ben 15.12.2011 yıl ve günü 1 yıllık kontrat ile emlakcıdan ev tuttum. Evin ilk kiracısı bendim.evi tutarken kira kontratında evı badanalı boyalı aldım. Çıkarken öyle verecem yazıyor. Demirbaş olarak 3 adet fırın aspratör ve vestiyer yazıyor. Fakat evi tutarken bana evin dogalgazlı oldunu hata eve yarın kombi ve petek getirilecek dendi. Bende saflıkla ve bilmedimden kontrata dogalgazlı olm şartını yazmadım.ev sahibi sözünü tutup kombi ve petek getirdi. Ama kurulmadı ambalajında duruyor. Hergun ha bugun ha yarın kurulacak beklfim.surem doldu. Çıkmak istiyorum ev sahıbine gel goruselim deyince emlakçıya gel dedi. Gitim ama gitime pişman oldum. Emlakçı kapıyı kitleyip dayı dayı konuşmaya başladı. Yok evi tamamen boya elektrık suyu öde diyor. Ya arkadaş benim evi boyayacak zamanım yok faturayı ödeyeyim bitsin diyorum. Yok diyor. Herkes biliyormuş meger mahale mahkemelikmiş oraya dogalgaz gelmeyecekmişa herkes 500 tl kira verirken ben 600tl verdim gık çıkarmadım. Siz dogalgazlı dedinız dedim. Bana ya izmirgaz vermıyo ben ne yapim diyor emlakçı. Sorum şu.
Evin anahtarını kime nasıl teslim etcem. Evin boyaya asla ihtiyacı yok ama emlakçı arkadasının evi oldundan oldundan tutanak tutar nasıl itiraz etcem.
Çıkarken emlakçıdan kontrat imzalarken verdim kimlik fotokopilerını alma hakım varmı. Ne yapmalıyım.3 anahtarı muhtara yada 3. Birine versem olmazmı. Çunku çıktım bu evden ve boşyere geçen bu gunler için kira vermek istemiyorum.
Son olarak kontrata yazmayan petek kombiyi alsam suç olurmu depozitomu aldımda vermek kaydıyla.