iyi aksamlar arkadaslar bu foruma yeni üye oldum ve ilk mesajim eğer hatalarım varsa affedin beni. 1 ay önce amcam vefat etti... dün kardeşlerine bunlardan biride babam oluyor icradan haciz kağıdı geldi ölmeden önce boş senede imza atmiş ve kişilerde 250bin lira yazarak icraya verilmiş. simdi bu borcu icra yolu ile kardeşlerden tahsil etmeye calışılıyor ama kimsenin bu borcu ödemeye gücü bulunmamakta 28.11.2012 tarihinde tereke davası varmış. kardeşler reddi miras davası acarak bu borçtan kurtulmak istiyor ama kararsız kaldıgımız konular var öncelikli olarak reddi miras davasını tereke tarihinden önce hemen acmamiz gerekiyormu yani tereke reddi mirası etkilermi ? bir başka soru ise jandarma olay yeri inceleme amcamın üzerinden telefonu çakmağı ve 1500 tl tutarında bir para çıkmış ve adli kayıt altına alınmış ve daha sonra telefon edilerek bunların teslim alınması istenilmiş ve kardeşlerin hepsi imza vererek bunları teslim almışlar bu alınan eşyalar ve para reddi mirasda bir sorun cikarirmi ? son olarak reddi miras başlatılması icin ne yapmamız lazım bir kaç avukata danıştık cok ucuk rakamlar istiyorlar ( 5bin tl ) gibi reddi miras davası icin bunu kendimiz takip edebilrimiyiz yada mecburi avukat tutmamız gerekiyormu.. bende avukatla işimizin hallolmasını isityorum ama istedikleri paralar cok yüksek bilmiyorum nasil olacak.

vereceğiniz cevaplar icin simdiden cok teşekkür ederim iyi aksamlar....