Herkese merabalar, ben ve nişanlım yaklaşık olarak bir yıldır bir telefon sapığı tarafından aralıklarla taciz ediliyoruz.Sürekli özel numaradan arıyor ancak çoğu zaman meşgule atıyoruz. Arayan kişi bazen konuşup saçma sapan şeyler (seni kıskanıyorum, henüz 3 yaşında kardeşin var gibi) söylemekte bazense hiç konuşmadan öylece dinlemektedir. Dün akşam benim telefonumu özel numaradan yine aradı saçma sapan şeyler söyledi, ben de küfrettim ve kapattım. Hemen ardından nişanlımın telefonunu özel numaradan aradı bu sefer nişanlımın telefonunu ben açınca konuşmadı, yine küfrettim kapadım. Bunların üzerine 3-4 kere daha aynı şekilde aradı konuşmadı fakat ben bu sefer küfretmeyip, güzelce ondan davacı olacağımı, savcılık aracılığıyla kendinisi tespit ettireceğimi söyledim kapadım.
Bu olayların üzerine dün karakola gidip kendisinden şikayetçi olduk, numarasının tespitini istedik. Benim sorum şu:
-Diyelim ki bu kişiyi tespit ettirdik, o kişinin ben küfrettiğim için davacı olma hakkı bulunur mu? Hakaret davası, tazminat davası vs. gibi?
-Üniversite öğrencisi olduğum için soruyorum kusura bakmayın. Herhangi bir ücret vermemiz gerekir mi bir yere, mahkeme harcı gibi?
-Ne kadar sürede bu kişi tespit edilir? Cezası para cezası mı olur hapis cezası mı? Para cezası olursa tazminat kazanabilir miyiz?
Bu mesajımı okuyan, cevap veren herkese şimdiden çok teşekkürler.
Herkese merabalar, ben ve nişanlım yaklaşık olarak bir yıldır bir telefon sapığı tarafından aralıklarla taciz ediliyoruz.Sürekli özel numaradan arıyor ancak çoğu zaman meşgule atıyoruz. Arayan kişi bazen konuşup saçma sapan şeyler (seni kıskanıyorum, henüz 3 yaşında kardeşin var gibi) söylemekte bazense hiç konuşmadan öylece dinlemektedir. Dün akşam benim telefonumu özel numaradan yine aradı saçma sapan şeyler söyledi, ben de küfrettim ve kapattım. Hemen ardından nişanlımın telefonunu özel numaradan aradı bu sefer nişanlımın telefonunu ben açınca konuşmadı, yine küfrettim kapadım. Bunların üzerine 3-4 kere daha aynı şekilde aradı konuşmadı fakat ben bu sefer küfretmeyip, güzelce ondan davacı olacağımı, savcılık aracılığıyla kendinisi tespit ettireceğimi söyledim kapadım.
Bu olayların üzerine dün karakola gidip kendisinden şikayetçi olduk, numarasının tespitini istedik. Benim sorum şu:
-Diyelim ki bu kişiyi tespit ettirdik, o kişinin ben küfrettiğim için davacı olma hakkı bulunur mu? Hakaret davası, tazminat davası vs. gibi?
-Üniversite öğrencisi olduğum için soruyorum kusura bakmayın. Herhangi bir ücret vermemiz gerekir mi bir yere, mahkeme harcı gibi?
-Ne kadar sürede bu kişi tespit edilir? Cezası para cezası mı olur hapis cezası mı? Para cezası olursa tazminat kazanabilir miyiz?
Bu mesajımı okuyan, cevap veren herkese şimdiden çok teşekkürler.
Saygılar...
arkadaşlar durum biraz acil ve ciddi, o yüzden konu hakkında bilgisi olan ya da kendince yorum yapmak isteyen çekinmeden yorum yazabilir, görüşlerinizi bekliyorum.
Herkes her iddiayı beyan etmede serbesttir fakat asıl olan iddianın ispat edilmesidir. Bildiğim kadarıyla, eğer savcılık şikayetinizi değerlendirirse gsm şirketi ile gerekli yazışmalar yapılır, ya telefonlar dinlemeye alınır ya da numara tespit edilip o kişi savcılığa ifadeye çağırılır. İkinci olasılık daha kuvvetli fakat bazen savcılık işin üzerine düşmeyebiliyor yada altında birşey çıkmadı diyip takipsizlik kararı da verebiliyor. Bu durumda elinizde dava açacak delil de (sms, mail, internet mesajları vb.) yok anladığım kadarıyla, o yüzden dava işi bana fiyasko geliyor. Zaten sizin olayınızdaki gibi hususlarda genelde "o bana bunu dedi, ben de ondan böyle dedim, demeseydi demezdim, bana küfretti ben de ettim" tarzında yalan beyan ifadeler verir dosya kapanır gider.
14 yıldır sistematik olarak telefon sapıklığı yapmaktayım.Hatta bununla ilgili yüksek lisansımı tamamlamak üzereyim.Türkiye genelinde 4000 e yakın öğrencim var.3700 defa savcılığa hakkımda suç duyurusu bulunulacağına dair sözler aldım ama bir defa bile yolum karakola bile düşmedi.İttihad ve terakki seviyesine çıkmayı düşünen bir toplum için telefon sapıkları vazgeçilmez bir oluşumdur.Çünkü insanda merak uyandırır.Bazen 2 çift güzel söz söyleriz bu insanları hayata döndürür,ona kendini iyi hissettirir.Sevgilisi varsa ,evliyse ,partnerinin onu kıskanıp ,önemseyip öenmsemediğinin bir testiyizdir biz.Oyüzden devletin biz telefon sapıklarına fon ayırması gerekmektedir.Mesela beleş kontör) Neyse fazla saçmaladım,bu rus votkası iyi gelmedi)))
Mantık çerçevesinde elimden geldiğince fikir yürütmeye çalışacağım lakin bazı kanun maddeleri pek mantığa uymamaktadır. Bu yüzden bir avukat olmadığımı ve yorumumun şahşi fikrim olduğunu belirtmekte fayda var.
Şikayette bulunduğunuzda, GSM operatörleri tarafınıza gelen çağrı kayıtlarını savcılık kanalına aktarır. Sizin geçmişte sanığa küfür etmenizin herhangi bir kanıtı olmadığından dolayı; sanık sıfatıyla yargılanacak olan kişi istediği kadar şikayette bulunabilir. Suçtan kaçmaya yönelik tutum içerisinde algılayacaktır bunu mahkeme heyeti. Pek bir değeri yoktur. Şikayette bulunup, telefonunuz dinlenmeye veya kayıt altına alınmaya başladığı andan itibaren sizin telefonda ona küfür etmemeniz gerekir. Buna dikkat edin yeter, ha oldu da küfür ettiniz. Pskolojik durumunuz ve uzun yıllardır bundan dolayı mağdur olduğunuzdan ki buna ağır tahrik'te ekleneceği için pek bir ceza çıkacağını sanmıyorum sizin adınıza. Ama genede küfür etmemekte fayda var.
Durumumu ciddiye alıp adam gibi cevap yazanlara teşekkürlerimi, saygılarımı sunuyorum. Ben yüksek tansiyon hastasıyım, düzenli ilaç kullanıyorum 25 yaşında olduğum halde. Yüksek tansiyonun sonuçlarından biri de ani sinirlenmedir. Savcılık isterse eğer bunu raporla da kanıtlayabilirim. Kendime engel olamıyorum, ancak dediğiniz gibi telefonlarımızın dinleme işlemi başladıktan sonra tabiki daha dikkatli olmaya çalışacağım. Kimsenin yaptığı sapıklık verdiği huzursuzluk yanına kar kalmayacak, yukarıda Bestseller arkadaşın dediği : "toplum için telefon sapıkları vazgeçilmez bir oluşumdur" lafı gibi yine sapıkça bi düşünce tarzını kabul etmiyorum. Kimsenin toplumun huzur ve sukunetini bozmaya hakkı yok. Elimden geldiğince mücadele edeceğim bu konuda. Jza, sana da çok teşekkür ediyorum, yazın epey beni aydınlattı, ferahladım. Saygılar, sevgiler.
Konu Sercettin tarafından (05-10-2012 Saat 12:32:57 ) de değiştirilmiştir.
ikinci el telefon aldığımızda aldığımız vatandas gsm sirketlerinden faturaya taksitle aldiysa yada evkur gibi işyerlerinden senetle aldiysa ödemediği...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku