Babam 2008 yılı 8 ayında vefat etti ve bende babamın borcu olduğunu yada kredi kartı olduğunu bilmediğim için redi miras yapmadım ama 2011 yılında senet borcu çıktı 5 bin tl onu ödemek zorunda kaldım mahkemesi ölmeden önce başladığı için şimdide geçen gün bir bankadan aradılar ve babamın kart borcu olduğunu söylediler ve reddi miras yaptıysak reddi miras ve veraset ilamını benden istediler ben reddi miras yapmadım şimdi bu borcu ödemek zorundamıyım yoksa bir çıkış yolu varmı babam öleli dört sene oldu zaman aşımı gibi birşey sözkonusu olabilirmi acaba lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Yasal süresi içerisinde reddi miras yapmadığınız için yasal mirasçı konumundasınız. Bu sebeple babanızdan kalan tüm borçlar yasal mirasçılara geçti, bu durumda kredi kartı borcunu ödemek zorundasınız.
merhabalar yeni üyeyim nasıl yazılması gerektiğini çözemedim uzun zamandır yazıları okuyorum ekonomik kriz işyerimi kapatmak zorunda kaldım işsiz kalınca kredi kartları borcumuda ödeyemez duruma geldim kredi kartlarımı ödeyemediğimden dolayı ne gibi bir süreç yaşarım evime haciz gelirmi hiç malım mülküm yok kiracıyım bu durumda ne yapmam gerekir sizden bilgi bekliyorum
Konu ati tuana tarafından (15-11-2012 Saat 15:00:42 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: başlıktan dolayı
merhabalar yeni üyeyim nasıl yazılması gerektiğini çözemedim uzun zamandır yazıları okuyorum ekonomik kriz işyerimi kapatmak zorunda kaldım işsiz kalınca kredi kartları borcumuda ödeyemez duruma geldim kredi kartlarımı ödeyemediğimden dolayı ne gibi bir süreç yaşarım evime haciz gelirmi hiç malım mülküm yok kiracıyım bu durumda ne yapmam gerekir sizden bilgi bekliyorum
Madem malınız mülkünüz yada maaşınız yok, o zaman ev haczi başvurulacak tek yol gibi gözüküyor.
ev haczi yok diyorlar lüks malın olmadıgı yada aynı şeyden iki tane olmadıgı sürece bu durumda nasıl bir haciz olur sadece yazar giderlermi
İcra dosyası yeni yasa çıktıktan sonra açıldı ise söylediğiniz doğru. Para edecek ya da birden fazla aynı cins eşyanız yok ise genelde haczi kabil malı yoktur diye yazılıp gidilir. Bir eşyanın para edip etmediğinin takdiri hacze gelen memura aittir.
merhabalar verdiginiz yanıtlar için teşekkürler bu haciz işlemini her banka ayrı ayrı mı yapar yapıldıktan sonra 10 yıl boyunca dönem dönem yapılırmı bir defaya mahsus mu yapılır
Her alacaklının icra takip hakkı kendine özgüdür. Misalen 10 bankaya borcunuz var ise 10 u birden değişik zamanlarda evinize gelebilir. Aynı dosyaya bağlı ev hacizlerinin tekrarlandığına hiç şahit olmadım. Tabi alacaklı taraf eve yeni eşya aldığınıza yönelik herhangi bir duyum ya da ihbar alırsa bu haczi tekrarlayabilecektir.
selamlar bir soru daha üniversitede iki çocuğum okuyor onlara para ve geçimimi sağlamak için çalışmak zorundayım 780 tl emekli aylığı yetmiyor bu durumda sigortalı bir iş bulsam aylıga haciz gelirmi sigortasız çalışsam çalıştıgım yeri ögrenseler bir şey olurmu?
Aylığınızın 1/4 ü ve varsa diğer ücretleriniz /ikramiyelerinizin tamamına haciz uygulanabilir.
Kayıt dışı çalışmamanızı öneririm, ( iş kazası vs ......?)
Merhaba benİm kredİ karti ve kredİ borcum var Şu an aİlemden ayri yaŞiyorum İcralik olma durumumda aİlemden herhangİ bİr talep olmasi mÜmkÜn mÜ acaba...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku