şimdi ben 1993 yılında işten çıkarıldım.bu işyerinde 15 ay çalışmıştım işten çıkarıldığımda hiç sigorta ödenmemiş.şimdi bildiğim kadarıyla 5 yıl geçince zaman aşımı oluyor.her hangi bir dava açamıyorum.ama ben işten çıkarılnca bölge iş müfettişliğine konu hakkında şikayette bulundum sonraları bana mahkeme açma kağıdı gibi bir şey gelmişti.ozamanlar ayağım alçıda idi ailem o firmada çalışan bir yakınım var diye kağıdı yırtmıştı.zaten ssk kadan o firmaya baskın vermiş bir çok sigortasız çalışan vardı ceza filan kesmiş.şimdi sorum şu ben bu firmaya tekrar dava açabilirmiyim yada firma ile anlaşıp. ozamanki sigortalarımı ödettirebilirmiyim en azından ssk başlangıcım 6 sene geri gider diye düşünüyorum sonuçta ssk da bir şikayetim var.

- - - Updated - - -

evet 15 ay çalıştım sigorta yapmadılar.yapacaz filan dediler yapmadılar işten çıkardılar.şimdi 19 sene geçti o zamanlar 20 yaşında idim ssk bölgeye şikayet ettiğimde bana ordaki memur oğlum dedi çalışırken niye gelmedin sigortasızım diye o zaman onlara ben napardım dedi.şikayetimi yazdı.sonra mahkeme kağıdı geldi onuda ailem yırttı.bende o aralar rahatsızdım.üzerine gitmedim şu anda staj mağduruyum açık söyleyeyim ssk başlangıcım 1998 belki bu uğradığım haksızlığın üzerine gidip en azından 1992 e çekebilirmiyim diye fikir almak istedim