Merhaba Değerli Arkadaşlar;
Ocak Ayının 22 sinde mahkemem var. Konu hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.
Bilgisayar işi ile uğraşan bir şahıs ile beraber yakşalık 9 ay beraber iş yaptık. Ben yazılımcıyım. Aramızda sadece söze dayalı iş anlaşması yaptık. Bilgisayar donanım tarafı ile kendisi yazılım ile ilgili tarafını ben yürütecektim.
Nitekim beraber işe başladık. Beraber çalıştığımız 9 ay içerisinde yaptığım yazılım ücretini bazen nakit bazende kendisine ait kredi kartı ile tahsil ediyorudum. Kredi kartı ile yaptığım tahsilatlarda şu şekilde; alacağım tutara istinaden internet üzerinden kontör, pc donanımı, ve günlük ihtiyaçalrdı. Yapılan tüm işlemler Açık bir şekilde İsmim, adresim, ve faturaları ile beraber tarafımca saklanmaktadır.
Ayrıca her ay ilgili şahsın bankası tarafından her ay düzenli olarak ekstersi gönderilmektedir. Aramızdaki hesap netleşip bir sonraki ay devam etmekteydi. tam olarak bu 8 ay boyunca böyle sürdü.
9 uncu aydan sonra başka bir şirket ile anlaşıp ilgili şahıs ile çalışmama kararı aldım.
bu kararı ilgili şahsa ilettiğimde aramızda sıkıntı doğdu ve tehditkar tavırlarla "Ben bu kadar masraf yaptım ofis açtık, beni zarara soktun" şeklinde atışmaları oldu.
Sonuç olarak ilgili şahıstan ayrıldım ve anlaştığım şirkete yazılım yapmaya başladım.
Şahıstan ayrıldıktan 1 ay sonra kredi kartından yaptığım son işleme ait firma beni arayıp kredi kartı kullanım itirazından dolayı çekilen 80 TL lik alışveriş tutarı şahsın bankasına gönderilmiştir denildi.
ben zaman kaybetmeden adamların iade ettikleri tutarı havale ile gönderdim ve ilgili şahsı arayıp bunun ne anlama geldiğini sordum.
Bana kendisini zarara soktuğunu ve bu zararına karşılık kredi kartından yapılan işlemleri iade alacağını, ve bunun için bankaya ödeme itirazı yaptığını söyledi.
Aradan 1 ay geçtikten sonra ilgili şahıs kendisi beni arayıp ilgili harcama itirazının banka tarafından kabul edilmediğini, itiraz süresini aştığı ile ilgili şeyler söyledi. Bu sebepten ötürü benden nakit olarak para talep etti. Bende bunu kabul etmeyeceğimi ifade ettim. Bunun üzerine Benim hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyleyince bende istediğini yapabilirsin dedim.

Nitekim 2 hafta sonra savcılıktan bana yazı geldi. Usülsüz kredi kartı kullanımı ile ilgili.
Avukatımla ile beraber gidip Savcılığa gerekli ifademi verdim.
Şuan mahkeme süresini bekliyorum.

İlgili şahs her ay ekstresini aldığı halde 8 ay sonra itiraz etmesi ve itirazının banka tarafından kabul edilmemesi ne ile sonuçlanır?

Yazılım ve Bilgisayar sektöründe yakşalık 12 yıldır bulunuyorum, 300 e yakın müşterim var. Bu müşterilerimin 100'ünden fazlasının ödemesini kredi kartları ile yapıyorum. 12 yıldan beri hiç kimsenin kredi kartını kötüye kullanmak gibi bir girişimim olmadı.

Yardımlarınızı rica ediyorum. Buna benzer durumlar varmıdır. Neler yapabilirim ve Dava nasıl sonuçlanabilir.
Çok Teşekür Ederim.