Merhabalar; eşimin(bayan) açmış olduğu boşanma davasının red edilmesi ve kararın kesinleşmesi (Yargıtayca da onanmış) sonucunda 3 yıllık bekleme sürecine girdik.
Sormak istediğim ise 3 yaşındaki kızımın velayetine ilişkin;
*3 yıllık bekleme sürecinde eşim 336/2 ye dayanarak kızımın velayetini isteyebilir mi?
*Boşanma davası açmakta, ayrı yaşamakta haksız ve kusurlu bulunan birinin bu maddeye dayanarak çocuğun velayetini almak istemesi adalete nekadar uygundur? işleyişte hakimlerin benzer durumlara yaklaşımları nasıl olur?
*sadece çocuğun yaşından faydalanarak hem babalık haklarımın gasp edilmesi hemde davacının maddi çıkar elde etmesi ihtimaline karşı benim haklarımı koruyabilecek kanun maddesi bulamadım, yapabileceğim neler vardır?
*Davacının işi ve geliri yok ise, evliliği sadakatsizlikle sonlanmışsa, çocuk temyiz sürecide dahil benim yanımda ise ve bakamayacağını dava tarihinde de sürecinde de bizzat belirttiğini ispatlanabiliyorsa, çocuğun görüşü alınabilirse şüphesiz beni tercih edecekken yaşı küçük olduğu için talep etmemde sakınca olur mu?
Konu ile ilgili tek örnek yargıtay kararı bulamadım.konu hakkında bilgi ve tecrübesi olanlardan yorumlarını bekliyorm.Saygılar.