Kefil olduğum kişi İkinci krediyi çekmiş,haberim yok ve haciz işlemlerini başlatmışlar
Merhabalar memur emeklisiyim 2006 yılında bir arkadaşıma kefil oldum,taksitli ticari bir krediydi.Bu krediyi ödedi ancak daha sonra 2008 yılında bir kredi daha çekmiş ve bundan benim haberim yok banka benimle birlikte bir kişiyi daha kefil olarak göstermiş.2.Taksidi ödenmeyince banka beni aradı ve bu borcu ödemem gerektiğini kefil olduğumu söylediler bende haberim olmadığını söyleyerek bankaya gittim banka müdürü noterden ihtar çektirin dedi noterden bu borcu kabul etmediğimi krediyle ilgili bana hiçbir bilgi verilmediğini zaten bilgi verilse bu insana kefil olmayacağımı belirtir bir ihtar çektirdim.Kefil olmazdım çünkü bu insan batmıştı.Noterden ihtarı çektikten sonra üzerine düşmedik artık ,aki salı günü aracımı satmaya gittiğimde üzerinde haciz olduğunu öğrenene kadar.Arabamda ve motorsikletime haciz ve yakalama koymuşlar.Bu konuyla ilgili bu borcu ödemeyi kabul etmeme şansım varmı?Ödemezsem evime haciz gelirmi?Veya taksitli olarak ödeyebilirmiyim.Borç 29,000 Tl ana para faizleriyle beraber siz düşünün artık 2008 den bu zamana kadar ne olmuştur.İşin birde şu yanı var evimin tapusu yok bunun içinde oğlumun evinde görünüyorum oğlumun evine haciz gelirmi?Bu konuyla ilgili acil yardımlarınızı bekliyorum çok çaresizim yardımlarınızı esirgemezseniz çok memnun olurum.Teşekkür ederim.
Cevap: Kefil olduğum kişi İkinci krediyi çekmiş,haberim yok ve haciz işlemlerini başlatmışlar
cagsuf rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar memur emeklisiyim 2006 yılında bir arkadaşıma kefil oldum,taksitli ticari bir krediydi.
Ticari kredilerde genellikle uygulanan müteselsil kefalet oluyor . (müteselsil kefalet : müşterek-zincirleme kefillik)
Kuvvetle muhtemel , o kefaletle birlikte arkadaşınızın o gün ve sonrasındaki kredilerinin tamamına kefil olmuş oldunuz o bankada.
Ödemezsem evime haciz gelirmi?Veya taksitli olarak ödeyebilirmiyim.Borç 29,000 Tl ana para faizleriyle beraber siz düşünün artık 2008 den bu zamana kadar ne olmuştur.
Öncelikle dosyayı takip eden avukattan borcun güncel durumunu neler yapabileceğinizi, taksitlendirme vs .kabul edip etmeyecekjlerini öğrenin.
İşin birde şu yanı var evimin tapusu yok bunun içinde oğlumun evinde görünüyorum oğlumun evine haciz gelirmi?Bu konuyla ilgili acil yardımlarınızı bekliyorum çok çaresizim yardımlarınızı esirgemezseniz çok memnun olurum.Teşekkür ederim.
Evet, kayıtlı ikamet adresinize haciz uygulanabilir. İkamet adresinize haciz uygulandığında haczedilebilecek malların size ait olduğu kabulu ile gidilir, size ait olmadığını iddia ettiğiniz mallarla ilgili haciz tutanağına kayıt tutturabilir, sonrasında faturalarıyla size ait olmadığı belgelenen malları hacizden kurtarabilirsiniz.
Bir avukattan acil ayrdım alarak konuyu takip etmeniz sizin yaraınıza olacaktır.
Cevap: Kefil olduğum kişi İkinci krediyi çekmiş,haberim yok ve haciz işlemlerini başlatmışlar
Merhaba,
Erdoğan Kırcalı üstadımızın değerlendirmesi konunun genel çerçevesini oluşturuyor ve tartışmasız doğru. Ancak aşağıdaki işlemleri yaparak biraz daha ayrıntıya girmemiz gerekiyor:
1) Alacaklı bankanın başlattığı icra takip dosyasını inceleyerek, sizin ve diğer kefilin imzalarının aynı kredi sözleşmesinde mi yoksa ayrı ayrı kredi sözleşmesinde mi yer aldığına bakmalısınız
2) İcra takibi öncesinde size ihtarname gönderilip gönderilmediğini açıklığa kavuşturmalısınız. Gönderilmişse icra dosyasında yer alacaktır.
Bu incelemeler sonrasında yapacağınız açıklamalara göre yapılacak değerlendirme daha yol gösterici olabilecektir. Saygılarımla,
banka ticari kerdileri süresiz olarak düzenleyip,borçlu ile banka arasında cari hesap şeklinde yürütmekte kredi borcu sıfırlansa bile tek başına krediyi sona erdiren neden degildir, yeni kredi kullandırmasıda yeni borçlanma olarak kabul edilmemekte,ancak siz kredi borçlusunun ödeme gücü olan güven duygusunu kaybettigini ögrenmenizle...yaptıgınız gibi bir ihtarname göndererek borç bakiyesinin bildirilmesini tebliğden sonra kullanılacak krediden sorumlu olmıyacagınızı bildirmeniz halinde banka buna cevap versede vermesede tebliğden sonra kullandırdıgı krediden sizin sorumlugunuz sözkonusu olmaz bunun nedeni bankanın kötüniyetli olmasıdır
abdulalim rumuzlu üyeden alıntı
banka ticari kerdileri süresiz olarak düzenleyip,borçlu ile banka arasında cari hesap şeklinde yürütmekte kredi borcu sıfırlansa bile tek başına krediyi sona erdiren neden degildir, yeni kredi kullandırmasıda yeni borçlanma olarak kabul edilmemekte,ancak siz kredi borçlusunun ödeme gücü olan güven duygusunu kaybettigini ögrenmenizle...yaptıgınız gibi bir ihtarname göndererek borç bakiyesinin bildirilmesini tebliğden sonra kullanılacak krediden sorumlu olmıyacagınızı bildirmeniz halinde banka buna cevap versede vermesede tebliğden sonra kullandırdıgı krediden sizin sorumlugunuz sözkonusu olmaz bunun nedeni bankanın kötüniyetli olmasıdır
merhaba ikinci kredinin 3.taksidini ödeyemediğinde banka benimle irtibata geçti ben noterden ihtarname çektirdim yinede bu krediden sorumlu olurmuyum?
- - - Updated - - -
merhaba
diğer kefille birlikte benim imzam aynı sözleşme üzerinde mevcut ama biz sözleşmeyi ilk yaptığımızda sadece benim imzam vardı daha sonrada süresiz olduğu için diğer kefilede imzalatmışlar haliyle bize verilen evraklardada ikimizin imzasıda varmış gibi görünüyor.İhtarnameye gelince bize göndermişler ancak biz o adresten taşınmıştık ama ikametimizi aldırmadım bu yüzdende bulamamışlar ama bütün bankalarda telefon numaram aynı yaklaşık 10-12 yıldır aynı telefonu kullanıyorum buradanda ulaşamazlarmıydı?
- - - Updated - - -
merhaba
diğer kefille birlikte benim imzam aynı sözleşme üzerinde mevcut ama biz sözleşmeyi ilk yaptığımızda sadece benim imzam vardı daha sonrada süresiz olduğu için diğer kefilede imzalatmışlar haliyle bize verilen evraklardada ikimizin imzasıda varmış gibi görünüyor.İhtarnameye gelince bize göndermişler ancak biz o adresten taşınmıştık ama ikametimizi aldırmadım bu yüzdende bulamamışlar ama bütün bankalarda telefon numaram aynı yaklaşık 10-12 yıldır aynı telefonu kullanıyorum buradanda ulaşamazlarmıydı?
- - - Updated - - -
merhaba peki evimize hangi durumlarda haciz gelir ben bu borcu ödemeyi kabul ettim diyelim taksitlendirmede yapıyorlar yinede evime haciz gelirmi?
Merhaba,
Kefalet imzası attığınız belgenin bir genel kredi sözleşmesi olduğu, kefaletinizin müteselsil kefalet olduğu ve bankanın size ihtarname gönderdiği bilgilerini bir arada değerlendirecek olursak, sizin bu borçtan kefalet limitiniz dahilinde sorumlu olduğunuz sonucuna ulaşırız. Bu nedenle size veya mal varlığınıza yönelik olarak yapılacak haciz, satış, vb icrai işlemlerin önün geçilmesi olanağı yoktur ne yazık ki! Ancak kefalet limitiniz ile sonradan verilen ve ödenmeyen kredi alacağının tutarını kontrol etmenizi ve sizden kefalet limitinizin üstünde bir tutarın talep edilip edilmediğine bakmanızı öneririm. Saygılarımla,
Bir krediye kefil oldum.Krediyi çeken kişi 3 ay ödeme yapmamış ve kefil olduğum için evime kağıt geldi o kağıt ta şuan ne yazdığını hatırlayamıyorum...
Yazan: memetbal Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
İyi günler bireysel kredi için kefil olduğum kişi ilk 4 ayını ödeyip diğerlerini ödememiş benim bunlardan haberim yoktu. Bikere teb bankası arayıp .....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Emlakçı dolandırıcılığı
22-06-2025, 11:35:41 in Gayrimenkul Hukuku