2006 yılında Şenay baysal dan mahkeme kararı ile boşandım 2003 doğumlu oğlumuz taner efe baysal ın velayetini mahkeme annesine vermeyi uygun gördü mahkeme bitene kadar oğlumu altı ay boyunca bana göstermeyip telefonlara babasını çıkararak küfür ettirerek senin oğlun değil bu diyerek beni kışkırtmaya çalışmışlar bir ramazan bayramının birinci günüde babasının eryamandaki evinde kaldığı dönemde oraya gidip çocuğumu istediğimde tüm aile ellerinde taşlar ve sopalar ile inerek kışkırtmaya çalışmış olay eryaman polis karakolunda son bulmuştur o tarih ve olaydan sonra çocuğumu görmek istediğimde çok zorluk çıkarmamış ancak göstermemek için elinden geleni yapmıştır bu zamandan itibaren oğlum ile sürekli görüşmelerimi mümkün olduğunca engellemeye aramıza girip beni kötü bir baba olarak göstermek için elinden geleni çekinmeden yapmıştır ikinci evliliğini gerçekleştirdikten sonra çocuğuma ev içerisinde evlendiği adama sürekli baba demesi için baskıda bulunup amacına ulaşmıştır oğlum şimdi dokuz yaşında bu yaşına kadar her defasında görüşmemize mümkün olduğu kadar engel olmaya çalışmıştır ama amacına ulaşamamıştır zaman zaman okuluna gidip oğlum ile ilgilenmemi bile engellemiştir ikinci eşinden olan çocuğu ile ev içerisinde daha çok ilgilenip oğluma gereken ilgi ve alakayı göstermekte maalesef geri kalmıştır halen evdeki üvey kız kardeş oğluma abi değil efe diyerek seslenmektedir. çocuğum ile telefonda görüşmelerimizi kısıtlayıp bağımızı koparmaya uğraşmıştır ,hala devam etmektedir çocuğum ile ilgili her telefon konuşmasında sinkaflı küfürler ederek konuşmaları yarıda bırakmıştır ben 2010 yılında evlenip Trabzon iline yerleştim uzak olduğumdan dolayı telefonda daha çok görüşme ihtiyacı duyduğum çocuğum ile çoğu zaman görüşmelerimize engel olmuş ankaraya geldiğim zamanlarda seninle görüşmek istemiyor deyip oğlumu yanıma göndermemiştir bu olay zaman zaman benim onca yolu gelip sonra oğlumu göremeden geri dönmeme sebep olmuştur elimde mahkeme kararı olmasına rağmen herhangi bir merciye şikayet edip oğlumu polis eşilğinde görebilirdim ancak psikolojisi bozulmasın diye yapmadım zaten bozuk olan psikolojisine bir darbe daha vurmak istemedim çocuğum ile her sene onbeş tatilde bir araya gelip tatil süresince vakit geçirmek için çok mücadele verdim yaz aylarında oğlum yanıma geliyor benimle kalıyor on günü tamamladığımız zaman aramaya başlayıp rizedeki teyzesinin yanına göndermeye çalışıyor kuzenlerin oraya gelecek diyerek çocuğun aklını çeliyor ve çocuk tatil bitene kadar tek başına anneannesinin yanında köyde kalıyor ve trabzondan rize ardeşene kadar 9 yaşında bir çocuğu yalnız başına otobüse bindirip göndermemi isteyecek kadar ilgisiz ve alakasız bir birey olarak davranıyor oğlum efe daha geçen sene şubat ayında okullar tatil olduğunda yanıma geldi ve 9 yaşındaki oğlumu zorla sünnet ettirdim sünnnet olmasaydı herhalde 11 yaşına kadar bekleyecekti geri dönerken oğluma bir telefon ve telefon hattı verdim aradığım zaman rahat rahat görüşebilelim diye ancak on gün sonra telefon kapandı ve oğlum telefonunu annesinin kullandığını onun için kapalı olduğunu annesinin telefonu bozuk olduğu için kendi telefonunu aldığını söyledi onbeş gün sonra tekrar ankaraya gitiiğimde yeni bir telefon alarak oğluma verdim bu telefonda kısa bir süre sonra kapandı nedenini sorduğumda oğlum telefonun bozulduğunu söyledi bu arada annesinin telefonundan akşamları konuşmak için aradığımda çoğu zaman telefonu açmamıştır sürekli konuşmamıza engel olmaya çalışmıştır 2012 aralık ayında ankaraya geldim oğlumun eryamandaki şehit abdülakdir yüzbaşı ilköğretim okuluna gittim oğlum ile öğlen yemeğine çıktık öğle tatilinin bitmesine yakın efe bana öğretmeni Ayben çınarın benimle tanışmak istediğini söyledi bende kabul ettim ve okula gitiik öğretmeni ile beni tanıştırdı o an öğretmen hanım ve yanında bulunan veli sibel hanımın gözlerinin yaşardığını gördüm Ayben hanım altı aydır beni aradığını ve gördüğüne çok mutlu olduğunu ifade etti sonra efe ile ilgili olarak özel konuşmak istediğini söyledi efenin okulda sürekli küfür ettiğini arkadaşları ile kavga ettiğini derslerini hiç takip etmediğini ve okula başladığı ilk dönemlerde korkuları olduğunu bunu yüzünden anlamsız tikleri olduğunu sabah 8.30 da başlayan okula annesinin sabah 7.30 da bıraktığını üstünün başının bakımsız ve pis olduğunu ve en önemliside büyük tuvaletini altına yaptığı için arkadaşlarının ondan uzaklaştığını kimsenin yanında oturmak istemediğini annesinin okul ile ilgili olan hiçbir toplantıya katılmadığının evlendiği adamın okula gelip ben efenin babasıyım diyerek kendisini tanıtttığını ve evde efeye şiddet uygulandığını düşündüğünü söyledi tüm bunları duyduktan sonra efenin sınfındaki arkadaşları ile sohbet etmem için öğretmen hanım rica etti bende kabul ettim efeyi ve birkaç arkadaşını o ders izin vererk dışarı çıkardı ve ben arkadaşları ile sohbet ettiğimde tüm anlatılanları o küçük çocukların ağzından duymak bana yetti
Efe ile baba oğul baş başa konuştuk ve davranışlarının yanlış olduğunu bunları duyduğuma çok üzüldüğümü söyledim efe özür diledi ve sınıfına beraber gittik çok mutlu olmuştu kendine güveni gelmişti arkadaşlarının yanında bir daha böyle davranmayacağına dair söz verdi bundan sonra arkadaşları ile oynayacağına sınıfın dışındaki ağabeyler dediği kişiler ile oynamayacağını söyledi sonrasında trabzona dönünce bir süre geçince ayben hanımı aradım ve durumu hakkında bilgi istedim ayben hanım efenin tamamen değiştiğini daha daha uyumlu olduğunu bunun ona çok iyi geldiğini ifade etti
Ankaraya her geldiğimde çocuğumun bütün ihtiyaçlarını karşılayıp (kıyafetleri ayakkabıları okul malzemeleri gibi bir sürü şey alıp çocuğumu eksiksiz geri gönderirken
Zaman zaman nafaka bedelini yatırmakta geciktiğim zamanlarda beni oğlumla görüştürmeyerek ve parayı yatırana kadar görüşemezsin kelimesini açıkça ifade edecek kadar ,ve ayrı ayrı evlilik birlikteliklerimiz olduğu halde çocuğumla görüşmek için aradığımda evimizi huzursuz edecek kadar kaba sözler sarfeden ,her çocuğumu aldığımda onu benim yanıma yırtık pırtık en eski kıyafetlerini giydirerek gönderen çocuğum hastalandığında okuldan aradıklarında telefonları açmayan bir anne çocuğu ile ne kadar ilgilidir düşünmek gerekir
Okula gelip öğretmeni ile tanıştıktan sonra öğretmeni Ayben hanım telefon numarasını vererek istediğiniz zaman telefonumu arayarak oğlunuz ile görüşebilirsiniz diyerek izin verdi bunun üzerine oğlum hemen hemen her gün öğlen aralarında beni öğretmeninin telefonundan ARAYARAK konuşup hasret gidermeye çalışmıştır
Ayrıca son olarak benim okula gelip öğretmeni ve arkadaşları ile görüştüğümü öğrendiğinde beni telefon ile arayarak bunu yapmakla çocuğun psikolojisini bozduğumu onu :SÜREKLİ ARAYARAK rahatsız ettiğimi :söyleyen 24 SAAT YANINDA OLMAYAN BABA BABA OLMAZ DİYEREK öyle hafta sonu iki gün gelip çocuğu laylaylom görüp gitmek babalık değildir deyip böyle olursa sonunda senin için çok kötü olur ayağını denk al diyebilen evlendiği eşine baba demesinde sakınca görmediğini ve benim eşimede anne diyebilir sözcüğünü kullanan bir anne bana göre psikolojisi bozuk hala geçmiş evliliğinden bir takım beklentileri olan çocuğu koz olarak kullanan bir annedir bu yaşta bir erkek çocuğunun artık anneden ziyade baba modeli aradığını düşünürsek eğer velayetin annesinden alınarak babasına verilmesinde çocuğun gelişimi ve ergenlik dönemini rahat ve huzurlu bir ortamda bir şeylere zorlanmadan kendi iradesi ile geçirmesi açısından makul olacağını düşünmekteyim
Bununla ilgili olarak gerekirse bir pediatrik pedagogun raporununda karara yardımcı olacağını,
Gerekli olur ise efenin 3 senedir öğretmeni olan Ayben çınarı veli sibel hanımı şahit olarak dinlenmesi ayrıca okul yönetiminde bulunan rehberlik öğretmenlerinin taner efe baysal hakkında düzenlemiş olduğu resmi evraklar ile ve son olarak 4 d sınıfındaki tüm arkadaşlarının müfettiş tarafından dinlenmesini buna istinaden verilecek karara saygı duyacağımı belirtirim

ayrıca ben trabzonda yaşıyorum oğlum ankarada davayı nerede açmalıyım