Merhaba arkadaşlar.
Başıma gelen olay çok büyük başka bir konumda da biraz bahsettim ama daha önemlisi bugün aldığım Tebligat.
Sağlık sektöründe özel bir hastanede görev yapmaktaydım, 01/12/2012 itibariyle işten çıkartıldım.
Ve bugün bir tebligat geldi ''15/11/2012 tarihli iş avans talep formu ile 5,000,00 TL avansı teslim almanıza rağmen iş avansını gereği gibi kullanmadığınızı ve keşideci şirkete iade etmediğiniz tespit edilmiştir'' Diye
Şimdi ben şoför kadrosunda çalışan muhasebe ve bir çok departmanın parasal işlerini yapan biriydim. Aldığım her para için iş avans formu doldurur iş bitiminde evrakları verir ve işime dönerdim.
Bu tarihte ne yaptığım konusunda hiç bir bilgim yok avukatları da söylemiyor. Bu 15/11/2012 tarihli iş avans formum ellerinde varken bu şirket nasıl oluyor da bankaya kıdem ve ihbar tazminatları adı altında benim ücretlerimi yatırıp işime son veriyor.
Borcu olan bir insana şirketten alacağı ücretler tam ve kesintisiz verilir mi?
Ve bu ellerinde ki iş avans formu ile ne yapabilirler?? formun tarihi 15/11/2012 benim işten çıkartılma tarihim 01/12/2012 sizce bu forum yasalar karşısında beni ne kadar zorlar ? Sonuçta çalıştığım 1 sene 2 ay içerisinde günde en az 10 işlemden hesaplarsak bu tarzda binlerce evrakım ellerinde var.
Hukukçu arkadaşlarımızdan yorumlarını bekliyorum saygılar.