Merhaba arkadaşlar
5 ay evvel yaralamalı bir trafik kazası yaptım
Ben ve arkadaşım motosikletle oturduğum yerin çıkış kapısından trafiğe çıkmak isterken süratle gelen otomobilin çarpması sonucu yaralandık. Bende kask olduğu için köprücük kemiğim kırılarak atlattım arkadaşımın ise kürek kemiği kırılarak kasksız olduğu için kafasını kaldırıma vurararak 3 gün müşahade altında tutuldu birkaç dikişle atlattı fakat o anda alınan adli doktor raporunda hayati tehlikesi vardır diye not düşüldü. Sonuç olarak kimseye bir şey olmadı herkes iyileşti taraflar birbirinden şikayetçi olmadı ve uzlaştık.
2 şer bira içerek sınırı geçmeyiz diye çıktığımız yola hastanede alınan kan tahlilinde 0.56 promil alkollü olduğum orataya çıktı. Ve savcı 179/2 delaletiyle 179/3 ve 53 md lerden bana dava açmış. (Bu durum benim için büyük bir ders ama olan oldu bir kere) Kaza raporunda yüzde yüz kusur bana verilmiş kontrolsüz çıkarak geçiş üstünlüğüni ihlal ettiğim yazılmış. İfadelerimiz laf olsun diye alındığı için karşı tarafın süratli olduğuna dair herhangi bir şey yazılmamış. Dosyamın durumunu takip ederken en son adli tıpa görüş sorulmuştu Adli tıp kaza anında geçen süreyi de ekleyerek 0.64 promil rakamına tekabul eden bir sonuç çıkararak bu bulgularla güvenli sürüşü etkileyip etkilemediği bilinmemektedir diye raporu bağlamış.
Adli tıp raporu elimi güçlendirir mi acaba bu davadan ceza almamın kaçınılmaz olduğunu söyleyende var beraat edersin diyende var. Video görüntüleri elimde mevcut fakat her danıştığım kişi farklı şekilde yorumluyor.
Ne gibi bir yol izlemeliyim acaba ? Sabıka kaydım mevcut değil cezaevi ihtimalinden bahsedenlerde var. HGAB den de Ertelemeli hapisten de…Avukatlara danıştım ama dediğim gibi kafam çok karışmış durumda…Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.