Dava ağır ceza da görüldüğü için başlığı buraya açmayı uygun gördüm
Ben yaklaşık bir yıl önce dolandırıldım 15 gün önce gerekçeli karar yazılmış karar şöyle;
Sanık XX'in XY'e karşı bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık suçunu işlediği usulen sabit görüldüğünden eylemine uyan TCK'NUN 158/1-f son maddesi gereğince suçun işleniş biçimi sanığın şahsi ve sosyal durumu nazara alınarak sanığın takdiren 3 yıl hapis ve sağlanan menfaat olan 1750 TL'nin 2 katı olan 3500 TL üzerinden TCK'NUN 52/2 maddesi gereğince 1 günü 20 TL olarak hesap edilerek 175 gün adli para cezasıyla cezalandırılmasına,

Sanığın duruşmadaki iyi hali lehine takdiri indirim sebebi olarak kabul edildiğinden hakkında TCK'nın 62.Maddesi gereğince 1/6'sı indirilerek NETİCETEN SANIK XX'İN XY'E KARŞI DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN DOLAYI 2 YIL 6 AY HAPİS VE 1 GÜNÜ TCK'NUN 52/2 MADDESİ GEREĞİNCE 20 TL ÜZERİNDEN HESAP EDİLEREK 145 KARŞILIĞI 2.900TL ADLİ PARA CEZASIYLA CEZALANDIRILMASINA,
Sanık hakkında TCK'nun 53/1-2-3 maddelerine tatbikine,
Sanığın gözaltında ve tutuklukta geçirdiği süreleri TCK'nun 63.maddesi gereğince cezasından MAHSUBUNA,
Sanık XX'in tutuklu kaldığı süre,verilen ceza miktarı kaçma şüphesinin olmaması nedeniyle BİHAKKIN TAHLİYESİNE, başka suçtan tutuklu veya hükümlü değilse salıverilmesi için yazı yazılmasına
Karar böyle benim merak ettiğim bu kişiden paramı nasıl alıcam karardan anladığım kadarıyla bana verilecek bir para yok yardımlarınızı bekliyorum cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim