Merhaba arkadaşlar

Ben hukuki konularda sitenizden faydalı bilgiler alıyordum ancak şimdi bir konuda mahkemelik oldum ve sizden yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Miras - tenkis davasında davalı durumundayız. 08.01.2013 tarihinde yapılan ve davacı vekili avukatın da katıldığı duruşmada, hakim bilirkişi raporu ile ilgili olarak; Aynen yazıyorum. "... davacıya beyanda bulunmak üzere bir hafta kesin süre verilmesine, bir haftalık kesin süre içerisinde dosyaya beyan dilekçesi ibraz edilmediği takdirde belirtilen konularla ilgili beyanda bulunmaktan vazgeçmiş sayılacaklarının ihtar edilmesine (ihtar edildi)" Bu nedenle.....

Duruşma 17.01. 2013 tarihine bırakıldı.

17 ocaktaki duruşmada hakim; davacı vekilin beyanını okudu ve bu beyana göre yeni kıymet takdirinin yaptırılmasını istedi.

Ancak davacı vekilinin verdiği beyanın tarihi 16. 01.2013. ve ilk mahkeme gününe göre 8 veya 9 gün geçmiş durumda

Sizlerden öğrenmek istediğim hususlar:
1- Bir haftalık kesin süre ne zaman başlar. (Yani avukatın yüzüne okunduğu durumda) ?
2- Diğer kardeşlerimin katılmadığı duruşmada beyan tarihinin 16.01. 2013 olduğuna dikkat etmedim ancak mahkeme çıkışında farkettim. Bu durumda beyan dilekçesini kabul etmiş olurmuyuz?.
3- Bir sonraki duruşma tarihi 04.04.2013 bu tarihe kadar yapabileceğimiz bir işlem veya başvuru varmı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.