1.Bankanın veya herhangi bir şirketin şirket verilerinin şirket dışına çıkmasını önüne geçmek amacıyla,
çalışanlarının gmail hotmail(bunlarla sınırlı olmaksızın) gibi özel mail hasaplarını da monitor etmesi özel hayatın gizliliğini ihlal eder mi?
2.Şirketin çalışanlarına şirket sistemleri kullanılarak yapılan tüm yazışmaların izlenip kayıt edildiğini bildirip ,bu sistemleri sadece iş amaçlı kullanacağının imzalı taahhütünü çalışandan alan şirkete karşı çalışan özel hayatın gizliliğini ihlalinden dolayı dava açabilir mi?
Eğer gmail hotmail hesaplarınızı işyerinizde kullanıyorsanız zaten iş içindir.
Özel maillerinize işyerinde bakmıyorsunuz umarım.
- - - Updated - - -
Yani şöyle:
Diyelim sovereignkut@hotmail.com diye bir mail adresiniz var; bu özel mail adresiniz ama iş için de kullandınız diyelim.
Yapacağınız şudur:
Bir tane de sovereignkut_is@hotmail.com diye adres açacaksınız.
sovereignkut@hotmail.com hesabına sadece evden gireceksiniz.
Eğer iş ile ilglili mail gelirse, ona bu adresi iş için kullanamadığınızı, maili sovereignkut_is@hotmail.com adresine yollamasını bildirirsiniz.
Varsa mola sürelerinde özel hayat olur. Yani mesai saati dışında iş yerinde de olsam benim ne yaptığıma iş verenin karışması hukuki midir?
Tabi bu durumda şöyle bir soru sorulabilir. İşveren iş için verilen bilgisayarı ve interneti mola süresinde olsa dahi iş dışık kullanmamasını isteyebilir mi?
Hukukçu değilim, tüm yazdıklarım kendi yorumlarımdır.
“The future is unknowable but the past should give us hope.” –Winston Churchill
Teşekkür ederim, aslında tam sorumun cevabı değil ancak çok faydalı bir yazı, çok değerli bilgiler edindim.
Sorum şu, işveren kendisine ait ve şirketin dışına çıkmaması gereken belgelerin, diyelim ki bir ilaç firmasının yeni geliştirdiği bir ilacın formülünü , kötü niyetli çalışanının şirekt maili dışında (şirket mailini denetlemeye hakkı olduğundan hemfikiriz))gmail, ya da hotmail hesabından şirket dışına gönderip göndermediğini kontrol etmesi (gmail, hotmail in iş için kullanılması sözkonusu değil)çalışanlar için özel hayatın gizliliğini ihlal eder mi?
Hotmail / Gmail hesabınızı şirkete ait internet bağlantsından / şirkete ait bilgisayarlardan kullanmazsanız, bunlara zaten bakması teknik olarak mümkün değil.
Eğer siz girmediğiniz halde bakarsa, çok ciddi bir suç işlenmiş olur. Çünkü bunun için sizin mail şifrenizi kırması v.s. gerekir.
"Özel işlerinizi" ise şirkete ait bilgisayarı molada olsa dahi kullanarak yapamazsınız.
İşverenin bunu talep etme hakkı var.
Molada maillerinize bakacaksanız örneğin bir netbook / tablet / cep telefonu ve kendinize ait 3G/EDGE ile yapabilirsiniz. Bunu işverenin denetleme hakkı yok.
Varsa mola sürelerinde özel hayat olur. Yani mesai saati dışında iş yerinde de olsam benim ne yaptığıma iş verenin karışması hukuki midir?
Tabi bu durumda şöyle bir soru sorulabilir. İşveren iş için verilen bilgisayarı ve interneti mola süresinde olsa dahi iş dışık kullanmamasını isteyebilir mi?
İşyeri sınırları icindeyseniz,
tuvalette kalma sürenizi bile takip etmeye, hukukı yükümlülükleri geregi aldıgı yetkinin kazandırdığı hakkı olur.
ya kabinde ayagınız kayıp düşüp sakatlanır yada ölürseniz,
Cevabınız ve değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Sorumu çok basit basite indirgiyorum.
Şirket bana tüm şirket sistemleri ile yapılan işlemlerin kontrol edildiğini bildirmesine ve şirket bilgilerinin kişisel maillere gönderilmemesi uyarısını yapmasına rağmen Şirketin önemli bir duyurusunu işyerinde kişisel mailimden(abcd@gmail.com) yine kişisel mailime(abdc@gmail.com) yolladım. Şirket bu hareketimi veri sızıntısı önleme sistemi ile gördü ve bu hareketime karşılık beni işten attı.
Ve ben şirketi kişisel mailimi izlediği için özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği için tazminat davası açtım.
Hukuken şirket haklı mı değil mi?(Yok önce ihtar vemesi gerekirdi derseniz, diyelim ki sadece ihtar verdi ama ben yine aynı nedenle dava açtım)
Bir duyurudan bahsediyorsunuz. Demek ki maili birçok yere yolladınız. Bunlardan birisi maili patrona forward ederse, patron bunu görür. İzlemesine gerek yok.
Atladığım bir şey mi var?
,
hotmail gizlilik ihlali,
ozel hayat isyeri,
isyeri ozel hayat,
isyerinde gizlilik,
is yerinde kisisel hayata hakaret,
patronun işçinin ozel hayatına karışmasının cezası nedir,
çalışanların ozel hayatına işyeri karışır mı,
ozel bilgiler is yerinde,
iş yerinde özel hayat davası,
ozel hayatin is yerinde gizliligi,
isyeri hayat paylasmasi,
sirketler calisanlarin ozel maillerini gorur mu,
iş kanunu özel hayat,
is yerinin ozel sosyal hayata karismasi
Bariz sebeplerden dolayı cinsiyetler dahil kimlikleri gizli tutacağım, işlek bir caddede arkadaşımın sevgilisinin onu aldattığına şahit oldum, fakat...
Bir ortamda tanıştım bir bayanla cinsel ilişki yaşadık bayan benden daha sonra 6000 bin lira istedi ben veremeyeceğini söyledim,beni şaka yollu seni...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku