Merhabalar,

danistigim 2 avukat farkli bilgiler verdikleri icin sizlere danismak istedim.

2011 yilinda eski esimden anlasmali olarak bosandim. Simdiki esimle ise 2012 den beri Almanyada yasiyorum. Cocugun velayetini eski esim vermek istemedi ve bosanma avukatim velayeti anlasma üzerine verip ve daha sonra velayet davasi acip cocugumu alabilirim demisti. Almanyanin aile birlesimi oturum kanununa uymak icin anlasmayi hemen kabul etmek zorunda kaldim.
Almanyaya yerlestikten sonra ise velayet davasini acmak icin baska bir avukata danistim. Avukat bana davanin kazanma ihtimalinin olmadigini söyledi. Anlasmadaki velayeti kabul ettigim icin, eski esimin geliri yüksek oldugu icin ve kendim yurt disinda yasadigim icin bu davanin kazanma ihtimali cok düsüktür dedi. Cocugum ise mahkemede 12 yasina geldikten sonra dinlenebilecegini söyledi.

Eski esim velayeti zorla istemesine ragmen cocuguma bakamadigi icin annesine verdi. Ailesi cocuguma bakmaya cok istekli olmadigini biliyorum.

Forumlarda gördügüm kadariyla cocuklar pedagoklar tarafindan dinlenildigini okudum. Cocugum su an 8 yasinda ve benimle olmak istedigini söyledi.
Ancak okulu geregi Almanyaya getirme imkani olmadigi icin Türkiyede annemin yaninda kalmasi gerekecek. Bu davanin sonucunu ne sekilde etkiler bilmiyorum ama en azindan cocugumu istedigim zaman görebilirim ve bu cok önemli benim icin.

Bilmek istedigim (ortak) velayet icin dava actigimda kazanma nekadar olur?

Bana yardimci olursaniz cok sevinirim.

Saygilar
11