" Açıklanan nedenlerle ………… İdare Mahkemesinin …….. günlü, …………….. sayılı kararının ONANMASINA, uyuşmazlığa esasına yönelik temyiz istemi hakkında bir karar verilmek üzere dosyanın Danıştay … Dairesine gönderilmesine, ……….. gününde oy çokluğu ile karar verildi."
Yukardaki karar pasajı, bir nakil davasında İdare Mahkemesi tarafından verilen ısrar kararı üzerine (yaklaşık 6 yıldır süregelen bir dava için) verilen ve artık son derken; USÜL üzerinden verilen bir karar. Âcizane sizlerin de bundan sonraki görüşlerine başvurmak istiyorum Bundan sonra ki süreç nasıl gelişir? Aşamaları ne olacaktır? ve en önemlisi KARAR LEHİME Mİ, yoksa ALEYHİME Mİ gelişecek?
Not: İdare avukat(lar)ına da danıştım. Ama artık ne yapacağımı ya da ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum....
Cevap: Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu Kararı
Sorunuzu cevabı ile ilgili değil ama nakil konusu(eğitim, eş, sağlık vs.) ne idi? Benimde 2009 dan beri devam eden eğitimden dolayı nakil konulu davam var. Faydası olması açısından, dava konunuz eğitimden dolayı nakilse karar örneklerini(özellikle danışitay dava daireleri kararını) paylaşır mıydınız? Teşekkürler.
Sn. haletiruhiyem
Davam; zorunlu hizmet süresi olan bir kurumdan, KPSS sonucu atandığım başka bir kuruma muvafat verilmemesi işlemi için açılan bir iptal davasıdır. Size katkısı olur mu olamaz mı, ona siz karar verin isterseniz !
Sn. Çobanoğlu
Davamın 6. yılına girdiğinden bahsetmiştim. Anlam veremediğim olay şu; İlgili Danıştay Dairesinin ne yapmak istediği ? Bu kadar süre zarfında keyfe keder bir YD kararı ve akabinde esastan görüşmenin adı dahi zikredilmeden "bu dava şurada açılmalı" şeklinde süre gelen bir USÜL DAVASINA dönüşmüş olmasıdır. Yani 6. yılına girmiş bir davada LÜTFEDİLİP DAVAYA KİMİN BAKACAĞINA USÜLEN KARAR VERİLMİŞ OLDU !!!
Abartmak istemiyorum ama bu süre zarfı içerisinde (özellikle Danıştay tarafından verilen KEYFİ kararlar neticesinde) yaşadıklarım ve ailemin yaşadıkları tam bir ZULÜMDÜR... Ben tam bitececeğini düşünürken şimdi kara kara düşünüyorum; Ne olacak bu işin sonu ? Yine başa bir başka sürgünemi gönderileceğim ? vs...
Yarışma Sınavı ile kazanılmış bir hak, nakil, naklen atama, atama işlemine muvafakat verilmemesi .... vs. Bu kelimeler arasında gidip gelen sıradan bir insan hayatı ve çektiklerim...
Şuna kesinlikle inanıyorum ki; Dava dilekçelerim, maddi deliler, uğradığım bariz haksızlıklar ve sonrasında sunduğum bilgi ve belgeler OKUNMUYOR. Niye mi? Okunuyor olsa yazılan sayfalarca satırda birkaç kelimeye (olumlu yada olumsuz) atıfda bulunulurdu !!! ve Davam amiyane tabirle SAHİPSİZ ama biz HUKUK DEVLETİNE inanıyoruz ya gerisi önemli değil...
İşimiz hukuka değil; insanların o günkü keyiflerine ve SÖZDE KÖR ADALETİNE kalmış...
Saygılarımla.
Konu kaoskurt tarafından (30-09-2012 Saat 00:45:30 ) de değiştirilmiştir.
Durumunuz gerçekten üzücü ancak emin olun ülkemizde çok sayıda hukuk mağduru vardır. Yine de neticede adalet bulacağınızı ümit ediyorum. Davanız neden bu kadar uzun sürdü ve mahkemeler ne kararlar verdi? Bunları bilmek ve bir yorumda bulunabilmek için tüm bu kararların incelenebilmesi gerekir diye düşünüyorum. Kendiniz ve kurumunuzla ilgili bilgileri gizleyerek Kararları bu foruma ekleyebilirseniz hukuki yorum için daha faydalı olur. Saygılar.
Sn. Çobanoğlu
Yanılıyorsam düzeltin (deneyimli ve özverili) bir hukukçusunuz. Haklı olarak tüm süreci ve gelinen noktayı değerlendirmek adına "Kendiniz ve kurumunuzla ilgili bilgileri gizleyerek Kararları bu foruma ekleyebilirseniz..." ifadelerine yer vermişsiniz. Açıkçası, gelinen nokta da bunu yapmamak için bir neden yok ! Tüm kararları (bu ani şoku üzerimden atar atmaz) ya bu platformda yada sizin pm' den ileteceğiniz e-mailinize gönderebilirim !
Lakin şu anda sudan çıkmış bir balık gibi telaşlıyım ve umutsuzca çırpınıyorum...
Belki de tek çözüm güçlü ve esaslı bir avukatın ikna kabiliyeti olabilir. Ama ben o kişiyi henüz bulamadım !
Sayın kaoskurt, evet doğrudur kim olursa olsun sizin durumunuza düşerse üzülür. Keşke size hukuki yönden daha fazla yardımımız dokunabilse. Avukat yardımı mutlak faydalı olur diye düşünüyorum.
Sn. Çobanoğlu
Avukat konusunda iki faklı ilde ve kendilerini kanıtladıkları ifade edilen ya da lanse ettirilen 3 avukat ile görüştüm...
Şahsıma ifade edilen kısaca şunlardır;
6. yılına girmiş bir İdari Davada daha "esasa girilmemiş"olunmasının (dava sürecinin bu kadar uzatılmasının) normal bir durum olmadığı yönündedir. Artık davanın bir karar aşamasına geldiği ve kararın olumlu\olumsuz olması oranın eşit olduğu ancak daha öncesinde hem YD kararı ve sonrasın da usül üzerinden olumsuz karar vermiş ilgili Danıştay Dairesinden de, olumlu bir karar beklenmesinin pek te mümkün olmayacağı ifade edilmiştir...
Yani olay, maddi delil, olgu, ilgili mevzuta bakışın tamamen yoruma açık olduğu ve olayların SOYUT GELİŞTİĞİ vurgulanmıştır. BU nedenle Davamı teklif ettiğimde doğrudan da olmasa da dolaylı olarak davamı alamayacklarını nazik bir dille ifade edilmiştir. Halbu ki kendilerinden istediğim şey oldukça basit; Somut Yaklaşım, İroni Değil !
Emniyet Genel müdürlüğünün çıkarmış olduğu başpolislik rütbesine yükselme yerleştirmeleri ne karyı Danıştay 12. dairesine açtığımız bir davamız var. ...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku