Oncelikle Herkese merhaba :
Benim dayim 28 şubat 2005 de bagkur il mudurlugune(antalya daki)emekliliğin başlatilmasi için başvurduğunda yapilan hesaplamalarda emeklilik hakkina hak kazandigini hatta 6 gunde fazladan gectigini soyleyerek calişmiş oldugunu ama vergi dairelerindeki mukelleflik durumunu sormak icin yazişmalar yapacaklarini en gec 2_3 ay icinde bunun neticelenip emekliliğinin baglanacagini soylemişler.Dosyasindaki mevcut bilgilerden yararlanarak istanbuldaki goztepe ve erenkoy vergi dairelerine bilgi edinmek amacıyla yazı yazıyorlar; bu bilgiler gec ve yanliş geldiginden neticede dayimin itiraz etmesinden tekrar yazişmalar devam ediyor ve bu yazişmalar 1 yıl suruyor.25 yıllık bagkur aidatlarini dayimin tam odemiş olmasina ragmen goztepe vergi dairesinden 24 gunluk bir ekisklik geliyor 25 yıllık vergi mukellefligini doldurmak icin 24 gune daha ihiyac duydugunu soyluyorlar.Bu durumda dayim 1 aylik bagkur aidatımı odeyim beni 1 ay sonra emekli edin diye bagkura soyluyor ancak bagkur memurlari dayima ^hayır o sekilde olmuyor sen yeniden emeklilik dilekcesi vericeksin bize bu gene kadar olan(bugunku tarihe kadar olan yani 1 yıllık )aidatlarini da odeyceksin ondan sonra seni bugunki tarih itibaryle emekli edebiliriz diyorlar^neden bu şekilde oluyor dayim 11 ay oncesinde emekliliğini haketmiş oluyordu.Bagkur memurlari yasaya gore emeklilik icin muracat ettigmizde vergi mukellefliğiniz 25 yılı doldurmadignda dilekceniz gecersiz sayılıyor ve bugunki tarihten itabern emekli olabilirsinz diyorlar Ve emekliliginizi 11 ay oncesinden haketmiş olsanizda yasaya gore o hakkinizdan yararlanamiyorsunz diyorlar. Dayim BU durumda ne yapabilir?yardimlarinizi bekliyorum.. şimididen teşekürler