Öncelikle herkese iyi günler diliyorum.
Yanlış ticaret yapmam sonucu,doğal olarak battım. Uçan kuşa borcum var desem yalan olmaz.Herşeyimi kaybettim ve büyük oğlumun yanında yaşıyorum.İkamet adresim oğlumun evi olarak kayıtlı. Eski bir elektirik borcum yüzünden oğlumun evine yani bana geldiler ve oğlumun üstüne olmasına rağmen elektirikleri keseceklerini söylediler. Buna hakları varmıdır öğrenmek istiyorum.Benim elektirik borcum yüzünden oğlumun insani haklarını elinden almaları mümkünmüdür?
İlgileriniz için şimdiden teşekkür ederim .Saygılarımla
Eve hacze gelmeleri anlaşılabilir bir şey, ancak bir abonenin borcundan dolayı başka bir abonenin elektriğinin kesilmesi pek mantıklı gelmedi.
Ev kimin üstüne? O abonelik daha önce size mi aitti?
Durumumla ilgili bana cevap yazmanız beni memnun etti. Teşekkür ederim.
Bu evdeki abonelik, oğlumun 2 sene önce aldığı aboneliktir. Bu İkamet adresimle alakalı daha önceye ve bugüne ait herhangi bir aboneliğim ve kira kontratım bulunmamaktadır. Yinede bu koşullar altında evin elektiriğini kesme hakları ve Kanuna dayanmadan keyfi karar verme hakları varmıdır ? Ve bu duruma karşılık oğlumun itiraz etme hakkı varmıdır ?
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Hakan zan
Ödeyemezseniz ceza katlanır gibi geliyor bana , hapis olayı varmıdır yok mudur bilmiyorum ama bir şekilde bir yerlerden bulup ödemeye çalışın derim.
---------------------------
Bu arada işyerlerinin iflası ile ilgili bir yazı karalamak istiyorum. Konu sizinle alakalı değil. Olurda iş kurmayı düşünenler olursa okumalarını tavsiye ederim.
Bazıları işyeri açıyor mal alıp satıyorlar hali ile kâr elde etmek istiyorlar.
işyerinin
kirası
elektriği
suyu
telefonu
bağkuru
gelir vergisi
stopaj vergileri
muhasebe ücreti
vb ücretler oluyor.
Piyasadan vadeli mal alıyorlar , çek ile alıyorlar , ilk başta tıngır mıngır işleri düzgün gidiyor işyeri giderlerini karşılarken evinin giderlerini karşılayacak parada kalıyor , biraz kendilerine güvenleri geliyor.
Hali ile işleri biraz daha büyütürsem biraz daha fazla alıp fazla satarsam daha çok kazanırım diyorlar.
Ondan sonra fabrikalardan daha fazla mal alıp ( genelde çek ile uzun vadelerle alıyorlar ) bunuda piyasaya gene uzun vadeli çeklerle satıyorlar derken bir aylık işlem hacmi 100.000 tl sını bulan oluyor.
Karşı tarafta ödemede sorun çıkınca çekleri dönünce , malda elden gidince , sattığı yerlerde bir sorundan dolayı firmayı kapatıp gittiklerinde işyeri açan kişide patlıyor. Elinde ödenmemiş 100.000 tl lık 200.000 tl lık çekler oluyor.
Hali ile fabrikayada elemanlara da , işyeri giderlerinede para lazım oluyor.
Nakit darboğazına girip maalesef iflas ediyorlar.
Benim nacizane olarak işyeri sahiplerine tavsiyem ;
Fazla büyük açılmayın. Dikkatli temkinli olun , en azından sattığınız malın bedelinin çekinin parasını alamıyorsanız mallarınızı kurtarmaya bakın.
////
Çünki sonuç itibari ile iş yeri sahibi olsanız bile işyeriniz iflas ettiğinde sizi bir işyerine alsalar size en fazla verecekleri aylık 1.500 tl - 2.000 tl dır fazla değil.
Nasılki bazı işverenler dükkan açıp işveren olunca , yanlarına çalışan almak istediklerine çok emek sarfeden ama az maaş ile çalışan insan bulmaya çalışıyorlarsa inanın piyasadaki işyerlerinin sizede onu yapacaklardır.
Diyelim borcunuz piyasaya 100.000 tl.
Bir şekilde olmadı ve daha fazlada içeri girmemek için dükkanıda kapatmak zorunda kaldınız, battınız , iflas ettiniz.
Girdiniz bir işe çalışmaya başladınız
1.500 tl maaş + ssk verdiler.
100.000 / 1.500 = 66 ayda yani 5,5 senede o borcu anca ödersiniz ve bu sabah 9 akşam 6 çalışarak ve bu paradan hiç bir şey yemeden içmeden dokunmadan yaşamanız lazım.
Bazen iş hacmi yüksek olunca çünki işverende gereksiz bir özgüven ve ego patlaması olmaya başlıyor , daha büyük miktarlara girebilirim deyip kötü ego duyguları işyeri sahibini ele geçirip risk yönetimini devre dışı bırakıyor.
//
Çünki piyasada öyle çok kişi gördüm , büyük işler yaparken birden batıp köftecilik yapan, pilav satan çok tanıdığım var.Birde kendilerine güvenleride kayboluyor bir daha da mantıklı risk alıp kazanabilecek olsalar bile yüzde 10 luk riski bile alamıyorlar içlerine bir korku yerleşiyor. borçlarda bir yandan derken hayat düzenleri mahvoluyor.
Olurda işyeri kurup büyütmeyi düşünen arkadaşlar varsa aman buna dikkat etsinler derim.
Çok para kazanınca illa herkes size saygı gösterecek demek değildir. Kendinizi geçindirecek kadar da kazansanız kişiliğiniz ile insanlığınız ile size saygı gösterecek insanda çok var ülkemizde.
------------
hazanpoint bu söylemler sizin şahsınıza değildir. Sadece okumak isteyen genç girişimci arkadaşlar varsa bu konuya dikkatlerini çekmek istedim.
Geçmiş olsun .
İnşallah borçlarınızıda ödeyip , işlerinizin başınıza yeniden geçersiniz. Temennimiz o yönde.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Emlakçı dolandırıcılığı
22-06-2025, 11:35:41 in Gayrimenkul Hukuku