Yerel mahkemenin gerekçeli kararda dayandığı bilirkişi raporunda gerçeğe aykırılık mevcuttu. Temyiz itirazlarında bunu belirttik, ama yargıtay bunu hiç incelemeden kararı ONADI, şimdi karar düzeltme yolundayız, peki karar düzeltmede de itirazlar yine hiç incelenmeden aynen onanırsa yani karar kesinleşirse ne yapacaz. Yargıtay neden temyiz itirazlarını incelemiyor ve itirazlara cevap vermiyor?
Yargıtay ın tek yaptığı; "mahkeme kararının gerekçesinde usül ve kanuna bir aykırılık bulunmadığına göre temyiz itirazlarının reddi gerekir" demekten başka birşey değil.
Temyiz için gittiğimiz Yargıtay da dosyayı incelemeyecek ve itirazlara da cevap vermeyecekse temyiz için başka nereye başvuracağız ki...
Demek ki ortada bir eksik inceleme yok yani dava sürecinde rapora itiraz ettiniz mi?
raporun gerçeğe aykırı olduğuna dair deliliniz var mı belirttiniz mi ekledinizmi ?
kısaca temyiz nedenleriniz usule ve davanın konusuna gerekçeye uygun mu?
Yargıtay kararını düzeltmezse ceza veriyor ve kararlar çok ağır bir kusur olmadıkça düzeltilmiyormuş diye duydum
Kanun maddesinde aranan bir koşul oluşmamışken, bilirkişi bu koşul oluşmuştur diye rapor veriyor, ancak nasıl oluştugunu neden oluştuguna dair hiçbir somut belge delil açıklama gösteremiyor.
Rapora itiraz ediyorum, haksız olduğunu belirtiyorum. Hakim de dava niteliği hakkında bilgili olmayınca verdiği karara kendiside güvenmeyerek, kararın bozulabileceğini söyleyerek hüküm kuruyor.
Neyse, temyize gittim, bilirkişi raporunun hatalı olduğu, mahkemenin de gerekçeli kararının da kanuna aykırı olduğunu belirterek, temyiz gerekçemle birebir aynı yargıtay kararını da ekte sunarak bozulmasını talep ettim.
Yargıtayın verdiği kararlar birbiri ile çelişiyormuş gibi görünse de esasta aynı şeyi anlatır daha öncede söylediğim gibi eksik inceleme ile diyor karar yanlış demiyor belki yanlış olabilir de demiyor sadece konuyu iyi inceleyip araştır diyor yargıtay eksik incelemenin olduğu yerde sadece eksik incelemenin giderilerek hüküm kurulmasını istiyor aksi bir düşünce yargının tarafsızlığını gölgeler ve peşin hükmü ifade eder bu noktada sizin temyiz talebinde bulunurken içtahatı dayanak tutmak yerine temyiz talebine haklılığınızı ispatlayacak olgu düşünce ve delilleri iliştirmeniz daha doğru olurdu şimdi temyiz talebinde dile getirmediğiniz olgu ve düşünceleri bildirmediğiniz delilleri karar düzeltme talebinizde hayata geçirseniz dahi bu ne denli hukukidir.
Bir kamu kurumunda memur iken KPSS ile başka bir kuruma atamam yapıldı. Çalışmakta olduğum kurumun muvafakat vermemesi üzerine 27 Aralık 2012'de dava...
Yazan: erkanfun Forum: Mevzuata İlişkin Soru ve Talepler
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku