Değerli Site Yöneticisi;

Bir bankaya telefon ile bireysel kredi başvurusunda bulunmuştum.Kurban Bayramından önceki hafta sonu yani cuma günü akşam bana telefon ile kredimin çıktığını bildirdiler.

Ben bu bankadan(belirtmeliyim ki bu bankada devam eden bir bireysel kredim vardı) cevap geciktiği için bir başka bankaya da bireysel kredi başvurusunda bulunduğum ve kabul ettiğim için aynı gün bu çıkan krediyi kullanmak istemediğimi banka yetkilisine telefonda ilettim.

Böyle bir hakkımın olduğunu bana anlattı ve 3 iş günü içinde çıkan krediyi verdikleri hesap numarasına yatırdığım taktirde bu çıkan kredinin iptal edileceğini ve eski kredimin normal ödemelerinin devam edeceğini söyledi.İçim rahatlamıştı hemen gerekeni yapmalıydım.

Kendime yediremediğim sorunlar buradan sonra başlıyor.Bu sebeple size yazıyorum.

Yine aynı cuma günü hesabıma yatacak olan kredi miktarını iade edeceğim hesap numarasını bana telefonda söylüyor bu yetkili.Ancak ben hesap numarasını ben not alırken 000 yerine 30 yazarak bir hata yapıyorum ve bu hatalı hesap numarasına garanti bankasından bu bankaya devam eden pazartesi günü eft yapıyorum.

Devam eden 3.ncü gün yani 22 Ekim Pazartesi günü öğleden sonra krediyi iade ettiğim bankayı arıyorum paranın hesaba geçmediğini ve eft yapılan hesabın yanlış olduğu bana söyleniyor. Bu görüşme yurt dışına çıkış yapacağım sırada hava alanında oluyor.Telefonda görevliye ne yapmam gerektiğini soruyorum.Bana henüz krediyi iade etmem için gecikmediğimi , gönderdiğim parayı kendi bankasının hesaplarında göremediğini , garanti bankasını aramamı ve kendilerine eft iptal formu doldurarak göndermelerini sağlamam gerektiğini söylüyor.

Bunu da yapıp yurt dışına çıkıyorum.Almanya'dan da bayram öncesi defa aten bankayı arayıp durumu anlatmaya çalışıyorum ama hala paranın garanti bankasındaki hesabıma geri gönderilmediğini öğreniyorum.Çıkan kredi parası o bankanın hesaplarında ama garantiye bir türlü iade edilmiyor.

Hafta sonu İstanbul'a geri dönüyorum.Defalarca o bankayı aramam durumu anlatmam sonucunda en son banka beni arayarak bu krediyi kullanmam gerektiğini geri dönüş olmadığı söylüyor.Telefon etmekle baş edemeyeceğimi anlayınca bankanın Gebze şubesine gidiyorum.

Bankadaki yetkiliye durumu anlatıyorum bana kendisinin birşey yapamayacağını söyleyerek genel merkezden birini arayıp telefonu elime tutuşturuyor.Telefondaki bayan bana hatalı hesaba yatan paranın bu yeni çıkan kredinin hesabına yatırıldığını krediyi kapatmayı istersem anaparayı bu hesaba yatırmam gerektiğini , kredinin çıkan kısmının 2013 Nisan ayına kadar kredi vadelerini kapadığını yani vadeleri ödemeye mayıs 2013 ayında başlayabileceğimi söylüyor.

Krediyi kapatmak için ana parayı ödeyecek gücüm olmadığından durumu telefonda kabullenmek zorunda kalıyorum..

Bu bayana bana verilen ilk hesap numarasını benim yanlış yazarak olmayan bir hesaba göndermemin yanında zaten bu hesap numarasının banka yetkilisi tarafından yanlış verildiğini bu karışıklıkları düzeltmek için çok uğraştığımı anlatıyorum.Ardından bu karışıklıklara rağmen nasıl oluyorda bu para benim bilgim dışında yeni çıkan kredinin hesabına yatırılıyor ? Bir türlü anlamış değilim ama görünen o ki , banka burada bir alavere dalavere yapmış.

Nutkum tutularak izlemek zorunda kaldığım bu durum karşısında söyleyecek söz bulamıyor mağdur olduğumu düşünüyor hukuki olarak hakkımı arayabileceğim bir yöntem varsa sizlerden bu konuda yardım istiyorum.Şimdiden teşekkürlerimi iletir ve bu yazılanların başka insanlara ışık tutarak benim gibi mağdur olamamalarını dilerim.

Saygılar ..