Satışı yapılamayan araç?çok karşılaşılabilen bir durum
Merhabalar , sayın hukuki.net üyeleri...
2010 yılında kaza sonucu aracım kullanılamaz duruma geldi. Tayinim çıktığı için o durumda bırakarak bir arkadaşıma satılması içiin bıraktım (antalyada). daha sonra aracıma talipli olan İstanbuldan gelen biri (arkadaşım aracılığla) banka hesap numarama aracın parasını ödemesi üzerine satmış oldum. Arkadaşıma vekalet yollayacaktım ama günlerden cumaydı ve mesai bitmişti aracı alan kişi de iki gün bekleyemeyecegini söylediğinden aracımı götürmesine izin verdim. Daha sonra bu kişiye satış yapılması için vekalet yolladım ama vekaleti noter hatalı düzünlediğinden satış yapamadım sonra tekrar bir vekalet ve tekrar hatalı. Daha sonrasında zaruri sebeplerden birkaç ay görüşemedim aracı sattığım kişi ile. Daha sonra şahsı aradığımda aracı bıraktığı tamircide bulamadığını dolandırıldığını aracın parçalanmış olabileceğini beyan etmesi üzerine aracın devrini alıp şikayetçi olmasını söyledim ama durumdan korktuğu için almıyorum dedi.Uzun bir süre uğraşmama ragmen almadı. Bende aracın biriken vergi borçlarını ödeyip aracın trafikten çekme belgesini aldım ve kişi hakkında c.savcılığına suç duyurusunda bulundum ama savcılıktan takipsizlik kararı çıktı. şu anda araç hala benim üzerime ve bunu ne şekilde çözecegimi bulamadım... ne aracın satışını aldırabiliyorum ne araç trafikte olmadığından bağlanabiliyor ne de hurdaya ayırabiliyorum... sıkıntılı bir durumdayım bunun için yardımcı olabilecek siz değerli arkadaşların cevaplarını bekliyorum...
yardımcı olan , olmak isteyen herkese şimdiden teşekkürler...
Cevap: Satışı yapılamayan araç?çok karşılaşılabilen bir durum...
sabırla okudum ama "çok karşılaşılan" kısmına bir türlü denk gelemedim
bir kaç ay arabanız başkasındaydı hemde tanımadığınız birinde hiç aklınıza gelmedimi parçalarının çoktan araçtan ayrılmış olabileceği ve hatta satılmış olabileceği?
suç duyurusunu yanlış şekilde vermişsiniz, aracınızın çalınması, kayıp hali için suç duyurusunda bulunacaksınız hırsızlıktan veya güveni kötüye kullanmadan dolayı vermeliydiniz.
Bende ikinci olarak yazdığınız ''sanırım böyle bir durumla karşılaşan yada bilgisi olan yok...'' yazısından önce kendi kendime bunun neresi çok karşılaşılan bir durum? diye düşünmüştüm ve bir şey yazmamıştım.Sayın hukukçu85 yazmış bulunmuş.Çok karşılaşılan durum aracın parasını alıp devrini vermekten ibarettir.Siz anladığım kadarıyla zaten aracın parasını almışsınız ama devri almadan aracı bir takım sebeplerle karşı teslim etmişsiniz.Şu an aracın borçları kapatılıp trafikten çekilmiş ise problem olan durum ne onu da anlamadım.
Karşı taraf götürdü aracı parçaladı mı sattı, yoksa birileri aracı çaldı mı, yoksa dolandırarak elinden mi alındı belli değil.Sizin sattığınız kişi de hakkaten mağdur mu yoksa olayların bir yerlerinde mi o da muallak.Baştan hukuk kurallarını önemsemeyerek(resmi devir olmadan aracı satma, teslim etme durumu) girdiğiniz bu işte hukukun %100 sizin yanınızda olacağını söylemek ve bu işleyişle mağduriyetinizin ivedilikle giderileceğini beklemek hayalcilik olur.Karşı taraftan mı yoksa sözde onu dolandıran kişilerden mi şikayetçi oldunuz orası da anlaşılamadığı için yardımcı olacak pek bir fikir yazılmamış düşüncesindeyim.Ayrıca forumda cevap alamama sebebi ile tekrar yapmak kurallara aykırıdır ve her durum anlaşılıp cevaplandırılacak diye bir kural yoktur.Bilginize..
bu kadar agresif bir cevaba gerek yok ilk olarak... hiç hoş bir davranış değil... kaza yaptım ve görevim gereği dağın başında bi yere atandım araqcın bulunduğu yere gidip gerekli satış işlemlerini gerçekleştiremedim bunu anlamak zor olmamalı... iki sefer noterin hatasından dolayı satış işlemi yapılamadı daha sonra araç her ne oldu ise yok oldu anladığım kadarıyla karşı taraf devrini almak istemedi... ve bende sizin söylediğiniz şu durumu anlamadım benim aracı trafikten çekmekle arac ile ilgili hukuki durumlardan kurtulmuş olduğum anlamına gelmez eğer hukuki bilginiz varsa bunu bilirsiniz... ve ben şikayetimde tüm durumu anlattım sorumlu kişilerden şikayetçiyim demem yeterli olmalıydı ama takipsizlik verildi...
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Bende ikinci olarak yazdığınız ''sanırım böyle bir durumla karşılaşan yada bilgisi olan yok...'' yazısından önce kendi kendime bunun neresi çok karşılaşılan bir durum? diye düşünmüştüm ve bir şey yazmamıştım.Sayın hukukçu85 yazmış bulunmuş.Çok karşılaşılan durum aracın parasını alıp devrini vermekten ibarettir.Siz anladığım kadarıyla zaten aracın parasını almışsınız ama devri almadan aracı bir takım sebeplerle karşı teslim etmişsiniz.Şu an aracın borçları kapatılıp trafikten çekilmiş ise problem olan durum ne onu da anlamadım.
Karşı taraf götürdü aracı parçaladı mı sattı, yoksa birileri aracı çaldı mı, yoksa dolandırarak elinden mi alındı belli değil.Sizin sattığınız kişi de hakkaten mağdur mu yoksa olayların bir yerlerinde mi o da muallak.Baştan hukuk kurallarını önemsemeyerek(resmi devir olmadan aracı satma, teslim etme durumu) girdiğiniz bu işte hukukun %100 sizin yanınızda olacağını söylemek ve bu işleyişle mağduriyetinizin ivedilikle giderileceğini beklemek hayalcilik olur.Karşı taraftan mı yoksa sözde onu dolandıran kişilerden mi şikayetçi oldunuz orası da anlaşılamadığı için yardımcı olacak pek bir fikir yazılmamış düşüncesindeyim.Ayrıca forumda cevap alamama sebebi ile tekrar yapmak kurallara aykırıdır ve her durum anlaşılıp cevaplandırılacak diye bir kural yoktur.Bilginize..
- - - Updated - - -
size de bir cevap vereyim... buraya cevap alabilir miyim diye geldim debilgilendirme işlemini ben yapacagım sanırım... birincisi birkaç ay boyunca kötü niyet görmeme sebebim noter ile gönderdiğim vekaletle karşı taraf iki sefer notere gidiyor aracın satışını almak için ama vekaletlerde hata olmasından dolayı işlem gerçekleşmiyor... ikincisi suç duyrusu ne olmuşsa o şekilde verilir yalan ile hukuk mu arayayım çalınmayan araca çalındı mı demenliyim... ben savcının güveni kötüye kullanma olarak değerlendireceğini düşünerek suç duyurusunda bulundum...
- - - Updated - - -
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
sabırla okudum ama "çok karşılaşılan" kısmına bir türlü denk gelemedim
bir kaç ay arabanız başkasındaydı hemde tanımadığınız birinde hiç aklınıza gelmedimi parçalarının çoktan araçtan ayrılmış olabileceği ve hatta satılmış olabileceği?
suç duyurusunu yanlış şekilde vermişsiniz, aracınızın çalınması, kayıp hali için suç duyurusunda bulunacaksınız hırsızlıktan veya güveni kötüye kullanmadan dolayı vermeliydiniz.
size de bir cevap vereyim... buraya cevap alabilir miyim diye geldim debilgilendirme işlemini ben yapacagım sanırım... birincisi birkaç ay boyunca kötü niyet görmeme sebebim noter ile gönderdiğim vekaletle karşı taraf iki sefer notere gidiyor aracın satışını almak için ama vekaletlerde hata olmasından dolayı işlem gerçekleşmiyor... ikincisi suç duyrusu ne olmuşsa o şekilde verilir yalan ile hukuk mu arayayım çalınmayan araca çalındı mı demenliyim... ben savcının güveni kötüye kullanma olarak değerlendireceğini düşünerek suç duyurusunda bulundum...
Burada verilen cevaplar sana değil soruya verilmiş oluyor.Yani biz ne seni tanıyoruz ne durumunu biliyoruz ne de sen bizim babamızın oğlusun.Verilen cevap aynı durumda olup bu sayfalara ulaşan herkese verilmiş oluyor.Belki başkaları faydalanacak veya belki bu işe daha girmemiş bir kişi bir araştırma yapıp bu yazıları görünce devrine resmen vermeden satmaya yanaşmayacak ve bu yazılardan fayda görmüş olacak.Sen buruda kendi sorundan başka hiç bir paylaşım yapmadığın gibi birde cevap verenlere ve verilen cevaplara kulp takma gayreti içindesin.Tekrar söylüyorum unutma, biz sana özel cevap vermiyoruz herkese veriyoruz.Belki başkası faydalanacak sanane sen faydalanamadın diye böyle yapmaya hakkın yok.Kendine özel cevaplar ve çözümler bekliyorsan bir avukat gidip ücreti mukabilinde hizmet alabilirsin.Ayrıca dünya laf söyleyip sonra sözde teşekkür etmeninde bir alemi olmadığını düşünüyorum.
Çalınmadı evet, ama nerede araba?
Arabanızı kaybettiniz ve bulamıyorsunuz. Arabayı geri istemek gibi bir niyetiniz de yok.
Olayı bu kadar karıştırmadan anlatmayı deneyelim. Zira mesaj uzadıkça okunma ihtimali düşer.
Şöyle soralım:
Arabamı bir şekilde kayıp ettim ve bulamıyorum. Dolayısı ile hurdaya da ayıramıyorum. Ne yapmalıyım?
cidden ne huysuz bir insansın arkadaşım sen hadi git kumda oyna... bilmiyorsan cevaplama... haddini bil artık... forumun birçok yerinde birçok kişiye aynı davranışı yapmışsın daha fazla konuşturma
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Burada verilen cevaplar sana değil soruya verilmiş oluyor.Yani biz ne seni tanıyoruz ne durumunu biliyoruz ne de sen bizim babamızın oğlusun.Verilen cevap aynı durumda olup bu sayfalara ulaşan herkese verilmiş oluyor.Belki başkaları faydalanacak veya belki bu işe daha girmemiş bir kişi bir araştırma yapıp bu yazıları görünce devrine resmen vermeden satmaya yanaşmayacak ve bu yazılardan fayda görmüş olacak.Sen buruda kendi sorundan başka hiç bir paylaşım yapmadığın gibi birde cevap verenlere ve verilen cevaplara kulp takma gayreti içindesin.Tekrar söylüyorum unutma, biz sana özel cevap vermiyoruz herkese veriyoruz.Belki başkası faydalanacak sanane sen faydalanamadın diye böyle yapmaya hakkın yok.Kendine özel cevaplar ve çözümler bekliyorsan bir avukat gidip ücreti mukabilinde hizmet alabilirsin.Ayrıca dünya laf söyleyip sonra sözde teşekkür etmeninde bir alemi olmadığını düşünüyorum.
a.mete rumuzlu üyeden alıntı
cidden ne huysuz bir insansın arkadaşım sen hadi git kumda oyna... bilmiyorsan cevaplama... haddini bil artık... forumun birçok yerinde birçok kişiye aynı davranışı yapmışsın daha fazla konuşturma
Burası resmi yazışmaların yapılıp her mesajın altına imza atılıp mühür basılan bir site değil. Bu yüzden genelde verilen veyahut verilmek istenen cevaplar yeri geldiğinde sohbet havasında ve eğer anlaşılmayan bir kısım var ise soru cevap şeklinde ilerlemektedir. İlk mesajınızda "yardımcı olan, olmak isteyen herkese şimdiden teşekkürler" demişsiniz. Kişiler yardımcı olmak adına cevap verebilirler fakat verdikleri cevap size yardımcı olamayabilir. Buna rağmen, size göre yardımcı olamamışlarsa bile, olmak istedikleri apaçık belli.
Lütfen forum içerisinde "huysuz bir insansın", "git kumda oyna", "daha fazla konuşturma" tarzında tahrik edici söylemlerden kaçınınız.
Bende tartışılır biçimde ehliyetimi alkol muanesinde kaybettim forumda acılan konuyla yakın bir olayla. Artık olan oldu ve birşey danışmak istiyorum....
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları