Selam, 30 Haziran 2011 tarihin'de belirsiz süreli iş sözleşmemiz işveren tarafından 40 arkadaşımız ile birlikte feshedildi.Kıdem,İhbar ve bütün hakedişlerimizi alarak yasal süre içerisinde işe iade istemli davamızı açtık 3. mahkeme sonucu 30.12.2011 tarihinde yerel mahkeme bizleri haklı bularak işe iade kararı verdi.İşveren kararı temyiz etti yaklaşık 10 ay yargıtayda kalan dosya nihayet sonuçlandı ve karar mahkeme tarafından onandı.İşverene işe iade başvurusu yapıldı 14.12.2012 tarihi yasal olarak son günleri idi işe iade almadı bugün tarafımıza 15.000 tl ödeme yapacağına dair bir bilgi verdi,ben işe iade davalarında işsiz kalınan süre için 4 brüt maaş ve yerel mahkemenin işverene kestiği 4 net maaş ceza için hesaplamanın nasıl yapılacağı konusunda yardımlarını rica ediyorum.

İşten ayrıldığımız tarihte 1.650 tl net 2.200 tl yaklaşık brüt maaş alıyor idik,senede bir defa 1.000 tl giysi çeki , aylık 250 tl yemek 150 tl civarı yol parası ayrıca senede 5 defa toplam tutarı 5000-6000 tl arası net prim hakedişlerimiz oluyor idi.İşverenin bize bildirdiği 15.000 tl ödeme sadece 4 brüt+ 4 net maaşımız kadar yapıyor bu tutara yol,yemek,prim,giyim yardımı gibi tutarlar eklenmelimidir faiz hesaplaması nasıl yapılmalıdır.Yaklaşık ne kadar tazminat almalıyım ben 15.000 tl olarak bildirilen tutarda bir yanlışlık yapıldığını düşünmekteyim.Saygılarımla.