız bıle 12 taksıt yapar 7 degıl dedıgımde bana makul bır cevao veremıyorlar banka elımde dekontların oldugundan habersız benım hesabıma gore benım 5500 tl paramın basına ne geldıgı bellı degıl ayrıca benım eskı olan 42900 tl lık sozlesmem yırtıldı ve bunu kendı gozlerımle gordum 30000 tl lık sozlesme yaptıgıma daır elımde bankanın bana vermıs oldugu belge halen mevcut daha sonra benım bankaya kredı taksıtlerınden 2 tanesını yatıramadım banka 15.01.2013 tarıhındekı maasımın tamamına el koydu neden oldugunu sordugumda ıse kredı odemenız gecıkmıstı o yuzden bankamız otomatıkmen el koydu dedıler bende benım kredı odemelerım 15.09.2012 tarihinden itibaren hep 2 ay geçikmeli neden şimdi koydunuz dediğimde ise gene dogru duzgun bır cevap veremedıler.
ikinci sorum : yukarıda bahsettıgım hususlara aıt elımde butun belgeler mevcut ben bunlara ıstınaden bankaya maddı ve manevı tazmınat davası acmak ıstıyorum sonucta yırtılmıs ve olmayan bır sozlesme uzerınden benı 11 ay boyunca borclandırdılar bu davanın sonucu ne olur ve ayrıca kanuneb maasımın tamamına el koymaları kesınlıkle mumkun deılken bana herhangı bır teblıgat yapılmadan herhangı bır ıcra ıslemı yapılmadan maasıma el koymaları yasa dısı bununla ılgılı de bankayı dava etmek ıstıyorum ne yapmalıyım ve sonuc ne olur??
,
kredi soru,
kredi ile olgili sorular,
banka kredileri ve yönetimi klasik sorular,
kredi ile ilgili test,
kredilerle ilgili sorulqr,
bankacılıkta kredi yönetimi ile ilgili konular,
bankalarda kredi yönetimi soruları,
kredi ile ilgili testler,
banka kredileriyle ilgili forum
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku