Merhaba. Sorum biraz spesifik olduğu için yeterince bilgi bulamadım ve özetle burada sormak istedim
Bir şahıs şirketi ve e-ticaret sitesi kurmak için hazırlanıyorum. Sistem şu şekilde olacak: Siteye satıcılar/tedarikçiler kaydolacak ve ürünlerini koyacaklar. BU kişilerle komisyon anlaşması yaparak satılan ürünlerden komisyon alacğız. Müşteri siteye gelecek, ürünü satın alarak ödemeyi bize, yani siteye kredi kartı vb. yöntemle ödeyecek. Parayı biz almış olacağız. Sipariş yönetimden onaylanınca ürünün tedarikçisine mail gidecek. Tedarikçi ilgili ürünü hazırlayıp kargoya vererek alıcıya gönderecek.
Buraya kadar sistem olarak durum bu. Soru şu:
Eğer ödemeyi ben alıyorsam benim bildiğim kadarıyla faturayı da benim kesmem lazım. Ama ürünü gönderen başka bir şehirdeki tedarikçi olacak. Bildiğim kadarıyla bir ürünün faturası ve sevk irsaliyesi kargoya verilen ürünle beraber gönderilmeli. Bu durumda biz faturayı ürünle beraber kargoya veremeyeceğiz. Bunun bir yolu, bir sistemi var mı? Yani, tedarikçi ürünü faturasız kargolasa, faturayı ayrıyetten bizim posta ile göndermemiz gibi bir seçenek olur mu? Veya faturayı biz dijital ortamda hazırlasak onlar internet vasıtasıyla ordan çıktısını alıp kargolanacak ürüne eklese..? (Faturanın aslı mı olmak zorunda?) Bu durumla ilgili çözümler var mıdır? Bu şekilde veya buna benzer siteler var mı?
Cevap: E-ticarette faturalandırma ve kargolama sistemi
faturayı ürünü kargolayan kişi gönderecek.
sizin neden bu kadar fatura kesmek istediğinizi anlamadım siz zaten aracısınız.
para havuzu oluşturup komisyon alacaksınız.
faturayı ürün sahibi yani tedarikçi gönderir. başka bir yolu yok maliyesel açıdan
Cevap: E-ticarette faturalandırma ve kargolama sistemi
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
faturayı ürünü kargolayan kişi gönderecek.
sizin neden bu kadar fatura kesmek istediğinizi anlamadım siz zaten aracısınız.
para havuzu oluşturup komisyon alacaksınız.
faturayı ürün sahibi yani tedarikçi gönderir. başka bir yolu yok maliyesel açıdan
Selam. Web sitesi olarak parayı biz alacağımız için fatura kesmem gerekiyor diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum? Aracı olarak para aldığım için fatura kesmeyebilir miyim?
Cevap: E-ticarette faturalandırma ve kargolama sistemi
hizmet bedeli olarak ayrıca fatura kesebilirsiniz sanırım olması gerekende odur. siz ürünün vergisini değil kazandığınız paranın vergisini vereceksiniz mantık olarak sonuçta. ancak bu konuda muhasebeci üyeler varsa size daha detaylı yardımcı olabilirler diye düşünüyorum. muhasebesel kısımlarını tam anlatamamakla birlikte işleyişin bu şekilde olacağı inancındayım. iyi forumlar
Cevap: E-ticarette faturalandırma ve kargolama sistemi
Senin yapacağın kendine ait firma kurmak. Sen sadece sitene ürünü koyanlardan sattığı başına komisyon değilde , aylık en fazla 1.000 tane ürün koyabilirsin , 6 aylık tanıtım bedelin 100 tl + kdv , ürünlerin ilgili kategoride gösterilecek , ana sayfa diğer tedarikçilerle dönüşümlü olarak değiştirilecek vb , ne kadar sattığın veya kâr marjı yaptığın beni ilgilendirmez diyebilirsin ve senin sitene ürün koyanlardan aldığın 6 aylık tanıtım bedeli için 100 tl + kdv kesersin.Sende senin payına düşern reklam giderlerini hosting giderlerini vb giderleri gösterip matrahtan düşersin geri kalanın yüzde dilimi hangi gruba giriyorsa ona göre devlete vergini ödersin.
Sende kendi e-ticaret sitenin tanıtımını yaparsın.
Diğer türlü ise sitene gelen müşteri alış veriş yaptığından faturayı ben müşteriye kesiyim dersen , sana ürünü tedarik eden fatura kesicek , sende ürünü sattığın kişiye fatura kesiceksin. Garanti belgeli ise garanti belgesinide sunman lazım.
Yani o satılan maldan sen sorumlu olursun. Müşteri seni bilir. Müşterinin aklını fazla karıştırmaman lazım yoksa müşteri o siteye gelip alışveriş yapmaz , kredi kartını bile o siteye güvenip bilgilerini girmez. O yüzden zaten insanlar daha çok büyük ve kurumsal firmalardan alış veriş yaparlar. En azından bir sorun olduğunda karşılarında muhatab bulmak isterler.Sorun olduğunda ben ilgilenirim diyorsan böyle yap. Yok ben direk diğer firmaya yönlendiririm ben sadece e-ticaret sitesi sahibiyim diyorsan diğer yukarıdaki yazdığım gibi yap derim.
Sonuç itibari ile her türlü muhasebeci tutman lazım ,
aylık bağkur ödemen lazım.
Her ay kdv beyannamesi vermen lazım.
3 ayda bir muhtasar beyanname vermen lazım.
Telefonlara bakacak sabah 9 akşam 6 çalışacak en az 1 kişi lazım. ( 1.200 tl + ssk demek bu da veya sadece tek kendin çalışıp bakacaksın.)
Çok kişi hevesleniyor ama maalesef bir süre sonra kapatmak zorunda kalıyorlar.
Çok geniş yelpaze yapacaksan tedarikçiden sadece reklam ücreti alman daha iyi olur. Az ürün ama satılacak ürün ise ürünleri sitende teşhir edip talep gelirse kendin tedarikçiden faturası ile alıp , müşterine fatura ile satman lazım.
Fiyatlarıda uygun olması lazım.
Tedarikçin gidipte toptancıdan alıyorsa , toptancı fabrikadan alıyorsa , sende tedarikçiden alıyorsan fiyat şişer.
Direk fabrikalarla veya direk toptancılarla çalışman daha iyi olur.
Seçenekli bir iştir. E-ticaret , sorumluluklar kimlerde olacak iyi belirlenmesi ve iyi kurgulanması gerekir , yoksa bir sorun olduğunda site sahibi topu tedarikçiye atar tedarikçi de topu gider kendi aldığı yer varsa toptancısına atar ve site sahibine atar vs ortalık karışır.
Müşteri kiminle muhatab olacağını şaşırır bir daha da zaten o siteye gelipte ürün bile almaz.sikayetvar gibi sitelerede yazısınıda yazar insanlara bir daha oradan almayın der.
E-ticaret denilince bir şey değişmiyor. Bildiğin normal ticaretin aynısı.
Nasılki marketler bana aylık şu kadar pirinç , bulgur , çay vb lazım diyorsa plasyerden veya toptancıdan kendisi gidip fatura ile alıyor onuda fişini kesip
müşterisine satıyor olay o.
E-ticaretde sadece ürün kimin deposunda ve kimden çıkıcak ,kim tanıtımı üstlenecek , kim müşteri ile konuşacak , kargoya kim yollayacak , faturayı kim kesecek , garantiyi kim üstlenecek vb gibi sorunlar var o sorunlara iyi cevap bulunup kurulması çok daha iyi olur.
Zaten büyük olmazsan 3-4 ay içinde kapanır gidersin. Sokaklara bilboardlara ilan vermen lazım , diğer internet sitelerine ilan vermen lazım , çok iyi tanıtım yapman lazım.
Birde ek iş olarak düşünülüyorsa hiç girilmemesi gerekir. Ek iş olarak hiç yapılmaz.Girdiğin zaman iddaanı ortaya koyman lazım ve sürekli olması lazım. müşterilerinle ilgilenmen lazım.
Bazı e-ticaret siteleri var adamın domain adresine bakıyorsun 1 senelik almış.
Ben bu işi uzun süreli düşünmüyorum diyor. Ürün alınmaz.
uzantısı com ise , net. orglara bakıyorsun almamış bile , ciddi değil demekki.
Cevap: E-ticarette faturalandırma ve kargolama sistemi
Hepinizin verdiği bilgiler çok değerli. Bu sebeple teşekkür ederim. Birkaç haftadır süren beyin fırtınalarının sonuna yaklaştığımı düşünüyorum. Elbetteki bu son sadece nasıl bir başlangıç yapılmasına dair bir son. Şunu çıkardım:
1. Öncelikle sistemi değil satış stratejisini oturtmalısın. Yani satış satış fikrin iyiyse sistem zaten bir şekilde olur. İşin sisteminin vergilendirme boyutunu zaten mali müşavirler, muhasebeciler vs. biliyorlar. Bunları onlar yönlendirecek. Asıl olan şey satış fikri. Tercih edilecek bir hizmetin veya ürünün varsa gerisi 2. aşamadır. Bu anlamda üzerine ilk kafa yorulacak şey ürün ya da hizmetin kednisinden başlıyor.
2. Satış fikrin tamamsa, yani ürününü veya satacağın hizmetini kesinleştirdiysen sonraki aşama işin şekli ve boyutu olacak. Müşteri profili, satış potansiyeli, satışın aşamaları vs...Bunları planlamak gerekiyor.
3. Sonra pazarlama faaliyetlerini, olası geliri ve giderleri belirlemek, hesaplamak lazım. Bunlarında bilgilerini elde ettikten sonra. Bu bilgileri de alarak muhasebeciye gidip "İşte benim işim bu. Sizce bu hesaplarım doğru mu? Batar mıyım, çıkar mıyım?" diye sorup bir öngörü de bulunmak lazım. Muyhasebeci sayısal kısmını hesap edip ortalama bir bilgi verecektir. Tamamsa şirket için ihtiyaç analizi başlayabilir.
4. Şirket olmak için ihtiyaçlar belirlenip giderler hesaplanır. Yatırım miktarından bunşlar çıkarılarak şirket kurulumuna başlanır.
5. Bu aşamaya kadar zaten herşey reel ticaretin aynısı. Buradan sonra işi internete taşımak için web yazılım ve internet sistemi kuyrulmaya başlanır. Yazılım alınır veya yaptırılır. Bankaya üye iş yteri başvurusu yapılarak sanal pos istenir. Sanal pos entegresi de yapıldıktan sonra işin büyük bir bölümü aşılmış olur.
6. Çalışma arkadaşları veya elemanlar edinilerek pazarlama faaliyetlerine başlanır.
İşin bu kadarı bir başlangıç adımı benim gördüğüm kadarıyla.Zaten satış başladıktan sonra vergilendirme ve kargolama gibi süreçlerde rayına oturmaya başlar sanırım.
Netice itibariyle işin her aşamasını düşünmek, iyi planlamak gerektiği kesin. Ama kafayı sanırım faturalandırma veya kargolama sistemine takmaktansa iyi bir fikir bulmaya yormak öncelikli olmalı.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku