+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: Trafikde tartışma

Trafikde tartışma Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Trafikde tartışma

Merhaba arkadaslar
    Ben trafikde bir bayan şoförü uyarmak için aracının yanına geldim cami actım oda açtı hanfendi dememe kalmadan bana nediyorsun be gerizekali s.... Git dedi ve bastı gitti bende çok sinirlendim ılerde trafikte sıkıştı arkasından yetiştim bu sefer korktukları Icın camlarını kapılarını kapattılar tabi bir bayan olduğu Icın zaten bisey yapamam ama durup dururken küfür yemek hiç hoş değil sonra biraz bağırdım ama ne kapısını zorladım nede darp etmeye yeltendim lakin o aracın icinden bana küfürlere devam etti
    Ben aracıma doğru geri donuyorum cami acıyor kufrediyor geri donuyorum kapatıyor ben geri gidiyorum çünkü araçta kızım ve esim var bu bayan kapısını acıyor yine kufrediyor
    İnanın çıldırmak elde değil lakin uzatmayayım bu ritüel 2-3 kere olduktan sonra kızım korkup ağladıktan sonra aracıma dönüp uzaklaşmak istedim sonra bu bayan ve arkadaşları araçtan inerek beni tacize devam etti ve aracıma tekme attı bende çok sinirlendim ve aracının yanından geçerken refleksen aynasına vurdum cami düşmüş yere
    Gelelim sadete arac şoförü değil yanındaki benden şikayetçi olmuş çünkü arac ona aitmiş
    Bende karakolda verdigim ifadenin sonunda bende arac sürücüsünden davacı olmuştum ama savcı dava acmamış
    4 gün sonra davamız var ben haklılığımı nasil ispatlarim o benim aracıma tekme attıginda hasar oluşmadı diye haksız duruma mı düşüyorum ?
    Mahkemede hakim beni dinlermi?
    Yada oldu ki ceza alırsam ne gibi bir ceza alabilirim?
    Bende Sofor Icın maddi mananevi tazminat davası acabilirmiyim?

Hukuki NET Güncel Haber

Trafikde tartışma konulu yargıtay kararı ara
    Trafikde tartışma konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Trafikde tartışma

Anlattıklarınızın doğruluğunu gerçekliğini biz burada bilemeyiz lakin hayatın normal akışına aykırı şeylerden bahsediyorsunuz.Savcıda böyle düşünmüş olacak ki sizin şikayetinizi dava konusu etmeyerek bunu göstermiş.Karşı tarafla uzlaşmanız en uygun yol olurdu ama sanırım geç kalınmış.Bu saatten sonra bir ceza alırsanız bu cezanın ertelenmesine veya denetime tutulmasına çalışın derim.Maddi manevi tazminat kısmına gelince, sizin mağdur olduğunuz bir suç işlenir, şikayetçi olursunuz, savcı dava açar, mahkeme karşı tarafı suçlu bulur ve cazanın ardından bu verilerle tazminat talep edilir(sonuç alınabilir bir tazminat davasından bahsediyoruz).Sizin şikayetiniz bir dava konusu dahi olmamışken tazminat davası açmayı düşünmek ve sonuç almayı beklemek hayalci bir yaklaşım olur.Siz tazminatı bırakıp karşı tarafın zararını karşılarsanız davanın kamu davasına dönüşüp dönüşmediğine bakın.Eğer dönüşmüyorsa karşı tarafın zararını ödeyerek ve anlaşarak davanın düşmesini sağlayabilirsiniz.Geçmiş olsun.

İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Bill187 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Anlattıklarınızın doğruluğunu gerçekliğini biz burada bilemeyiz lakin hayatın normal akışına aykırı şeylerden bahsediyorsunuz.Savcıda böyle düşünmüş olacak ki sizin şikayetinizi dava konusu etmeyerek bunu göstermiş.Karşı tarafla uzlaşmanız en uygun yol olurdu ama sanırım geç kalınmış.Bu saatten sonra bir ceza alırsanız bu cezanın ertelenmesine veya denetime tutulmasına çalışın derim.Maddi manevi tazminat kısmına gelince, sizin mağdur olduğunuz bir suç işlenir, şikayetçi olursunuz, savcı dava açar, mahkeme karşı tarafı suçlu bulur ve cazanın ardından bu verilerle tazminat talep edilir(sonuç alınabilir bir tazminat davasından bahsediyoruz).Sizin şikayetiniz bir dava konusu dahi olmamışken tazminat davası açmayı düşünmek ve sonuç almayı beklemek hayalci bir yaklaşım olur.Siz tazminatı bırakıp karşı tarafın zararını karşılarsanız davanın kamu davasına dönüşüp dönüşmediğine bakın.Eğer dönüşmüyorsa karşı tarafın zararını ödeyerek ve anlaşarak davanın düşmesini sağlayabilirsiniz.Geçmiş olsun.
    yorumunuz için teşekkürler

karşı tarafın zararını ödemek sorun değil lakin benim bu duruma düşüren araç sürücüsü yani aracın sahibinin yanında oturan bu bayanın yanına kar mı kalacak?
    bu kişiler bundan sonra her türlü ortamda rahatça küfür edip başkalarınında günlük hayatında olumsuz bir zaman geçirmesine vesile olacak

öğrendiğim kadarıyla tebligat bu bayana ulaşmamış ve mahkemeye gelmezse ne olacak ?

hakime ben olayın nasıl gerçekleştiği anlatsam dava düşer mi?

İletiler
    648
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

trafikte "muatap olma" anlayışını benimserim herzaman, basit bir itirazın, insan hayatına mal olduğunu pekçok kere gördüm haberlerde.

birgün biri bbana kızıp, otoyolda peşimden ayrılmadı ve sürekli sıkıştırdı, hiç cam bile açmadım sakince sıyrıldım, sonunda benim önüme kırdı ve hareket etmemi engelledi, bu sırada trafik kitlendi doğal olarak.

açtım camı, ne var dedim, "in aşağı" dedi, kapattım camı.
    bağırıyo, kornaya basıyor, tekrar açtım camı , yürü git işine dedim , bi baktım arkadan biri koşarak geliyor,
    arkadaki kamyonun şöförü , adamın boğazına yapıştı , defol git dedi , bende şoktayım haliyle

bu salak trafiği kitleyince, ve 10dk dır beni sıkıştırdığını gördüklerinden adamı parçalayacaklar....
    kamyoncuya kafa tutmayı denedi, adam bunu arabasından boğazına yapışıp yukarı kaldırdı , ben bu sefer kamyon şöförünü sakinleştirmeye çalışıyorum

neyse sonunda aptal durumun farkına vardı , yürüdü gitti.

özetle, insan nolursa olsun trafikte kimseye bişi dememeli diye düşünüyorum.

siz ilk sataşan durumundasınız, haklı haksız bilemeyiz,
    hakim karşısında, bir anlık panikle yaptığınızı , bayanın size sürekli hakaret ettiğini , kızınızın çok korktuğuu, eişinizin ağlamaya başladığını , bu sebeple panik halinde olay yerinden uzaklaşırken aynaya istemeyerek çarptığınızı , zararı ödemeye hazır olduğunuzu , olayın bu hale nasıl geldiğini anlayamadığınızı , keşke hakaretlere cevap vermeseydim dediğinizi

içtenlikle belirtmeniz iyi olur.

trafikte asla araçtan inmeyin...

- - - Updated - - -

karşı taraf gelmezse kamu davası değilse , dava düşer, kamu davasıysa zaman aşımına kadar dava devam eder

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Karşı tarafın hakaret ettiğini ispatlayamadığınız sürece karşı taraf hakaret etti diyemeyiz.Kim bilir onların iddiaları neler?

Önümüzü kesti ve araçtan inerek üzerimize yürüdü, küfürler etti, kapıyı zorladı, kapıyı kitlemesek indirip dövecekti (bu arada araçtan inen siz olduğunuz için karşı tarafa inanılma ihtimali daha yüksek ki sadece size dava açılıp onlara açılmadığı da bunu gösteriyor) baktı bize ulaşamıyor aracımıza zarar verdi çok korktu öldürecek sandık vs. vs.

Yani ne sadece onların iddiasıyla nede sadece sizin iddialarınızla bir sonuç çıkmaz.Onlar olayı anlatır, sonra siz anlatırsınız uzlaşmazsanız muhtemelen ceza alacaksınız gibi gözüküyor.Tabi karşı tarafın dediği gibi hakaret, ölümle tehdit, darp vs. gibi suçlardan değil muhtemel sadece mala verme suçundan bir ceza alacaksınız.Oda daha önce siciliniz temizse ertelenecek veya denetim sürecine girecek.Eğer suç kesinleşir ve ceza alırsanız, karşı taraf size zararı için maddi(o zararı ödeyeceksiniz) yaşadığı korku için manevi(manevi tazminattan bir şey çıkmaz) tazminat davası açabilir.Bilginize..

İletiler
    648
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

eşini şahit olarak gösterebilir, hakaret vs yi bu şekilde ispatlamak mümkün ama iş uzar gider,

İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Bill187 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Karşı tarafın hakaret ettiğini ispatlayamadığınız sürece karşı taraf hakaret etti diyemeyiz.Kim bilir onların iddiaları neler?

Önümüzü kesti ve araçtan inerek üzerimize yürüdü, küfürler etti, kapıyı zorladı, kapıyı kitlemesek indirip dövecekti (bu arada araçtan inen siz olduğunuz için karşı tarafa inanılma ihtimali daha yüksek ki sadece size dava açılıp onlara açılmadığı da bunu gösteriyor) baktı bize ulaşamıyor aracımıza zarar verdi çok korktu öldürecek sandık vs. vs.

Yani ne sadece onların iddiasıyla nede sadece sizin iddialarınızla bir sonuç çıkmaz.Onlar olayı anlatır, sonra siz anlatırsınız uzlaşmazsanız muhtemelen ceza alacaksınız gibi gözüküyor.Tabi karşı tarafın dediği gibi hakaret, ölümle tehdit, darp vs. gibi suçlardan değil muhtemel sadece mala verme suçundan bir ceza alacaksınız.Oda daha önce siciliniz temizse ertelenecek veya denetim sürecine girecek.Eğer suç kesinleşir ve ceza alırsanız, karşı taraf size zararı için maddi(o zararı ödeyeceksiniz) yaşadığı korku için manevi(manevi tazminattan bir şey çıkmaz) tazminat davası açabilir.Bilginize..
    Eşim tanık olmasına rağmen ceza yedim tehditten 6 ay mala zarar verme 3 ay
    öyle akıl almışlar ki sadece aracıma yumruk attı tekme attı lakin mobesa görüntülerinde hiçbiri yok hakim detay incelemedi bile sadece polis raporuna göre hareket etti asıl tartıştığım kişi tanıklık ederek ben ceza yedim adelet mi bu ? temyize götürdüm
    cuma günü de asıl tartıştığım kişiyi savcılığa suç duyurusunda bulunacağım
    sağolsun polislerde raporunda sadece benim araclarına dokunduğunu raporlamışlar halbuki 2 saniye önce bayanın aracıma tekme attığıda görülüyor
    hakimde kürsüden yazının 15" lik monitöründen olayı inceledi
    polis senin aracın görünmüyor demişti bende olay bukadar büyümüez uzlaşırız diye ne avukata verdim nede savcılığa tekrar şikayette bulundum ama mahklemede okadar yalanı duyunca sonuna kadar devam edeceğim
    diğer yorumlarıda değerlendirirsen tabiki inmemmek uymamak lazım ama sadece uyarıda bulunmak istemiştim ve direk küfürle karşılaşınca inan insanların neden yokdan yere katit olabildiklerini anlıyorum
    hukuk böyleyse yandık polise zorla ifade yazdırdım onlara kalsa sadece suçlamalara cevap ver hakim bi azarlamadığı kaldı hem anlat diyor hemde hayat hikayeni anlatma kısa kes diyor nasıl iş anlamadım
    ilk defa mahkemeye çıktım yedik cezayı
    2 yıl ertelemeli ben yanlış mı yaptım direk para cezasına cevirselerdi yaklaşık nekadar tutardı?
    şimdi neolacak 2 yıl içinde her bana bulaşana yada küfür edene omuz atana tükürene vs... eyvallah mı demek zorunda kalacağım
    sicile işlenmeside cabası ?
    temyiz de nasıl bir savunma yapmalıyım ?

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Burada yazdıklarım ve kendi sonuç tahminim sizin için maalesef üç aşağı beş yukarı gerçekleşmiş gözüküyor.Siz burada yazdığınız yazıda da muhtemel verdiğiniz ifadede de olayı fazla hikayeleştirdiniz.Hakim de hayat hikayeni anlatma demiş.Mahkemede subjektif ve boş hiç bir şey söylememeli ve kanıtı olan şeylerin üzerinde durmalısınız.Bana ters ters baktı, arabadan şöyle indim, kibarca şöyle dedim, yanımdaki kızım ve eşim korktu, zaten o gün hastaydım, şöyle yapacak sandımdı vs.vs. gibi şeyler olayın tam manasıyla hikaye kısmı.Günlük konuşurken bunları kullanıyoruz evet ama mahkemede bunlara yer yok.Birden fazla tarafsız şahidi olan hakaret var mı? Kamera kaydı var mı? Arabadan inerek münakaşaya giren kişi kim? raporu alınmış darp var mı? belgelenmiş mala zarar var mı? olayın akışı ve kişilerin sabıka, cinsiyet, yaş durumu bitti.

Bu anlayış ve hukuki bilgi ile bir yere varamayacağınız kanısındayım.Tavsiyem ya konuyu bu şekilde kapatın yada bu işin peşini bırakmam diyorsanız hiç bir sonuç çıkmama ihtimaliyle beraber zaman ve para harcamayı göze alıyorsanız bir avukatla devamını takip edin.Ceza hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrilmedi anladığım kadarıyla.Eğer öyle bir durum olduysa cezayı hagbye çevirip 5 yıl kasıtlı suça bulaşmazsanız(sizin deyiminizle her bana bulaşana yada küfür edene omuz atana tükürene vs... eyvallah mı demek zorunda kalma durumu) dava olmamış gibi sicilinizden çıkacaktır.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: