+ Konuyu Yanıtla
1 den 7´e kadar toplam 7 ileti bulundu.
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Şuursuzca Kredi Kartı Bilgilerimi Vermem Neticesinde Dolandırıldım

Değerli arkadaşlar,

17/12/2012 tarihinde kişilerin ürünlerini satmaya aracılık yapan bir internet sitesinde gördüğüm televizyonu fiyatı uygun olduğu için satın almaya karar verdim. İlgili ilanda yer alan telefon numarası ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde satış işlemlerinde para tahsilatı için 3D-Secure yöntemini kullandıkları ve bu sistemin güvenli olduğu tarafıma iletildi.

Satıcının 3D Secure sistemi ile işlemlerin tamamlanması için Nüfus Cüzdanı fotokopisine ve kredi kartımın son 4 numarasına ihtiyaç duyulduğunu söylemesi üzerine bu bilgileri satıcının elektronik posta adresine gönderdim. Satıcı ile gün içerisinde yaptığım telefon görüşmeleri neticesinde kredi kartı bilgilerimi ve cep telefonuma bankam tarafından gönderilen güvenlik numarasını satıcıya ilettim.

Bu tarihten sonra satıcı ile hergün bir kaç kez görüştüm ve gösterilen ilgi – alakadan dolayı dolandırılmış olabileceğimden hiç şüphelenmedim. 19/12/2012 tarihinde satıcı tarafından ürünün kargo firması ile adresime gönderildiği bilgisi ve gönderi numarası tarafıma iletildi. 20/12/2012 tarihinde saat 09:00 civarında Kargo şubesine uğradığımda, adıma gelen kargonun Televizyon olmayıp, kargo firmasının torbası içerisinde el yordamı ile anlayabildiğim kadarı ile bir kağıt parçası olduğunu gördüm. Kargoyu açmadım ve teslim almayarak iade edilmesini talep ettim.

Kargo firmasından ayrıldıktan sonra 20/12/2012 tarihinde onlarca kez satıcıya telefonla ulaşmaya çalıştım, ancak satıcının telefonu sürekli kapalıydı.

Internet bankacılığı üzerinden kredi kartı dönem içi harcama detaylarımı incelediğimde 3.000 TL ye yakın bir bedelin sanal pazar adlı internet sitesi tarafından hesabıma borc kaydedildiğini gördüm.

Anladığım kadarı ile adamlar sanal pazar isimli sitede kendi adlarına bir hesap oluşturmuşlar ve bahse konu bedel üzerinden rastgele bir ürün için satış ilanı açmışlar, ardından zaten tüm bilgilerim ellerinde olduğu için benim adıma da bir üyelik açıp sanki satışa koydukları ürünü ben almışım gibi işlem yapmışlar.

Sanal pazar sitesi tüm alışverişlerde alıcıdan aldığı parayı bloke ediyor, satıcı kargo yaptıktan sonra, gelen ürün doğru ise alıcı tarafından site üzerinden onay verildikten bir iş günü sonra satıcıya parayı aktarma yöntemi ile çalışıyor.

Ben bankama harcama itiraz dilekçesi verdim ve dilekçemde yukarıdaki durumu anlattım. Harcama itiraz dilekçesinde, kredi kartıma borc kaydedilen Mal ve hizmeti almadığımı belirttim.

Sizce şansım nedir? Bankadan bir şey çıkmayacağımı düşünüyorum. Savcılığa başvursam, paranın aktarıldığı hesaptan ve satıcının siteye üyelik bilgilerinden ya da işlemlerin yapıldığı bilgisayarın IP numarasından bir şeyler çıkar mı?

Ürün fiyatının ucuzluğuna aldanıp böyle şuursuzca bir iş yaparak, tüm bilgilerimi satıcıya verdiğim için kendime çok kızıyorum. Para bir yere kadar ama, hiç olmazsa bu dolandırıcların cezalarını çekmeleri bir nebze olsun beni rahatlatacak.

Değerli önerileriniz ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Hukuki NET Güncel Haber

Şuursuzca Kredi Kartı Bilgilerimi Vermem Neticesinde Dolandırıldım konulu yargıtay kararı ara
    Şuursuzca Kredi Kartı Bilgilerimi Vermem Neticesinde Dolandırıldım konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Şuursuzca Kredi Kartı Bilgilerimi Vermem Neticesinde Dolandırıldım.

Birincisi bankanıza şüpheli borç bildiriminde bulunarak kendinizi garantiye almak için yapılacak ilk hamleyi yapmışsınız.
    "Para bir yere kadar ama, hiç olmazsa bu dolandırıcların cezalarını çekmeleri bir nebze olsun beni rahatlatacak." demişsiniz, bu yüzden de yarın sabah Cumhuriyet Savcılığına gidin, oradan şikayette bulunun.
    Eğer bir dilekçe yazarak gidecekseniz, dilekçeye gerekmeyen tek bir kelimeyi bile yazmamaya özen gösterin. Örneğin burada çok uzun yazmışsınız. Yöntemi anlatmaya gerek yok; "internetten telefon satın aldım, kargo gelince pakette telefon değil de bir kağıt parçası olduğunu fark ednce kargoyu almadım. Suçluların tespit edilerek cezalandırılmasını arz ederim" gibi kısa bir şey yazın.

Nerede
    Ankara
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Şuursuzca Kredi Kartı Bilgilerimi Vermem Neticesinde Dolandırıldım.

Alıntı senoleker rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Cumhuriyet Savcılığına gidin, oradan şikayette bulunun.
    Eğer bir dilekçe yazarak gidecekseniz, dilekçeye gerekmeyen tek bir kelimeyi bile yazmamaya özen gösterin. Örneğin burada çok uzun yazmışsınız. Yöntemi anlatmaya gerek yok; "internetten telefon satın aldım, kargo gelince pakette telefon değil de bir kağıt parçası olduğunu fark ednce kargoyu almadım. Suçluların tespit edilerek cezalandırılmasını arz ederim" gibi kısa bir şey yazın.
    Öncelikle hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Bilişim davaları ile uğraşmamış avukat arkadaşım ile görüştüğümde, savcılığa verdiğim dilekçenin mümkün olduğunca detaylı olmasının araştırmayı kolaylaştıracağı yönünde bilgi aldım. Siz ise mümkün olduğunca kısa ve detaya girmeden olayı anlatmam gerektiğini yazmışsınız. Bana göre olayın iki farklı yönü var. Birincisi sizinde dediğiniz gibi parasını ödeyerek satın aldığım ürünün bana gönderilmemesi, ikincisi ise kimlik bilgilerim kullanılarak benim adıma bir siteye üye olunarak dolandırıcılık yapılması. Savcılığa dilekçe verdiğimde, bildiğim kadarı ile savcı, olayı bilişim ile ilgili polise araştırılması için gönderecek. Bu bilgiler ışığında, olayın daha rahat araştırılabilmesi için elimdeki tüm bilgileri paylaşmam polisin olayı daha rahat araştırmasına olanak sağlamaz mı?

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Siz zaten yeterince ayrıntılı yazıyorsunuz zaten, Dilekçede daha da ayrıntıya girmeyesiniz diye öyle yazdım

Gerekli tüm bilgileri muhakkak ki vermelisiniz. Ancak örneğin ilk cümlenizi ele alırsak:
    "17/12/2012 tarihinde kişilerin ürünlerini satmaya aracılık yapan bir internet sitesinde gördüğüm televizyonu fiyatı uygun olduğu için satın almaya karar verdim. İlgili ilanda yer alan telefon numarası ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde satış işlemlerinde para tahsilatı için 3D-Secure yöntemini kullandıkları ve bu sistemin güvenli olduğu tarafıma iletildi"
    yerine
    "17/12/2012 tarihinde internet üzerinden bir TV sipariş ettim"
    yazarsak eksik bir bilgi vermiş olmayız. Örneğin 3D sisteminin güvenli olduğunu söylemiş olmaları araştırma için işe yarayacak bir bilgi değil.
    Yazacağınız her cümleyi hatta her kelimeyi: "Bunu yazmazsam eksik bir bilgi vermiş olur muyum" diye değerlendirin. Çünkü onu oarada okuyacak olan kişilerin çok az vakti var. Okurken önemli noktaları atlamalarının önüne gemek için buna özen göstermeniz gerek.

Nerede
    Ankara
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı senoleker rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Siz zaten yeterince ayrıntılı yazıyorsunuz zaten, Dilekçede daha da ayrıntıya girmeyesiniz diye öyle yazdım

Gerekli tüm bilgileri muhakkak ki vermelisiniz. Ancak örneğin ilk cümlenizi ele alırsak:
    "17/12/2012 tarihinde kişilerin ürünlerini satmaya aracılık yapan bir internet sitesinde gördüğüm televizyonu fiyatı uygun olduğu için satın almaya karar verdim. İlgili ilanda yer alan telefon numarası ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde satış işlemlerinde para tahsilatı için 3D-Secure yöntemini kullandıkları ve bu sistemin güvenli olduğu tarafıma iletildi"
    yerine
    "17/12/2012 tarihinde internet üzerinden bir TV sipariş ettim"
    yazarsak eksik bir bilgi vermiş olmayız. Örneğin 3D sisteminin güvenli olduğunu söylemiş olmaları araştırma için işe yarayacak bir bilgi değil.
    Yazacağınız her cümleyi hatta her kelimeyi: "Bunu yazmazsam eksik bir bilgi vermiş olur muyum" diye değerlendirin. Çünkü onu oarada okuyacak olan kişilerin çok az vakti var. Okurken önemli noktaları atlamalarının önüne gemek için buna özen göstermeniz gerek.
    Ne demek istediğinizi şimdi daha iyi anladım.

Bir sorum daha olacak. Ben bankama (İş Bankası) harcama itiraz dilekçesi ile başvuruda bulundum. Banka muhtemelen Sanal Pazar ile iletişime geçerek alım-satım işlemi ile ilgili bilgi isteyecek. Dışarıdan bakıldığında son aşamada alıcının (sanki benmişim gibi adıma alım işlemini yapan kişinin) işlemi onayladığı anlaşılmakta. Yani sanki alınan ürün kargodan alıcı tarafından teslim alınmış ve sanal pazar üzerinden satıcıya paranın aktarılması için onay verilmiş. Banka eğer kargo bilgilerini araştırırsa ürünün benim tarafımdan teslim alınmadığını anlayabilecek. Bankaların bu tür araştırmaları nasıl yaptığı konusunda bilginiz var mı? Daha doğrusu bankadan paramı alabilme ihtimalim var mı?

Nerede
    MANİSA
    İletiler
    47
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İnternet üzerinden alışveriş yaparken hepimiz iyi niyetli davranıyoruz. Herkesi kendimiz gibi görüyoruz. Sanırım hata burada. Aslında sanal kart diye bir durum var. Ancak itiraf edeyim, kendim de o sanal kartı kullanamıyorum. Zor geliyor. Ama siz yapılacak olanı yapmışsınız. Çoğu ilçede bile bilişim suçları ile ayrı bir Cumhuriyet Savcısı ilgileniyor. Umarım bir an önce mağduriyetiniz giderilir.

Nerede
    Gaziantep
    İletiler
    288
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kredi kartı bilgilerinizi ve nüfus kağıdınızın fotokopisini kendi iradenizle vermişsiniz, yani burada birinci suçlu sizsiniz, burada nitelik aranamadığı gibi somut bir dolandırıcılık durumu da iddia edilemez, oysa ki ortada bir bilişim suçu ve nitelik olsaydı savcılık olayın üstüne gidecek ve ceza davası açılabilecekti. Ben olayın takipsizlikle sonuçlanacağı kanaatindeyim, ortada irade dışı bir eylem yok. Gönül ister ki yapılan cezasız kalmasın ama durum da bu ne yazık ki.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kredi kartı dolandırıcılığı şikayet dilekçesi

kredi kartimdan dolandirildim ne yapmaliyim

kredi karti dolandirildim

kredi kartı dolandırıcılığı itiraz dilekçesi

kredi kartından dolandırıldım

kredi kartindan dolandirildim

http:www.hukuki.netshowthread.php102076-suursuzca-Kredi-Karti-Bilgilerimi-Vermem-Neticesinde-Dolandirildimtelefonda dolandırıldım ne yapmalıyımkredi kartimdan internetüzerinden alışveriş www.hukuki.netkredi kartı dolandırıcılığı şikayet dilekçe örneğidolandirildim banka parami verirmibirine kredi kartimi verdim ama cok fazla harcama yaomis bunun cezasi nedirkredi kartından dolandırıldım ne yapmam gerekiyorkredi kartı dolandırıcılığı şikayetdolandirildim napmaliyimininal kart dolandirildimbanka ismi vererek dolandirildim ne yapmamlazimkredi kartindan internetten dolandirildogini basil anlarsinkredi karti dolandirildim ne yapmaliyimdolandirildim banka parami verir mikredi kartimdan dolandirildim vermem gereken dilekceguvenlik kodunu verdim dolandirildimdolandirildim ne yapmam lazimkredi kartımdan dolandırıldımtelden dolandirilinca ne yapilmasi gerek
Forum